Keskustelut Tekniikka Moottorisahan ketjut / laipat

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 39)
 • Moottorisahan ketjut / laipat

  Hyvä kunnon laadukas ketju on tärkeä oli sahan koko tai merkki mikä tahansa. Pitkä ikä ja pysyy hyvin terässä on myös etuja ymyös saatavuus on tärkeä että saa helposti kun tarvetta täydentää ketjuvarastoa.

  Stihlin ketjut on tehty Sveitsissä riippumatta mallista, ne on ammattilaatua kaikki.
  Oregon on myös hyvää laatua, ( olen vähän käyttänyt sitä,huono saatavuus ) carltonista ei kokemusta. Oregonin maahantuojalta kysyin tänään miksi lpx ketjuja ei heidän jälleenmyyjillä ole tai, vastaus oli että on harvinaisempi ketju jota ihmettelin.

  Sahaan polttopuuta isossa kasassa ja seassa paksuja ja ohuita rankoja.Toisessa sahassa pari eripituista laippaa toinen on
  45cm / 18″ pituinen. Ketju on Stihl RSC .325 74 lenkkiä , johon olen ollut tyytyväinen. Tuo RSC tarkoittaa talttahammas,C tasainen leikkuu,comfort . Syö puuta erittäin hyvin.

  jos olisin stihlin maahantuoja niin tekisin internet sivuille selvät esittelyt eri ketjuista ja malleista kuvien kanssa.Ulkomaisilla sivuilla näihin on panostettu.

 • MIKANDER

  Hommaa käteesi Tilhin katloogi.
  Siellä esittelyeri ketjutyypeistä.
  monta sivua.

  saha1

  ” Hommaa käteesi Tilhin katloogi.
  Siellä esittelyeri ketjutyypeistä.
  monta sivua.”

  Minulla on

  Nettisivuillta näkisi muutkin Suomalaiset koska harvalla on se kuvasto. eri sahojen käyttäjistä.

  kuusessa ollaan

  http://www.virtualmagnet.eu/
  magnet/asiakkaat/Elfving/
  stihl_kuvasto.html

  Eikös tää oo se kuvasto?

  vänkäri vänkäri

  Carlton ei omien käytännön testien mukaan pärjää Oregonille ja Stihlille. Onhan niitä nuukuuksissaan tullut osteltua polttopuurantteelle tai pellonlaitapuille, joissa tuppaa olemaan jos minkälaista piikkilankaa ja paimenlangan eristintä. Joskus ovat katkeilleet ihan normisahauksessakin mitä muilla ei ole tapahtunut.

  saha1

  ” Muutama Oregonin BPX lenkki on hiekkaisten puiden varalta aina matkassa. Laiskempi ketju kuin talttahammas, mutta kestää vähän paremmin kitkaa. ”

  Kyllä ,

  Stihl vastaavan ”semi-chisel” tunnistaa RMC / RM merkinnästä.
  Merkintä M = semi-chisel
  puolitaltta vai mikä sen oikea suomennus sitten onkaan.

  RSC / RS ketjut S = Super (Full Chisel)

  Koukku

  Stihlin ketjut on parasta mitä rahalla saa. Oregon on hyvä ketju kanssa, mutta ei pidä terää yhtä hyvin. Ehkäpä sen vuoksi joidenkin mielestä parempi koska pehmeämpänä Stihliä helpompi viilattava.

  Itse suosin tehtaalla pakattua ketjua, kokemus on osoittanut kestävyyden paremmaksi kauppiaan liittämiin verrattuna. Jotkut kauppiaat myyvät ahneuksissaan rullaketjua tehdasketjun hinnalla.

  Laipoissa Stihl myös parhaaksi todettu, kestävyydeltään omaa luokkaa verrattuna muihin suomessa myytäviin.

  Nämä kokemukset siis moottorisahakäytöstä, motomiehillä voi olla eriäviä mielipiteitä.

  Anton Chigurh Anton Chigurh

  Kyllä stihlin laipat ovat ihan omaa luokkaansa. Tässä taloudessa on muutama 260:n sahattu loppuun, mutta yhtään stihlin laippaa ei ole sahaamalla rikki saatu. Stihlin omalla ketjulla se laippa kestää, ei muilla.

  kuusessa ollaan

  Kovasti on tuttu kehunut Stihlin motoketjua, ei veny läheskään yhtä nopeasti kuin muut kokeilemansa ketjut. Stihlin ketjuthan on käsittääkseni esivenytetty ja siksi pitävät mittansa.

  Itsellä oli aikoinaan Stihlissä teräväkulmainen ketju, omaan makuun hieman liian ottava karsinnassa, mutta rakennushommissa mukava.

  jees h-valta

  Antonin kokemuspohja juontaa jo aika vanhaan. 260:n mallina loppui jo useita vuosia sitten mutta tuoreemmallakin sahamaailmalla voin yhtyä kestävyyden käsitykseen kyllä.

  Tare Tare

  Näin vähän sahaavana tyydyn Oregonin teriin, joita löytyy paikalliselta Tokmannilta ja nytpä tilasin uuden laipankin Stihliin, kun vanha on jo väljä ja mutkallakin. Sellaista toivoisin ketjujen myyntifirmoilta, esim Uittokalusteelta, että ketjun yhteydessä mainittaisiin mikä viila on ko ketjulle sopiva, niin saa viilat samaan tilaukseen. Tosi ammattilaiset ne varmasti tietää, mutta minäkään en

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 39)