Keskustelut Metsänhoito Mistä löytää raivaussahatöitä?

Esillä 5 vastausta, 31 - 35 (kaikkiaan 35)
 • Mistä löytää raivaussahatöitä?

  Merkitty: 

  Minulla olisi mahdollisuus ja halua tehdä raivaussahatöitä osa-aikaisesti. Onko palstalaisilla käsitystä mitä kautta näitä löytyisi parhaiten?

  Metsään.fi-palvelussa työilmoituksia tulee hyvin harvoin tarjolle ja mielestäni ideasta huolimatta tuo osuus palvelussa ei toimi. Halu olisi myös tehdä työt oman jo olemassa olevan yrityksen kautta eikä hakeutua alan yritykseen töihin. Myös kemera-ilmoitukset onnistuu. Alan hinnoittelu myös tuttua ja aihetta sivuava kirjoittelu tälläkin palstalla.

  Ajan kuluessa vakioasiakkaat tulisivat kuvaan jos tyytyväisyys hyvää ja omat nettisivut jne. ilman muuta olisi markkinointikanava, mutta onko tähän jotain hiljaista tietä josta töitä löytäisi tai näitä voisi tarjota? Esim. paikalliselle MHY:lle yhteystietojen antaminen yms.

  Minulla on ollut perintömetsää pidempään ja nykyisin jo enemmänkin metsätiloja. Asun PK-seudulla, mutta tilat pääosin Kouvolan seudulla muutamia poikkeuksia lukuunottamatta. Olen pyrkinyt suunnitelmallisesti opettelemaan raivausta ja pidän itseäni siinä jo suhteellisen kokeneena ja myös alan koulutusta olen pyrkinyt hankkimaan. Elämäntilanne on sellainen, ettei ansiotyölle ole tarvetta, mutta metsätyöt koen mielekkääni ja siksi olen pyrkinyt tästä kehittämään itselleni osa-aikatyötä.

 • Tolopainen

  Kysymyksen asettelu pitäisi muuttaa. Mistä nyky Suomessa löytyy työlle maksajat.

  isaskar keturi

  metsa1980 ”Metsä-ala ehkä monesta muusta alasta poiketen jopa enemmän suosittelujen jne. luottamuksen kautta.” Tämä on hikan optimistinen käsitys asiasta. Metsäalan työ-ja urakkamarkkinat ovat paljolti suljettuja syistä, joita en ala tähän kirjaamaan. Muutosta on viime vuosina jonkinverran tapahtunut, kun on huomattu, että suljetut markkinat eivät edistä alalle tuloa samaan aikaan kuin tekijöistä uhkaa tulla pula. Aiheesta on tehty mm. kauppakorkeakoulun väitöstutkimus vuosituhannen alussa (en löydä sitä tähän hätään). Ja yllätys yllätys – tuolloin markkinadynamiikkaa ylläpiti vain Metsähallitus, joka joutuin hankintalain mukaan kilpailuttamaan kaikki urakat. Se että urakoitsija himoitsevat isoja työmaita ja vakaata työtä niin, että tekevät alihintaisia tarjouksia on sitten tarjoajan oma ”laskentavirhe” kuten Jätkä kirjoitti. Se on vahinko myös urakanantajalle, koska vain molemmille kannattava sopimus tuottaa toivottua laatua eli lopputulosta.

  Panu

  Varmaan aika moni palstalainenkin teettää raivaushommia minä mukaanlukien.  Toistaiseksi olen käyttänyt MHY:tä tai metsäfirmaa välikätenä lähinnä sen takia, että kun metsätila on kaukana niin en itse viitsi ihan heti lähteä tarkistamaan tulosta ja olen olettanut näiden isojen toimijoiden hoitavan valvonnan.

  Jatkossa olen ajatellut kokeilla ostaa myös suoraan yrittäjiltä. Asun itsekin pääkaupunkiseudulla ja 150km säteellä olevat tilat raivaan itse, joten voi olla että en ole potentiaalinen asiakas sinulle.

  Visakallo

  Viime aikoina on täälläpäin ollut niin loistavat raivauskelit, ettei niitä töitä raaski nyt vieraalle antaakaan!

  metsa1980

  Ymmärrän täysin. Oma Husky yöpyy kiltisti metsässä näillä keleillä joka yö ja aamuisin löytyy sieltä minne sen jättää. Ite pysyy kuivana kun ei ole lunta puussa eikä kosteutta maastossa ja ötökötkin on poissa. Myös maastossa on helppo liikkua. Valoa saisi olla tunnin-pari pidempään ja porvarillisen hämärän vallitessa tulee välillä jo vähän kiirus palstalta pois.

Esillä 5 vastausta, 31 - 35 (kaikkiaan 35)