Keskustelut Metsänomistus Mitä mieltä

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 126)
 • A.Jalkanen A.Jalkanen

  Maksan mielelläni vaikka käytän vähän palveluita. Erityisesti edunvalvonnan maksu on pieni hinta hyvin tarpeellisesta palvelusta. Uusikin EU-komissio voi keksiä metkuja.

  Proffa Proffa

  Olen.

  r.ritva r.ritva

  Mielestäni pitkä aikais jäsenenä jäsenmaksu on ollut ok.

  Mutta kun pakko syötetään mtk maksut samaan laskuun en voi hyväksyä.

  Joten nyt riittää.

  kiitos.

  metsä-masa metsä-masa

  Olen Mhy:n jäsen ollut jo 34 vuotta. Palveluita käytän muutamien töiden- ja hankkeiden osalta, palvelu siellä on parantunut ja on nykyisin jopa peukuttamisen arvoista, eli odotan laskua.

  Mtk:n jäsenyys tuo tullessan myös rahallisia hyötyjä esim. sähkö, tuulivoimaloiden sopimus- ja lakiasi asiat ym. muu neuvonta.

  Metsuri motokuski

  Anneli. Mikä edunvalvonta maksu ? Kerro ihmeessä mitä metsänomistajien edunvalvontaa he tekevät? Ennen ehkä kyllä mutta nykyään ihan normaali metsäpalveluyritys.

  mehtäukko

  ”…listaus kerättävistä indikaattoreista osoittaa, että tietoa kerättäisiin kattavasti myös muista piirteistä kuin metsätuhoista. Tällainen ei tue esityksen päämäärää, vaan vaarantaa metsänomistajan yksityisyyden suojan,  MTK arvioi. Esimerkiksi kuviokohtaisia tietoja metsien rakennepiirteistä ja hakkuumahdollisuuksista ei tule luovuttaa eteenpäin ilman maanomistajan suostumusta. Komission mukaan tietoja kerättäisiin avoimiin rekistereihin.

  Yksi ongelmallinen mittari on vanhojen metsien sijainti. Näiden paikannus johtaa todennäköisesti käyttörajoituksiin. Niinpä esityksessä tulisi selventää, millaiset vaikutukset ja korvausmahdollisuudet suojelulla olisi, MTK vaatii…” juttua artikkelit osastolta.

  Kukaan muu ei näytä puuttuvan noihin asioihin kuin MTK.  Mitä mieltä?

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Kiitos kysymästä. Tässä listassa on jotain. MTK/mhy-ketju tekee edunvalvontaa sekä paikallisella, valtakunnallisella että kansainvälisellä tasolla. Erityisesti komission matopurkin seuraaminen on nähtävä tärkeäksi. Sitä työtä ei voida jättää yksin europarlamentaarikkojemme varaan.

  https://www.mtk.fi/-/tamanmeteimmeedunvalvonta2023

  Metsuri motokuski

  Nuo kyllä ei olleet kaikki mtk:n aikaansaannoksia. Mukana ovat varmaan olleet ja lausuntoja antaneet. Mutta eiköhän aloite ole ollut jossain muualla kuin mtk:ssa. Esim tuo metka. Ei taida olla tietääkseni mtk:n hanke.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  MTK on lobbausorganisaatio: sen valta on vaikutusvaltaa, ei toimeenpanovaltaa. Huomattava aivan konkreettinen uudistus viime vuonna oli luontoarvokaupan edistäminen.

  Reima Muristo

  Mtk on viljelijöiden ja karjankasvattajien ammattiliitto. Kun mhy tuli osaksi mtk:ta, saman tien mhy:n valtuustoon valittiin maanviljelijöitä joilla ei ole metsää käytännössä ollenkaan.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 126)