Keskustelut Metsänhoito Miten saa metsäyhtiön noutamaan

Esillä 5 vastausta, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Miten saa metsäyhtiön noutamaan

  Kertokaapa kuinka saan metsäyhtiön noutamaan viime elokuussa hakatut mänty- ja kuusikuitupinot pois metsästä? Kehotus noutaa ei ole ainakaan vielä tehonnut. Koska voin käyttää omankäden oikeutta ja tehdä puut vaikka haloiksi.

 • tamperelainen

  Nosto

  jees h-valta

  Et koskaan ilman kyseisen omistajan lupaa.

  Vierailija

  Yhtiö rikkoo jo ötökkälakia, joten viranomaiset asialle.

  Korpituvan Taneli

  Maksaahan ne firmat kyllä puunsa, mutta sen poisviennin kanssa on joskus niin ja näin.
  Taneli osti 80-luvulla metsäpalan josta oli hakattu Korean suhdanteen aikana, 1953, metristä puhdasta paperipuuta. Oli kuulemma saatu hyvä hinta, oikein pinonpäässä käteen maksaen.
  Ne puut ovat siellä vieläkin, naapurin puolella lanssissa. Naapuri kun uudisti metsäänsä niin vahän pinot äestyksestä kärsivät….

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Pinsiön vaari

  Taitaa olla aika vaikea vaikuttaa yhtiön puunajoon. Se on melkoista palapeliä jossa on suuri määrä muuttujia. Vaikka kuinka laki vaatii viemään puut pois niin aina niitä kämmejä tulee. Metsissä ja metsäteillä näitä jopa Korean suhdanteen aikaisia ”nökkösiä” näkee melko paljon.

  Meillä kävi niin takavuosina että yhtiön mies otti toukokuussa yhteyttä ja sanoi että vie nuo mäntykuidut itsellesi polttopuuksi sillä kuljetuspäässä oli tullut joku moka. Rahat niistä kyllä oli jo ollut tilillä ja kai käytettykin. Sama toistui muidenkin saman tien varren pinoille. Tuli vaarille melkoinen odottamaton lisähomma. Mutta sitten ei tarvinnut pariin vuoteen polttopuita miettiä.

  Puut omistavaan kannattaa olla yhteydessä. Kovin kovasanaiseksi ei kannata ruveta. Ei yhtiö ihan pahuuttaan ajoa ole jättänyt tekemättä. Pieniä kuitueriä siirtyy energiakäyttöön useinkin. Joku voi saada puut jopa ilman kunhan vie pois.

Esillä 5 vastausta, 1 - 5 (kaikkiaan 5)