Keskustelut Metsänomistus MYEL-maksu nousee jälleen

Esillä 9 vastausta, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
  • MYEL-maksu nousee jälleen

    MYEL-maksuun on jälleen tulossa keskimäärin 300 euron korotus. Markat ovat näköjään muuttuneet euroiksi 20-vuodessa.
    Metsätilallani MYEL-maksu on tällä hetkellä jo nelinkertainen metsänhoitomaksuun verrattuna, eli yli 3000 euroa vuodessa.
    Miten muilla?

  • Visakallo Visakallo

    Tilallani ei ole maataloutta.

    Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

    Aikanaan kun lopetin maatalouden ja vuokrasin pellot (myöh metsitetty), kysyin tilannettani suoraan MYELin pääkonttorilta. He sanoivat että voit jatkaa maksamista, mutta he eivät voi luvata, että se nostaa eläketurvaani, vallankin jos palkkatulo on hyvä. Toinen mahdollisuus on tehdä vapaamuotoinen hakemus MYELvakuutuksen lopettamisesta, jossa selvitetään tilannettani.
    Sain vapautuksen ja miltei kaikki maksamani rahat takaisin.
    En sitten tiedä olioko oikea ratkaisu.

    Kuinka moni todella maksaa MYELvakuutusta sivutoimiselta metsätilalta?

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    TaJu

    Samantapainen tilanne minullakin kuin Kt:n Tanelilla. 70-luvulla minulta alettiin vaatia MYEL-maksua, mutta kun päätulo oli teollisuudesta, ei metsätaloudesta olisi ollut mitään järkeä maksaa lisämaksuja isomman eläkkeen toivossa. Eikä se innostanut muutenkaan. Hain vapautusta ja laskelmieni mukaan tein viisaan ratkaisun.

    Puun takaa

    MYEL-maksut ovat nousseet rajusti, sillä maksua maksavien joukko on supistunut nopeasti, ja myel-eläkettä saavien joukko on vastaavasti kasvanut. Kaikkien yrittäjien eläke- ja sairaus sekä tapaturmavakuutukset nielevät yhä suuremman osan tuloksesta. Palkansaaja ei tätä kehitystä välttämättä huomaa, ennenkuin itse alkaa tai joutuu yrittäjäksi. Yksinyrittäjät ovat suuri ihmisryhmä, sillä heitä on jo Suomessa yli 130 000 henkeä, ja määrä lisääntyy koko ajan työtehtävien ulkoistamisen seurauksena.

    Metsäkupsa Metsäkupsa

    Itselläni MYEL-maksu pienempi,vaikka metsänhoitomaksut suuremmat kuin Visakalliolla.En ole vakuutuksia ajantasaistanut pinta-alan mukaiseksi.Olen ajatellut asian niin,että sijoitan rahani itse vanhuuden turvaksi.Kun noutaja saattaa tulla ennenaikaisesti,jääpähän perillisille eikä jää yhteiseen kassaan.

    Aukusti

    Eipä ole kukaan tulllut vaatimaan vakuutusmaksua. Aloitin sivutoimisena metsätalousyrittäjänä (metsänkasvattajana) ostettuani rappiotilan.

    Nykyisin viljelykin on vain aivan pientä kotitarveviljelyä, eikä alkuunkaan ollut suurta. Verottaja katsoi sen ”harrastuksenluonteiseksi”, eikä hyväksynyt tappiolllista tulosta.

    Eläkettä ansiotöistä (vakituiset ja sivutoimiset) saan kolmelta taholta. Alkuun myös kansaneläkettä, joka otettiin lakimuutoksella vähitellen pois kokonaan.

    Puun takaa

    Metsälehden palstalaiset edustavat todennäköisesti aika hyvin nykyistä metsänomistajajakautumaa, jossa maa- ja metsätalousyrittäjiä on n.15%, palkansaajia 40%, ja eläkeläisiä 45%.
    Tästä johtuen aika pienellä osalla metsänomistajista MYEL on ainoa eläke- ja tapaturmavakuutusjärjestelmä.

    sawo sawo

    Minun tuleva eläke on pelkän MYEL:in varassa.
    3650e vuodessa maksan sitä.

    Minun mielestä se kuitenkin kohtuu edullinen, jos eläkettä joskus saa pitempään.
    Tällä maksutasolla jos maksaa vaikkapa 35 vuotta, niin summa on kuitattu jo alta 8 vuodessa (tämänhetken summilla laskettuna)
    63 vuotiaana eläke olisi 1400/kk
    Työkyvyttömyys eläke 1425/kk

    Puun takaa

    Samaa luokkaa on maksu minullakin.

Esillä 9 vastausta, 1 - 9 (kaikkiaan 9)