Keskustelut Puukauppa Motolistat

  • Tämä aihe sisältää 141 vastausta, 26 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 4 vuotta, sitten AvatarJovain toimesta.
Esillä 10 vastausta, 131 - 140 (kaikkiaan 141)
  • akkli

    Huh huh Jovain on pihalla verotuksesta ja korjuukustannuksista.Niinkuin edellä on mainittu ei korjuukulu ole ole puolta puunhinnasta.Alv-verotus ja pääomaverotu ovat omat veronsa ja peritään selvien ohjeitten mukaan-niinkuin täällä 99,99% asian ymmärtää.Nämä ovat perusasioita myös metsätaloudessa.Jos jollain muulla tavalla pystyy asian hoitamaan ,täytyy esittää dokumentteja ,että me 99,99% saamme nauttia myös hyödystä .

    mehtäukko

    Jovain ”…Teollisuus maksaa urakoitsijalle, mutta ei omistaan, vaan puunmyyjältä pidätetyllä rahalla. Siitä olen vaatimassa vähennysoikeutta ja olen sen myös saanut. Maksan laskut ja vähennän ne täysimääräisenä  verotuksessa.

    Todista se, mistä muodostuu ja voidaan todeta tuo isännätön rahasi?

    Tolopainen

    Kun Jovain tekee puunkorjuun omalla kalustolla, hän ei saa yhtiöltä vähennyskuittia. Kun ei kertomansa mukaan myy pystykaupalla siitäkään ei tule kuittia. Hölynpöly juttuja ala Urmas Viilunk.

    mehtäukko

    Kyllä nyt viimeistään voidaan niin todeta. Ja niin ovat myös LV :n tutkimukset joihin Jovain kehtaa jatkuvasti vetoilla.

    Visakallo Visakallo

    Aika paljon ja monta kertaa on 15 vuoden aikana tullut energiapuuta myytyä tällä Jovainin tapaisella systeemillä, eli olen maksanut korjuusta ja saanut siitä kuitin ja alvin vähennyoikeuden. Nämä kohteet olivat minulle aikaisemmin pelkkä kulu, muuttuivat tällä tavalla tuloksi.  Onko se nyt sitä Jovainin isännätöntä rahaa?

    Jovain

    Mistäs muusta se on pois kuin puunhinnasta. Jos metsänomistaja ottaa pystykaupassa korjuun yhtiöltä, puusta maksetaan alempaa hintaa ja vastaavasti hankintakaupassa yhtiö maksaa korkeampaa hintaa. Kauppatavasta riippumatta korjuun kustannusten maksaja on metsänomistaja.

    Jos pystykaupassa otan korjuun laskulle, minulle maksetaan korkeampaa hintaa ja saan sen laskun verotuksessa vähennyksenä. Johan tämä osoittaa sen kuka on maksaja.

    Pystykaupan tilitysmenettelyssä, yhtiö maksaessaan urakoitsijalle, koplaa tämän korjuun ”laskun” omaan kirjanpitoonsa ja vähennettäväkseen.

    Uskottelusta metsäyhtiö korjuun kustannusten maksajana (”maksajana ja että maksaa omistaan”), siitä seuraa korjuun kustannusten mentävä aukko, ”käppi”, jolla teollisuus ottaa liikkumavaraa, pelatessaan metsänomistajien rahoilla, isännättömällä rahalla. Ja tietenkin metsänomistajien tappioksi.

    Olen useaan otteeseen viitannut LV:n tutkimuksiin ja hänen julkaisemiin artikkeleihin mm. isännättömästä rahasta.

    Tolopainen

    Niin voisitko nyt vastata, että paljonko enemmän jää rahaa tilille kuin pystykaupassa. Jos saat laskun ja yhtiö vähentää sen puunhinnasta ja paljonko jää plussaa alv:sta.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Kaikki raha tulee tuotteen ostajalta.

    Tämänkin ketjun voisi koettaa pitää otsikossa. Jovain voisi perustaa uuden ketjun nimeltään Isännätön raha.

    Tolopainen

    Näin ainakin perinteisessä talousopissa, olen ollut aika monessa palaverissa, jossa on käsitelty   tuloja ja kustannuksia  teollisuusyrityksessä. Eikä mitään ihmeellistä isännätöntä rahaa ole koskaan näkynyt.

    mehtäukko

    ”Jos pystykaupassa on korjuun laskulle…” Eihän tuo ole kuin vain hankintakauppa. 

Esillä 10 vastausta, 131 - 140 (kaikkiaan 141)