Keskustelut Metsänhoito ”Myrkytön torjunta tepsi tukkimiehentäihin”

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 11)
 • ”Myrkytön torjunta tepsi tukkimiehentäihin”

  Merkitty: 

  Loppuukohan tuon seurauksena tai ansiosta tarpeettomat maanmuokkaukset?

 • Metsäkupsa

  Mikä on tarpeeton maanmuokkaus ?…

  A.Jalkanen

  Maanmuokkauksen päätarkoitus on aina ollut metsänuudistumisen varmistaminen eikä täin torjunta.

  Panu

  Jutussa kerrotaan, että viidesosa taimista kuoli ilman maanmuokkausta torjunnasta huolimatta. Maanmuokkaus voi kyllä loppua EU:n määräyksestä.

  A.Jalkanen

  Että mitä Panu, elä pelottele tuollaisilla! ?

  Panu

  Monimuotoisuustaksonomiassa on ollut 90% alasta maanmuokkauksen ulkopuolelle.

  Gla

  Miten määritellään muokattu ala? Kääntömätäs 0,7×0,7 m x 1800 kpl = 882 m2.

  882/10000×100=9% alasta muokattu.

   

  Puuki

  Muokattu ala on ollut esim. jossain tavallista suuremmista päästöistä kertovassa maaperäpäästötutkimuksessa ~ 80 % (aurausaloja) .  Norm. muokkauksessa paljastuu n. 10-20 % (eniten käytetyt laikku- ja kääntömätästys) .

  Panu

  Hyvä huomio, toivottavasti kyse on tosiaan tuollaisesta laskentavasta. Siinäkin auraus jää sitten pois ja ehkä äestyskin ja Bräcke.

  A.Jalkanen

  Kyllä äestystä ja laikutusta vielä tarvitaan. Miten suoritetaan konekylvö ellei saa äestää? No, keplotellaan sitten aluetta pienemmäksi. Ja miten monimuotoisuus tästä kohenikaan? Hiilipäästöt eivät ainakaan muokkauksen rajoittamisesta alene kun muokattu alue kasvaa ja sitoo hiiltä enemmän kuin mitä muokkauksen johdosta hajosi. Mustikan ydinalueet eli tuoreet kankaat yleensä mätästetään, joten maavarsia säästävä muokkaus on jo siellä käytössä.

  Puuki

  Ei äestyksessäkään tule välttämättä isoa alaa paljaaksi. N. 25 % voi olla lähellä totuutta. Riippuu siitä minkälainen ja miten on äes säädetty .  Ei mitään merkitystä päästöjen lisääntymisen suhtteen , voi olla toisin päin kun pintakasvien ja puiden kasvu paranee. Sama vaikutus on kyllä laikkumätästykselläkin , kun kasvua tulee lisää niin hiiltä sitoutuu nopeammin ja enemmän.

  Laikutus on niin ”mieto” maankäsittelymenetelmä, ettö tuskin luetaan mukaan muokkauksiin. Sehän on sama kuin jos isolla kuokalla raapii laikut tai sitten kevyesti koneenkauhalla.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 11)