Keskustelut Tekniikka MS261 C-M Stihl kokemuksia??

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 70)
 • MS261 C-M Stihl kokemuksia??

  Millainen peli on uusi MS261 CM -Stihli? Kestääkö, toimiiko, kesällä, talvella? Millaisia kokemuksia?

  Nykyinen saha on Hva 346XPG, on ollut luotettava, vahva ja näppärä saha. Meinasin kokeilla S-konetta vaihteeksi. Oisko tuossa mallissa vastinetta?

 • Anton Chigurh Anton Chigurh

  harrastelija: Miten se karsinnassa onnistuu noin pitkillä laipoilla?

  Ei ole tuon kokoluokan sahoilla tullut karsittua noin pitkillä laipoilla, tosin eivät nuo 260-sarjalaiset meidän käytössämme kestäneet lyhyemmilläkään. Nyt sahauskalusto on ms 362 C-M. Hyvin onnistuu eikä tarvitse kurotella. Voimaa on kuin pienessä kylässä, oksat lähtevät lentoon kun vähän sinne päin osoittaa. Ulottuvuus ja teho kompensoivat suuremman painon (tosin eivät nämä mitään neitisahoja ole muutenkaan). Näitä emme ole toistaiseksi (pari vuotta sahattu) rikki saaneet.

  isotee

  Minkähänlaisista ”halkohommista” on kysymys?

  Ihan kotitarvepuista. Teen polttopuut ihan perinteisesti metrisiksi haloiksi ja siitä sitten pinosta pätkin sahalla tarpeen mukaan. 15″ laipalla saa isomman satsin kerralla poikki. 🙂

  Jätkä

  Siis ihan oikeiksi haloiksi? Malli on aika työläs, mutta tulos on kyllä hyvä. Saatte jatkaa samaan malliin.

  isotee

  Juu ihan oikeiksi haloiksi. Metsästä 3-4 m pölliä, siitä metristä halkoa sahalla ja ruuvilla/hydraulihalkojalla ja eikun pinoon. Pari vuotta pinossa ja siitä pätkii liiterin täyteen. 🙂  Ei tuo minusta niin työläs ole, mukavaa ajankulua ja hyötyliikuntaa. Eikä meillä niin paljon mene kun on kumminkin öljylämmitys päälähteenä.

  petep

  Ja kun ketjun alussa kyseltiin että toimiiko kesä/talvi.  -18 oli pakkasta ja pelasi ihan ok. Lämpimänä kun sammutti ja kun aika nopeasti laittoi käyntiin  niin käy hetken ”rikkaalla” ja sitten taas mennään.Lauhemmilla keleillä ei ole tuollaista ominaisuutta ollut. Ja  luisti on talvikäyttöasennossa.

  Sitkeässä on että saisi kivijalkamyymälään sen kapeamman laipan niin voisi kokeilla miten sillä puru lentää.

  petep

  No nyt on kokeiltu kapeammalla ketjulla ja  ihan OK omasta mielestä.

   

  https://www.youtube.com/watch?v=_ZX9sylHs7Y

   

  isotee

  Laitetaas käyttökokemuksia jos näistä jollekin on hyötyä. Pätkin tuossa ylivuotisia yhtiöltä jääneitä tukkeja halkotarpeiksi. Olivat aika järeitä, parhaat sellaisia reilun puolen kiinnon pölkkyjä (52, latva +35cm)… Vahva peli on tuo Stihli, 15″ laipalla sai päästellä kuin juustoon vaikka oli umpijäisiäkin puita. Ja keveys tosiaan yllättää vieläkin, kun on tottunut 10 v vanhempaan sahaan.

  Soppa kyllä maistui tuossa hommassa. Oisko 10 tukkia ja tankillinen mennyt? Mutta oli kuormaakin, isoja puita ja metrin pölkyiksi vetelin joten kyllä siinä kone työhön joutui.

  Joo ei moitteen sanaa hankinnastani. Ergonomia ei tosiaan oo sama kuin Hussessa mutta hyvin tuokin käteen sopii. Ja voima hymyilyttää vieläkin. 🙂

  kuusessa ollaan

  Stihlin sahat vie suhteessa himpun enemmän ainetta kuin muut, jostain syystä. Lieneekö sitten alavääntö parempi ja moottorin ruuantarve siksi korkeampi?

  Jätkä

  Niissä ei ole ollut ylä- eikä alavääntöä sen vertaa, että kannattaisi mainita. Ihmeellisiä, hengettömiä vehkeitä, paitsi Ms 200 ja nyt tuo jälkeläisen, jos sattuu toimimaan.

  Hiluxmetsuri

  Hyvinhän se petep:n saha näyttää leikkaavan. Mulla olevaan -261:een verrattuna ääni on hieman huskumainen.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 70)