Keskustelut Metsänhoito Motti 3.0

 • This topic has 24 vastausta, 10 kirjoittajaa, and was last updated juuri nyt by AvatarPuuki.
Esillä 4 vastausta, 21 - 24 (kaikkiaan 24)
 • Motti 3.0

  Kiitos Metla! Päivitys tuli tarpeeseen.

 • TTL

  Löytyykö tuota Motin koodia mistään? Eli miten kasvu on riippuva esim lämpösummasta, kasvupaikasta, puuston iästä, tiheydestä jne..

   

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  http://www.metla.fi/julkaisut/workingpapers/2014/mwp302.htm

  Näin luvataan: Motti-ohjelmiston malleista on päivitetty kuvaus julkaisun liiteosassa.

  Ellei noista selkene, kysy ohjelmiston tekijöiltä.

  Planter Planter

  ”Miten nykyään käytätte Mottia, kun Windows 7 tuskin on enää kellään käytössä..”

  Minulla on. Kun ostin uuden koneen, en suinkaan romuttanut vanhaa 7:aa. Vanhassa koneessa oli useita ohjelmia, jotka eivät suostuneet toimimaan uudessa, joten poistin verkkoyhteyden vanhasta koneesta ja hoitelen sillä monenlaisia tehtäviä, jotka eivät vaadi verkkoyhteyttä. Olisin joutunut heittämään romuihin laadukkaan scannerinkin ja ostamaan uusia ohjelmia vanhojen toimivien tilalle, ei mitään järkeä. Uudella koneella hoidetaan verkkoa tarvitsevat ja tietoturvaa vaativat tehtävät.

  Puuki

  Tuossa Metlan v.-14 raportissahan oli saatu Motti-ohjelmalla tuloksia joiden mukaan mm. harvennuksia pitäisi 2-kertaistaa ja muutenkin metsien käpistelyä lisätä jotta uusiutuvia raaka-aineita ja hiilinieluja saadaan paremmin lisättyä.  Monimuotoisuus ei silti sekään heikkene.  Niinhän se menisi,  jos ei oltaisi ”viepäin vallassa” ennallistamassa ja suojelemassa 1/3-osaa Suomen tärkeimmästä tulolähteestä.

Esillä 4 vastausta, 21 - 24 (kaikkiaan 24)