Keskustelut Puukauppa Mökkitontin hakkuu

Esillä 6 vastausta, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • Mökkitontin hakkuu

  <p>Miten mökkitontin harvennus onnistuu helpoiten/halvimmalla? Pinta-alaa on maksimissaan 0,3 hehtaaria. Kannattaako noin pienen alueen takia hakkuukonetta tuoda paikalle? Jäänkö maksajaksi siinä? Miten puut myydään, jos metsuri tekisi harvennuksen?</p>

 • arto

  Taitaa olla heikko kiinnostus metsä firmoilla meillä tarvitsevat ainakin rekkakuorman kun kiinnostus herää.

  mehtäukko

  Rakennusten ympäriltä ei pystykaupoin hakata. Kun metsuri tekee, ja jonkun ne on pinoon ajettava, siitä firman kanssa hankintakauppa.

  A.Jalkanen

  Jos kyselisi (naapurit, mhy, puun ostajat…) onko tulossa hakkuita lähialueelle niin että olisi koneet valmiina, silloin hakkuu tulisi halvemmaksi. Alue ja puumäärä on niin pieni, että olisi kenties järkevää teettää metsurihakkuuna ja jättää itselle tai myytävä polttopuiksi. Tai jos saisi ne yhdistettyä johonkin lähialueen puukauppaan.

  Metsäkupsa

  Usein metsäpalvelu yrittäjät ainakin täällä urakoivat pienet mökkipalstat. Ottavat puut  eli maanomistaja ei saa rahaa, vaan päikseen homman tekee. Jos metsuri tekee laskuusi puut ja ajattaa niin taitaa arvailun varaan jäädä, saatko rahaa, vai meneekö pakkaselle kun ripsausta jollekin tarjoilet ostettavaksi.

  Jalmari Kolu

  Jokunen tonttihakkuu on tullut tehtyä. 2 miestä 45 eur/h+ALV ja siihen traktori 80 eur/h+Alv. Puita muutama 10 m3 joista 90% kuitua. Eli ei kaupallisesti kannattavaa.

  Jalmari Kolu

  Jäin ihan miettimään noita tehtyjä ja puiden loppuosoitetta.

  Esim. eräs firma olisi ostanut hankinnalla, mutta ehtona että siirto 1 km päähän, aluetien varteen. Toinen hakkuu meni osuuskunnalle hankintana, eli mökkiläinen oli jäsen ja puumäärä riittävä. Useammassakin polttopuiksi tai joskus tukit kotitarvesahaukseen. Jälkimmäisessä ainakin kaikkien kustannusten jälkeen olisi varmaan ollut halvempaa ostaa ko. laatu kaupasta ja jättää loput polttopuiksi. Mutta joillekin oman tontin puita tehty lauta on arvokas sinällään.

  Joskus mökkihakkuut on helppoja. Joskus ei. Helpoin on ollut rinnetontti jossa kahteen mieheen kaadettiin valmiiksi leimatut puut ja kaikista kuitua. Mäntyrungot kokoluokkaa 500l. Kaato vuorotellen ja karsinta yhtäaikaa ja taas uusiksi. Neljässä tunnissa 20 k-km3 kuitupinoon ja helppo maasto ottaa traktorin metsäkärryyn. Rakennuksia ei tarvinnut varoa, ei sähkölinjaa, ei kaivoa, ei laituria eikä mitään estettä.

Esillä 6 vastausta, 1 - 6 (kaikkiaan 6)