Keskustelut Tekniikka mönkijät metsäkäytössä

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 12)
 • mönkijät metsäkäytössä

  mönkijä  turmat  ovat  lisääntyneet  viimeaikoina.   viikollakin  kuolonuhri . ihmetellä   täytyy  kun  noihin  ei  ole  tullut  mitään   turvakaaria  suojaksi  kun  usein    turmat  sattuu   koneen   kaatuessa  metsätöissäkin  se  vaara  on  suuri  luulisi  vakuutusyhtiöiden  jo  vaativan  sellaisen  pakolliseksi  traktorimönkijöissä  taitanee  olla   mikähän  muuten  on  niiden  korkein  kulkunopeus  ainakin  naapurin pojan  kulkuväline  kulkee   noin  100 kmh  onkohan   laillista ?

 • jees h-valta

  Minun ainakin rajoitin alkaa töksöttää jo 58km/h nopeudessa. Kyllähän niitä kaarellisia ja jopa hytillisiä on ja soisin kyllä pakolliseksi turvakaaren. Kyllähän tuon kumoon saa ja puuta päin ajettua jos haluja on. Mutta ei ole pakko.

  Metsuri motokuski

  Vanhat mönkijät joita ei saanut rekisteröityä tieliikenteeseen niiden nopeutta ei rajoitettu. Myöhemmin eu:n myötä myös mönkijät saatiin tieliikenteeseen niiden nopeutta rajoitettiin joko 60 km tunnissa tai joidenkin mallien osalta 80 km tunnissa.

  Jos rajoittimen poistaa niin kulkeehan ne yli sataakin. Mutta silloinhan mönkkäri on laiton. Yksinkertainenkin turvakaari olisi ilman muuta hyvä niin kuin kopittomissa traktoreissa aikoinaan oli saatavissa.

  Per Ä Reikäs

  Suljin

  Per Ä Reikäs

  Keksikää itte juttunne

  Haba Haba

  Kun pito loppuu niin matka jatkuu kaarteen tangentin suuntaan ja ohjastaja muuttuu matkustajaksi.

  Puuki

  Kellään niitä 2-paikkaisia vierekkäin istuttavia mönkijöitä ? Tukevampia ainakin kuin tavalliset korkealla istuttavat.   Yhdellä 800-Polariksella olen ajanut muutaman kerran ja se ainakin lähtisi melko helposti lapasesta mutkissa, jos kaasu pohjassa ajelisi.

  mulle

  No nii ny si kattoo montako paikkaa mul

  Puuki

  Porojako ne Lapissaa noilla laatikoissa kuskaa ? 2-paikkasissa on kopit . Voi olla naamat sateen suojassa ja ajoviimakaan ei haittaa.

  arto

  80km mönkijöiten kulkua ei ole rajoitettu. Kyseiset vaativat abs jarrut. Moni nyky 40km mönkijäkin rajoitimet ohittaa virtaavain. Jota voi käyttää ei tie käytössä. 40 km🔑 lisäksi.  Itsekin metsä ajossa täydet tehot kytöss. Paljon nähnyt mönkijöitä varmaan 90% rajoitin peukaloitu tai ohitettu.

  metsänkasvattaja

  mielestäni  noiden mönkijäiden  nopeudet  ovat  aivan  liian suuria   ajoominaisuuksiin  ja  turvallisuuteen  verrattuna  vielä  kun niitä  ajavat  yleensä  alaikäiset  ja   juopuneet  niin  eipä  ole  ihme  että  ruumiita  tulee ihan hyvin  voisi   niiden  nopeudet  rajoittaa 40-50  kmh   ja  siten  ettei sitä pysty  muuttamaan  ihan  helposti

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 12)