Keskustelut Metsänhoito Montako päivää vuodessa metsässä

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 151)
  • Montako päivää vuodessa metsässä

    Kuinka paljon kerkeää metsässä viettää. Ammattilaiset tietty eri juttu, mutta muut harrasteliat päivätyön ja perheen ohessa?

    Tuoreena reilu 40hehtaarin omistajana hirvittää kerkeääkö hoitaa järkevästi. Tänä vuonna vasta 3 pitkää päivää takana raivaussaha hommia noin10v taimikkoon. Ehkä sen saman ajan kerkeää vielä tehdä ennen lumia niin saa pahimmat pois mitä ei hoidettu. Noin 10 ha kertaalleen raivattua taimikkoa, mutta koivuja jätetty turhan paljon varjostamaan. Ne alueet pitäisi käydä läpi, onneksi nopeaa kun muuten hyvin raivattu. Noin 20 ha pikku kuusi taimikkoa niillä ei kiire. Loput isompaa ensiharvennettavaa. Vajaa 3 ha päätehakkuun teetin ja loppuraivauksen kävin tekemässä kaatamalla roskapuut. 38000e 2,8ha alalta, tietty verot ja istutus miinustetaan tuosta tuli, kuusta pääosin, onko hyvin? Pari hehtaaria päätehakkuukelpoista huonoa vanhaa peltoa vielä myytävänä, muuten tuosta nyt ei isompia ole tulossa.

    Jos sen 5-10 päivää vuodessa kerkeää tehdä niin onko toivoa pitää taimikot hyvinä ilman vieraalla teettämistä.

  • Tolopainen

    Miksi olet viikonloppusinkin metsätöissä, normityöaika on n.220 työpäivää vuodessa esim. teollisuustyössä.

    pihkatappi pihkatappi

    Omissa metsissä tulee touhuttua, on hankintaa, polttopuu hommia ja raivuita sekä leimikon tekoa, istutusta jne. Jos menen sunnuntaina omaan metsään, saatan suunnitella leimikkoa ja miettiä tulevien taimikonhoitojen ajankohtaa, viivyn metsässä 3 tuntia. Pari myynnissä ollutta tilaa kävin katsomassa, onko ne metsäpäiviä, jos parissa tunnissa tilan läpi kävelee ja arvioi?

    JS

    Tänään hohhailin klo6 lähteäkköä vai ei. Räntäsade ei houkutellut. No eräänlainen metsäpäivä tuli kuitenkin eilen ja tänään kun polttopuita yhteensä sen työpäivän verran sai tehtyä. Vanhenpien metsästä koivuja. Noita riittää metsän reunassa kirveellä halottavaa kokoa joihin voi pahimmat työ tuskat purkaa jos ei muuta tekemistä 😀

     

     

    jees h-valta

    Noita puuhia saa sateellakin tehtyä joo. Niinpä olen itsekkin auton valoissa käynyt uuden tien varresta aina iltaisin kattilan pesään puut sahailemassa. Sopivaa pientä rankaa, kesän kuivateltua. Hienosti palaa heti samantein pannun pesässä ja pesän kyljet kiiltelee puhtauttaan. Vesi on nk. paskan lääke.

    Tolopainen

    Vettä tuskin kannattaa kuitenkaan pesään laittaa. Veden höyrystäminen kuluttaa erittäin paljon energiaa. Sen Harjavalta voi todeta, kun keittää vaikka 5l kattilallisen vettä kuivaksi, siinä tovi menee. Pienissä kattiloissa ei ole lämmön talteenottoa savukaasuista, joten kovalla työllä Harjavallassa tehdään  lämpöä harakoille.

    jees h-valta

    Ei se kyllä minulle ainakan kovin työlästä ole. Auton valoissa suoraan sahaten kerätyistä rankakasoista ja kun pääsen 16.30 töistä niin kello 19.00 ne samat puut jo palaa pesässä. Siihen sentään sisältyy jo ensin kotona syönti ja kaffet ja siinä hiukan ennen kuutta liikkeelle. Siitä kuluu matkoihin ja itse offensiiviin noin kolme varttia – tunti. Sen jälkeen suoraan lavan peräosasta puut pannuhuoneeseen. Yleensä systytän jo ennen lähtöä pesän valmiiksi kuivuneilla ja ehkä hiukan laudanklapuja joukossa. Loppuilta onkin sitten jo vapaata eli ei tuo nyt minun mielestä ainakan kovin huikean iso ja raskas projekti ole. Ne pintamärät puut palaa aivan iloisesti kunhan ei tarvitse alkaa sytyttämään. Samalla ne pitävät pannun piettömänä ja pienikäsitöisenä. Muutama sylyksellinen, ehkä kolme illassa nyt menee. Aamulla ennen töihin lähtöä pari pesällistä. Onhan se hirveä työ sohvaperunalle joten älkää vaivautuko. Mutta älkää sitten itkekö suuria sähkölakujannekaan. Kuten sanoin 37.40, pyrkikää siihen. Täällä sentään on ollut pieni pakkasjaksokin jo. viime kuu jäi vielä alle 35.00:n. Nyt on joinain pakkaspäivinä ollut yksi sähköpatteri pitämässä päivän lämpöä tasaisempana kun ollaan pitkä päivä pois. Eikä se tuossa kulutuksessa kova pala ole.

    Tolopainen

    Ei ole edes näkynyt sähkölaskua, kun laskutusväli on kolme kuukautta ja laskun maksaa pankki, ei siihen tarvitse puuttua mitenkään. En kyllä lähtisi tuollaisen 800€/y takia, joka kuluu lämmityssähköön iltaisin puita hakemaan lava-autolla, noihin kuluihin menee paljon enemmän rahaa kuin sähköön, kun Letukka kuluttaa 50l/100km. Vai pitää yhtä patteria pitää päällä, että mökki pysyy päivällä lämpöisenä, harjavallassa lämpö leviää paremmin kuin muualla Suomessa.

    jees h-valta

    Sen pankkiin menneen laskun saa näkyviin jos osaa katsoa aivan oman tilin maksutiedoista. Mutta taidan nyt puhua fossiilille joka ei omaa tiliä edes omaa. Joo, tosiaan, kerran viikossa pitää kurvata kylän kautta ja laittaa 20 euroinen automaattiin. Eihän tuo puiden hakukaan jokiltaista ole. Toki sieltä aina jää ylijäämää mutta kolme-neljä käyntiä per viikko, viikonloput mukaanlukien. Viikonloppuisin käyn samalla kertaa raivaamassa yhdellä palstalla ennakkoraivausta josta taas tulee tienvarteen rankoja. Eli sama jatkuu ensi syksynä. Tämä loppuu sitten siihen kun lumi tulee ja silloin siirrytään tietysti polttamaan pressun alta pihasta klapeja.

    Tolopainen

    Ei ole tarvetta kurkistella tilitietojen viimeisiä numeroita, ne vaikuttaa niin vähän kokonaissaldoon. Minulla on useita tilejä, eri pankeissa. Osaan jopa katsoa Metsäliiton osuustilitiedot. Kannttaa tehdä työura hyvin palkatuissa töissä, niin ei tarvitse eläkkeellä enää kitistä joutavista.

    Puuki

    Märän puun polttaminen lisää päästöjä. Kun kuivattaa ne puut kunnolla , niin päästöt vähenee enemmän kuin virtuaalisähköauton hankkimisella .

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 151)