Keskustelut Tekniikka Moottorisahan valinta

Tämä aihe sisältää 122 vastausta, 38 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Veli Pirinen 8 kuukautta, 3 viikkoa sitten.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 122)
 • Moottorisahan valinta

  Kumman sahan ostaisitte. Husgvarna 543 XP vaiko Stihl MS201 C-M
  Vai olisiko muita esityksiä. Harvennuksiin olen sahaa ostamassa.

 • jees h-valta

  Kait tuossa on valinta aika selvä. Stihl sopii tuohon puuhaan vaan paljon paremmin sekä keveytensä, toimivuutensa ja käteen sopivuutensa puolesta. Saha oikeaan hommaan.

  Jätkä pätkät

  Suosittelen Tilhiä. Saha on osoittanut kestävyytensä ja teho / painosuhteensa puolesta olevansa aivan ykkössarjassa.
  Terälevyn pituudesta voi tehdä valintansa ostotilanteessa, eikä pidempää terää yleensä hankita vain suuria puita varten, vaan sen ulottuvuus on joidenkin käyttäjien mielestä ehdoton plussa.
  Kaasuttimia niihin on vaihdeltu, mutta ne menevät takuuseen.
  Sahalle voi huoletta antaa arvosanan täysi kymppi.

  Palstamato Palstamato

  Pikaisesti katsottuna, Jonsered 2152 taitaa olla sisarmalli tuolle Huskille. Eli jos Huskiin, päädyt, jonsen saattaa saada jostain edullisemmin. Eri väri ja ergonomia voi poiketa hieman.

  e-h e-h

  Huskin saa lämpökahvoilla edullisemmin,mulla on vielä stihl 200,jos 201 on 200 veroinen niin on hyvä,on myös hva 543,hyvin on pelanna sekin.

  arto

  Pikaisesti katsottuna, Jonsered 2152 taitaa olla sisarmalli tuolle Huskille……… Niin jonssi 52cc ja husse 43cc Ennemmin isoveli. Mutta löytyy jonsilata vastaavakin malli.

  Metät kunnossa!

  Ostin tuon 201 C-M sahan keväällä ja kyllä se on laatupeli. Sahalla tosin ei ole sahattu kun sisäänajo vasta, koska meillä kausi alkaa hirvikärpästen poistumiseta.

  Lasse

  Viittä eri Stiilin mallia oon minäki omistanut ja 241:n on nytkin hyllyssä mutta käytössä on ollut nyt Japanin Husku 543XP siitä asti kun markkinoille tuli ja varmatoimisempi on ollut tähänmennessä Husku. Varsinkin pakkasilla on Husku toiminut moitteitta ja en ainakaan muista että mitään käyntihäiriöitä ois ollut muulonkaan. Yks laipan mutteri putos ja alkuperänen laippa alko vähän mutkitteleen niin siinä vaivat mitä tähänmennessä on ollut.
  Huski käy vähän niinkuin poikasten viritetty mopo ja Stiilin 241 käynti vähän miehekkäämpi ja isomman sahan tuntonen, Huskun paino ja malli huomattavasti 241:stä miellyttävämpi niin Huskulla tulee sahailtua.

  kuusessa ollaan

  Palstamadolle tiedoksi, 543 sta ei ole jonsered-versiota, eikä tietääkseni tulossakaan.

  Itäsuomen Antti

  Ei mitään väliä, molemmilla tekee ihan samat hommat kun vähän aikaa totuttelee sahaan ja sen ominaisuuksiin.

  Palstamato Palstamato

  Totta, googlaain turhan hätäisesti. Täsmälleen vastaavaa sisarmallia ei ole.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 122)