Keskustelut Metsänhoito Miten metsät on selvinneet metsätuhoista

Esillä 5 vastausta, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Miten metsät on selvinneet metsätuhoista

  Suomi on pitkä maa ja eroaa paljon kasvuolosuhteiltaan etelästä pohjoiseen mentäessä, säätilat on ehkä myös paikallisesti voineet vaikuttaa tuhojen kehittymiseen.

  Aikaisin alkanut kasvukausi alkaa kääntyä loppusuoralle ja lehtitietojen mukaan jonkin verran tuhojakin on syntynyt.

  Minkälaisia havaintoja palstalaiset olette tehneet ?

 • Timppa

  Keväällä oli yhdessä aukossa pienissä männyntaimissa jotain sienivaivaa, joka rusketti taimia. Nyt näyttää ongelma ainakin pääosin korjaantuneen.

  Myyrätuhoja ei ollut.

  Metät kunnossa!

  Istutus heti hakkuun jälkeisenä keväänä 2014. Tukkimiehentäi söi osan. Täydennysistutus keväällä 2015, myyrät söi osan. Täydennysistutus 2016 ja halla iski.
  Muutama kirjanpainajan kairaama kuusi (olisi pitänyt hakea pois, mutta on ollut muutakin tekemistä). Muualla näyttää hyvältä!

  wanhajätkä

  no perskeles, jo toinen vuosi peräkkäin ku kuusia vaivaa suopursuruoste. Jokku jo nyt ihan oransseja. Kylläpä näkyy pahsti kasvussa jo edellinenkin. Näin napapiirillä

  Timppa

  Meillä on kaksi palstaa. Väliä n. 70 km. Toisessa satavarmasti tukkimiehentäit syövät valtaosan taimista, jos ne on istutettu hakkuuta seuraavana vuonna. Siksi ei enää niin tehdäkään.

  Toisessa taas vain muutama yksittäinen syönti. Siksi istutus hakkuuta seuraavana vuonna.

  metsä-masa metsä-masa

  Väli-Suomi on selvinnyt metsätuhoista kohtuullisen hyvin. Juurikääpää on kyllä ollut jo reilusti toistakymmentä vuotta. Levinneisyyden raja kulkee Kajaanin korkeudella, juurikääpä näyttää hyötyvän ympärivuotisista hakkuista.

  Kirjanpainajasta on toistaiseksi vain yksittäisiä havaintoja, mutta tarkkailun alla metsiä kyllä kannattaa pitää.

  Sienitaudit, kuten versosurma karsii onneksi vain puiden alempia oksia, eikä vielä tee merkittäviä tuhoja.

  Jos kasvukauden aikainen lämpötila jatkaa lämpemistään silloin kyllä lisääntyy sienitauditkin. Lämpösummakertymä ksvukauden aikana täällä on vähän yli 1000 d.d.

Esillä 5 vastausta, 1 - 5 (kaikkiaan 5)