Keskustelut Metsänhoito Mitä maksoitte taimista ??

Esillä 7 vastausta, 61 - 67 (kaikkiaan 67)
 • Mitä maksoitte taimista ??

  Kuluutajatutkimusta.Kiinnitin huomiota taimilaskuun(MHY Pirkanmaa,FInn Forelia).MäT 1v kepa 0,24e,KuT 2v kepa 0,24e.Taimet oli ok,paitsi yksi erä näitä 2v kuusia oli osittain alamittaisia,semmoisia 10 senttisiä.kun siihen sitten 5cm maata päälle,niin jää sentään nuppu kummun pintaa.UMP myi mänyntainta 0.15e hintaan

  Erkoista että MHYllä 1v männyntaimi maksaa saman kuin 2v kuusentaimi

 • mehtäukko

  Pitäisi ja taas pitäisi.

  Tavan talliaiset saavat vapaasti olla mitä mieltä hyvänsä. Maailmanmarkkinat, klusterit, kysyntä/tarjonta jne. on tälläkin voorumilla todettu syyksi sen sata kertaa, mikä vaikuttaa ja mihin.

  Metsuri motokuski

  Tuosta olen ehdottomasti samaa mieltä AJ:n kanssa että leimikon hintaan pitäisi vaikuttaa sen korjuukelpoisuus. Nythän huonosti hoidetuista saa saman hinnan kuin hyvin hoidetuista. Eli hyvin hoidetuilla maksetaan osin huonosti hoidettuja. Ostajahan tuosta ei juuri kärsi. Niillehän on sama minkälaisista leimikoista puu tulee kunhan tulee ja tarpeeksi.

  kim1

  Tokihan hyvästä leimikosta täytyisi parempi yksikkö hinta saada kuin jostain ryteliköstä..varsinkin jos kemera poistettaisiin niin aktiivinen Itse hoitotyöt tekevä metsänomistaja voisi olla vahvoilla puukauppoja hieroessaan..

  Minä noihin taimien hintaan tulee,niin mielestäni muutama sentti sinne tänne on aika merkityksetöntä,oleellisempaa on tietysti että onnistuu hankkimaan sinne omaan metsään mahdollisimman soveliaat taimet..

  Tolopainen

  Niinhän te luulette, että kaikista enskoista saa kympin kiinnosta. Mutta voi saada myös kakskymppiä, jos on hyvä kesäkohde.

  kim1

  Enskan määritelmä on mielestäni turhan laaja-alainen..( jonkin verran voi tukkiakin kertyä)…mielestäni enska on sellainen mistä saa ainoastaan kuitua..,ei ainakaan normimittaista tukkia pitäisi saada laisinkaan…

  Kumikettu

  Olihan se enskan rinnankorkeuskeskiläpimitta määritetty. Siitä kun ylittyy, on kyseessä vain harvennus. Oliko tuo mitta peräti 13 cm?

  Mutta eihän tässä ole jälkeäkään ketjun aiheesta.

  Puuki

  Ei ole taimilasku ku-pottitaimista vielä tullut. N. 20 s/kpl ne kustantaa.  On paljon halvempia kuin ulkolaisten puiden taimien kpl-hinta, 3,30 – 10 /kpl.  Mutta tuotantomäärät ja kokokin ihan erilaisia.

Esillä 7 vastausta, 61 - 67 (kaikkiaan 67)