Keskustelut Tekniikka Moottorisahan ketjut / laipat

Esillä 9 vastausta, 31 - 39 (kaikkiaan 39)
 • Moottorisahan ketjut / laipat

  Hyvä kunnon laadukas ketju on tärkeä oli sahan koko tai merkki mikä tahansa. Pitkä ikä ja pysyy hyvin terässä on myös etuja ymyös saatavuus on tärkeä että saa helposti kun tarvetta täydentää ketjuvarastoa.

  Stihlin ketjut on tehty Sveitsissä riippumatta mallista, ne on ammattilaatua kaikki.
  Oregon on myös hyvää laatua, ( olen vähän käyttänyt sitä,huono saatavuus ) carltonista ei kokemusta. Oregonin maahantuojalta kysyin tänään miksi lpx ketjuja ei heidän jälleenmyyjillä ole tai, vastaus oli että on harvinaisempi ketju jota ihmettelin.

  Sahaan polttopuuta isossa kasassa ja seassa paksuja ja ohuita rankoja.Toisessa sahassa pari eripituista laippaa toinen on
  45cm / 18″ pituinen. Ketju on Stihl RSC .325 74 lenkkiä , johon olen ollut tyytyväinen. Tuo RSC tarkoittaa talttahammas,C tasainen leikkuu,comfort . Syö puuta erittäin hyvin.

  jos olisin stihlin maahantuoja niin tekisin internet sivuille selvät esittelyt eri ketjuista ja malleista kuvien kanssa.Ulkomaisilla sivuilla näihin on panostettu.

 • Hiluxmetsuri

  Stihlin laippa; ei ole koskaan mitään rasvoja laiteltu eikä ole kärkipyörät poksuneet.

  MIKANDER

  En ole ikinä rasvaillut kokemuksia hva-Tilhi
  Tilhinlaipat markkinoidenparas laippa kestää.
  Esim.HVA 560xp laippa ja 1.3.mm.ketjukestävyyntesä
  äärirajassa .

  rekkamies

  Pari vuotta käytössä hankintahakkuilla ollut hva 550xpg. Alussa jätin kärkipyörän rasvaamatta toimimattoman rässin takia. Alkuperäinen laippa ei kestänyt ensimmäistä ketjua sahata loppuun,kun jo käripyörä levisi. Virittelin konemiesten kahdenkäden rasvarässiin kärjen jolla saa kärkipyörän kunnolla rasvattua. Tavaksi tullut painaa rasvaa joka joka tankkauksen yhteydessä. Sen jälkeen ei yhtään laippaa ole hajonnut. Toisena sahana meillä Stilh 241. Siinä tosiaan laippa kestää ilman erillistä kärkipyörän rasvausta.

  rekkamies

  Pitkät 15 ja 18 tuumaiset laipat aika arvokkaita ostella. Kannattaa vähän rasvailla jos käyttöikä jatkuu. Normi 13 tuumaisia saa tarjouksista aika edullisesti myös originaaleja.

  rekkamies

  Käytössä stihlin viilanohjain jossa kolme viilaa samassa paketissa. Pyöreät viilat molemmille puolille erikseen ja vielä keskellä litteä viila purupiikin alentamista varten. Tosi helppo ja nopea viilata teräketju. Tulee varmasti kulmat oikein. Jättää kumminkin mielestäni purupiikin liian korkealle. Tykkään, että terä on vähän ottavampi. Viilaankin välillä erikseen purupiikkiä vähän alemmaksi.

  Lasse

  Stihlin viilainohjainpaketti hyvä jos sahan saa tukevasti esim. viilapenkkiin laipasta kiinni.
  Minä oon aina illalla metsästä tullesa ketjun viilapenkissä Stihiln viilapaketilla terottanut ja metsässä pelkällä viilalla.
  Yhellä kädella viilapaketilla kannon nokassa työnnellen minä en ainakaan saanut viilausta pysyyn riittän matallalla.
  Huolellinen pitää viilapaketin kans olla justiinsa sen takia että purupiikki matalenee riittävästi. Toisaalta pienitehoseen sahaan voi tulla liian ottavakin esim Stihl 201.

  KeLo

  Olen sahaillut tänä syksynä nuorta kuusikkoa ja käytössä ollut Oregonin 1,5 mm ketju. Parista ketjusta on kynnet alkaneet katkeilemaan jo alkuvaiheessa.

  Onkohan kyseessä vain huono valmistuserä vai onkohan minulla sahaustekniikassa jokin vika, erityisesti karsinnassa.

  jees h-valta

  Lasse oikeassa että purupiikin viilausta hyvin harkiten varsinkin 201:n kaas. Itse en ole vielä tämän alkutalven aikana mataloinut ollenkaan ja vasta nyt alkaa alkutällin liika ottavuus muuttua miellyttäväksi sahaukseksi jossa teho yhdistyy sopivasti leikkuuseen.

  puhveli

  kelolle . itsellä kanssa huonoja kokemuksia oregonin ketjuista. karkaistu liian koviksi. vaikeita teroittaa ja lohkeavat helposti. Osta huson ketjuja ovat pehmeämpiä ja helpoimmin teroitettavissa.

Esillä 9 vastausta, 31 - 39 (kaikkiaan 39)