Keskustelut Luonto Myöhäinen sytytys

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 13)
 • Myöhäinen sytytys

  Merkitty: 

  Greenpeace oli myöhästynyt nolosti Metsähallituksen Kuhmon Lammasjärven saarihakkuilta.Urakoitsija oli aloittanut hakkuut kolmella ketjulla maanantaiaamuna.Kun suojelijat saapuivat savotalle keskiviikkona oli paikalla enää yksi moto jolla oli jäljellä savottaa enää arviolta kolmeksi tunniksi.Myöhästymistä korosti se että suojelijat olivat ajaneet ensin väärälle leimikolle joka oli tehty jo aikaisemmin.Vaikka asialla ei enää ollut mitään merkitystä olivat suojelijat kuitenkin pysäyttäneet harvesterinkuljettajan työnteon.Ilmeisesti heidänkin on tehtävä jotain palkkansa eteen.

  Metsävastaava Matti Liimatainen vähätteli takaiskua ja sanoi Kuhmon olleen ainoastaan sivukohde ja Greenpeacen pääkohteen olevan Suomussalmen Pesiönsaaressa.

 • tamperelainen

  Greenpeacen sissitaidot ovat aiemminkin osoittautuneet kevyiksi.Takavuosina Lapin hakkuiden vastustamisessa tuli  pahoja vaikeuksia,kun tuliteriin dieselmaastureihin  tankattiin toistuvasti bensiiniä.

  6 m3

  Tuttu paikka Greenpissisten iskupaikka. Muutama kerta tullut kevennettyä rakkoa tuolla saarella uistelureissulla. ?Kertaakaan ei ole ollut saarella retkeilijöitä. Saaressa ei mitään ainutlaatuista luontokohdetta. Olisikohan hakattu aiemmin joskus sotien jälkeen.

  Talvisin muutamia kertoja pilkkireissuilla tuolla on tullut tulisteltua. Ei silloinkaan mitään tunkua saarella ollut. Vaikka päivät ovat mitä komeimpia kevättalven päiviä olleet.

  Saaren luonto on näköjään muuttunut noista kerroista ainutlaatuiseksi. ?

   

  sitolkka

  Sama käsitys minullakin, että ei siellä niin kummoista metsää ollut. Parhaat luonnon metsäthän hakattiin heti aluksi ja lopuksi jäi rääseiköitä mitkä on nyt sitten vissiin lähes kaikki saatu käytyä läpi. Saaria ja tuollaisia paikkoja vielä ollut jäljellä.

  6 m3

  Saaren länsipäässä n. 40 vuotiasta männikköä jota ei varmaankaan ole harvennettu taimettumisen jälkeen. Keskivaiheilla kahden tukin männikköä. Itäpäässä hehtaari pari kuusikkoa.

  Tuosta saaresta länteen Harakkasaari jossa jo alkaa olla luontoarvoja. Pitkä hiekkaranta, harjanteita. Vanhempaa metsää. Kivenheiton päässä hotelli jossa greenpissiskset olisivat voineet käydä siemaisemassa valkkaria, lasista. Vai lienevätkö lähteneetkin hotellin lihapatojen ääreltä ja eksyneet matkalla. Sokeita ne on olleet. Ajaneet hakattavasta saaresta ohi vaikka ”sokea Reetakin” olisi nähnyt sen jäätien alun autosta. ?

  Puuki

  Saaret on varmaan hakattu niin luonnonmukaisesti, että greenpiisiläiset ei aluksi huomanneet mitään hakkuita tehtyneenkään.

  Lehtikuvan perusteella ihan ok. männiköltä näytti jälki. Rannassa harvahko jk:n maisemahakkuu. Semmoinen sopii hyvin saarikohteisiin.

  Nimetön

  Ei tainut Greenpeace ottanut mitään kantaa Ärjän hakkuisiinkaan siinä vaiheessa kun UP julkisesti suunnitteli hakkuita ja kahtena talven jäädytti jäätietä ja vasta toisena talvena lopen tie salli hakkuitten aloittamisen.

  Hakkuut oli jo aika pitkällä kun Greenpeace katsoi että nyt jos mennään saareen niin saadaan eniten media huomiota. Varmaankin oli tärkein asia saada mediahuomiota ja ite saaren hakkuut oli toisarvonen asia.

  Hyvin onnistu muuten saaren ennallistamis hakkuut. Saaressa tasaikänen puusto johon tehtiin pienaukkoja ja pieniä harvennuskuvioita jolla saadaan metsä monimuotosemmaksi. Rantoja ei hakattu niin järvelle ei tiedä mitään hakkuista ja ei varmaan kukaan ole käynyt hakkuita paikanpäällä katsomassa.

  Valtio osti saaren 270ha nyt aivan vasta.

  Nimetön

  http://yle.fi/uutiset/3-9448420

  Hienon näkönen saari, liekkö kuva otettu ennen vai jälkeen hakkuitten.

  Rane2

  Holluwood-tähti Leonardo Di Caprio näyttää twiittailleen (tai jotain)Lammassaaren hakkuiden estämiseksi.Näyttää tämä Trumpin ääliö-twiittailu olevan tarttuvaa laatua.Voi toki myös olla että jos hankkii tietonsa Greenpeacen tiedotteista voi käsitys maailman tapahtumista olla hataralla pohjalla.

  6 m3

  Juu. Lueskelin tuota samaa uutista aamun aviisista. Löytyyhän noita lähempääkin huolestuneita jotka perustavat mielipiteensä somessa julkaistuihin tietoihin.

  Pitäisikö Metsähallituksen lähettää kutsu myös Glalle tutustumaan Lammasjärven saarihakkuiden jälkeen. Kuten Leonardolle on lähetetty.

  Uutinen ei kertonut onko Leonardo jo vastannut esitettyyn kutsuun.

  Leonardo oli esittänyt huolensa Instagramissa. Voisihan hän samalla tehdä Huuskonsaaressa jatko-osan Revenantiin?

  Niin. Visakallo onkin näköjään linkittänyt lukijankuviin lähettämääni kuvien, kakkossivulla, viestiketjuun linkin josta pääsee lukemaan uutisen.

  Lähialueen mökkiläiset ovatkin jo lupautuneet majoittamaan ja saunottamaan Leonardon.?

   

  6 m3
Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 13)