Keskustelut Metsänomistus Mitä suden yliajajalle tapahtuu?

Esillä 2 vastausta, 1 - 2 (kaikkiaan 2)
 • Mitä suden yliajajalle tapahtuu?

  Suomi sai ensimmäisen auton alle jääneen pantasutensa viime yönä Polvijärvellä. Onnettomuudessa kuoli nuori uros, joka poliisin mukaan oli kuollut välittömästi törmäyksen jälkeen. Auto sai törmäyksessä lieviä vaurioita, kuljettaja selvisi vammoitta.

  Reilun vuoden ikäinen uros oli Vieremän laumasta. Seurantatietojen mukaan se olisi lähtenyt liikkelle vasta kesä-heinäkuun vaihteessa.

  – Kyseessä oli nuori yksilö, joka oli lähtenyt etsimään omaa aluettaan, kertoo Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen erikoistutkija Kojola.

  Luonnosta kuolleena löytyneet ja liikenteessä kuolleet sudet toimitetaan aina Elintarviketurvallisuusvirasto Eviraan kuolinsyyn selvittämistä varten. Polvijärven tapauksessa ei Kojolan mukaan ole kuolinsyystä epäselvyyttä.

  Kojola kertoo, että susia jää auton alle 1 – 3 vuodessa, mutta pantasusia ei kertaakaan aiemmin.

  – Ehkä parhaina vuosina on ollut muutama. Pantasusia ei ole jäänyt auton alle, mutta juna on surmannut kyllä yhden.

  Suomessa on RKTL:n tuoreimman arvion mukaan 150 – 165 sutta. Vuosittain niitä metsästetään luvallisesti 20-30 yksilöä ja yksittäisiä susia poikkeusluvalla.

  Yle Uutiset

 • Peräkylän Tarzan

  Meneekö auto ja ajokortti valtiolle? Kuinka pitkä vankeustuomio odottaa? Sakon ja muiden korvausten suuruus?

  Peräkylän Tarzan

  Porilainen mies ajoi henkilöautolla Porista Turun suuntaan yöllä kello yhden aikaan, kun tielle auton eteen tuli kaksi sutta, joista toinen jäi auton alle. Susi raahautui auton alla jonkin matkaa ja jäi auton pysähdyttyä kuolleena tien sivuun.

  Satakunnan Riistanhoitoyhdistyksen petoasiantuntijat tarkastivat eläimen ja arvioivat kuolleen urossuden olevan noin puolitoistavuotias.

  Susi toimitettiin edelleen Eviralle tutkimuksia varten.

  HS

Esillä 2 vastausta, 1 - 2 (kaikkiaan 2)