Keskustelut Puukauppa Mitä MHY laskuttaa puukaupasta ?

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 75)
 • Mitä MHY laskuttaa puukaupasta ?

  Mitähän(paljonko euroja) MHY laskuttaa puukaupan hoidosta.Tehtävään kuuluisi leimaus ,alueen merkkaus,ajoreitit,lanssipaikat,puukaupan kilpailutus ja valvonta.

  Onko se yleensä jokin prosentti kokonaishinnasta?Kannattaisiko kesäkorjuukelpoinen leimikko myydä itse?Tuoreesta metsäsuunnitelmasta selviää mottimäärät.

 • A.Jalkanen A.Jalkanen

  Se palkkio lienee x senttiä per motti, x vaihtelee eri yhdistyksissä, eli kysy hintaa paikalliselta. Hinta riippuu kai siitäkin minkä paketin tilaa: pelkän puunmyyntisuunnitelman, sen lisäksi puukaupan kilpailutuksen vai myös korjuun valvonnan. Kilpailutus on tärkein vaihe, jos kyseessä on tukkia sisältävä leimikko.

  harrastelija harrastelija

  Mhy:llä on etuna ns. paljouslisä, eli kokoamalla eri omistajien leimikoita saa suurempia eriä eri tuotteista, tukit, pylväät …Tietysti ovat myös ostajat tuttuja, koska tekevät palvelua töikseen.

  On ehdottomasti hyvä vaihtoehto etämo:lle. Metsänsä äärellä olevat tuntevat metsänsä, alueen ostomiehet ja valtakunnallisista taulukoista jo saa karkean tason puun sen hetkisistä hinnoista.

  Esim. omasta hankinnasta, koska jouduin koivukuitua ostamaan klapituotantoa varten: Mhy tarjosi klapirantteelle koivua 40 €/m3, sisälsi metsässä teon ja ajon tien varteen sekä rekkakuljetuksen. Sain ostetuksi 3 rekallista oman kunnan alueelta tien varteen 28 €/m3 (omistaja oli Hämeenkyröstä). Maksoin autoilijalle 4,5 €/m3, eli rantehinta tuli 32,5 €/m3. Määrä oli n. 160 m3, joten erotus Mhy:n ja omatoimisen hankinnan välillä tuli n. 1 200 €. Järjestelyt onnistui muutamalla p.soitolla.

  koillis lappi

  50 senttiä otti kuutiolta 2013.Sisälsi kilpailutuksen,tarjousten vertailun ja hakkuun valvonnan.

  Kuviotiedot suoraan metsäsuunnitelmasta,ei tarvinnu metsäkäyntiä ennen tarjousten pyytämistä.

  Jätkä

  harrastelija. Kuulostaisi MHY:n kautta MO saaneen paremman hinnan kuin sinulle suoraan myyden, ellei sinun kaupassasi MO saanut 7 €:n energiapuun korjuutukea ja lisäksi vielä hehtaaritukea  KEMERA-varoista.

  Tietenkään tuossa vertailussa emme tiedä, mikä oli MHY:n osuus kustannuksista.

  tamperelainen tamperelainen

  Houkuttaisi tuo suora kauppakin,viimeksi myynyt suoraan yhtiölle 20v sitten.Metsäliiton jäsen olen ollut 30v,muttamitään asiakkuussopimusta ei ole.Olisikohan tämmöisistä sopimuksista hyötyä?

  harrastelija harrastelija

  Saattaisi sopimusasiakkaana ollakin vähän hyötyä, Koska MG:lla oli takavuosina aika hyvä kampanja. Ainakin viime tarjouskierroksella MG tarjosi tukistakin vähän enemmän mitä kaksi sahayritystä! Kuidulla olen huomannut selvän hintaedun.

  Päätehakkuussa näkyy MG.n systeemi olevan se, että tarjoaa samalla uudistamissopimusta. Sopimusjäsen voi kyllä tehdä kauppoja vapaasti muidenkin kanssa, samoin hoitotöissä. Hoitotöissä on kyllä MG ollut minusta kipailukykyinen.

  Sopimusasiakkaana yhtiöllä ainakin tunnetaan paremmin, Piiripäällikkökin tervehtii joka näkemässä 🙂

  koillis lappi

  Metsäliitto ottaa jäseniltä hankintapuuta,ainakin täällä tällä hetkellä.Oma kauppa.Tukit ja pikkutukit pölökylle heidän mitoilla tehdastoimituksena ja kuitu metsäliitolle kelirikkopuiksi kantavan tien varteen.Enerkia puun saa hakkaaja lykätä minne saa menemään.Koivut tiskin alta kylän mammoille,papoille.

  Lasse

  Minulle Mhy teki isohkon leimikon jonka Mhy mies kävi maastossa arvioimassa ja pyysi tarjoukset. Minä ite tinkasin loput kahdelta parhaat tarjoukset tehneeltä ostajalta ja tein kaupat ja lasku Mhy:ltä oli hehtaaria kohden 5 e/ha. Varmasti sain tuon taksan edestä hyviä vinkkejä ja ohjeita kaupantekoon, niin ja leimikon teko oli uskottava.

  Kuvion maastoon yleensä merkkaa ostaja jos joku nykyään vielä sen tarvii. Aika usein ei leimikkoa nauhoteta jos rajalinjat on auki, mutta hakkuukoneen kuljettaja voi itse käydä tarpeenmukaan nauhottamassa linjaa jos vaikka joutuu pimeässä linjan  viertä hakkaamaan.

  Itse olen aina hakkuunvalvonnan suorittanut. Jos hakkuun valvonta on Mhy:n vastuulla niin ilmoitukset hakkuun aloittamisesta Mhy:lle vähän mitä sattuu ja Mhy:n mies tekee töitä vain virkaaikana.

  tamperelainen tamperelainen

  Omassa 400m3 kaupassa v 2016 Mhy laskutti 3,5% kokonaisvaltaisesta metsäkaupan hoitamisesta.Kuvio oli helpo myytävä.Onko muualla hinnat samaa luokkaa?

  oksapuu

  Hintoja…

  Pari välittäjää soitti ja ehdotti puukauppaa. Vaivanpalkkaa pyysivät 0,70 senttiä ja 1,0€/motti +alv…

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 75)