Keskustelut Puukauppa Myrskyleimikko

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 59)
 • Myrskyleimikko

  Merkitty: 

  Oletteko saaneet myrskysavotoitanne myytyä? Tuntuu aika laimealta kysyntä ainakin Pohjois-Savon suunnalla. Ilmeisesti vahvat pystyvarannot heikentää kiinnostusta…Mikä on tilanne Pohjois-Pohjanmaalla? Toivottavasti puille löytyy ostaja.

 • Rane

  Ranella ei onneksi nyt sattunut kohdalle.Viimekesäisen myrskyn viimeiset leimikot korjattiin maaliskuussa ja tilitykset tuli kesäkuussa.Kaupat neljän ostajan kanssa, pysty ja hankintaa reilu 6500 m3.Jotenkin ei nyt huvittaisi ruveta uudestaan myrskypuun kanssa rassautumaan…

  jees h-valta

  Kun tuossa mökille viimeksi ajelin oli aika totaalituhoalueita joissa ei juurikaan myytävää tai kaupallisesti hyödynnettävää ollut jäänyt. Ilman vakuutusta on käynyt todella ohraisesti.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Se paha asiahan myrskytuhossa onkin että, ainakin syöksyvirtaustuhossa, ei juuri ole tukkiainesta, vaikka järeääkin puuta olisi. Kelpo sellupuuta kuitenkin ja pahimmin pirstautnut enerkiapuuksi.

  Menikö nyt syösyvirtaustuhoissa sellaisia metsiä joista ei oikein kokonsa puolesta sellupuuta tule.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Jovain

  Keräilyksi menee ja tuskin inventoinnilla on vielä kiirettä. Lisää tuhoja voi tulla kesän mittaan. Vakuutus korvaa ja yksittäiset puut ovat jäämässä toukan ruuaksi.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Droonilla hoituu myrskyleimikon tai hirvituhon inventointi näppärästi. Myös boorilannoitus tai ehkäpä myös hirvikarkotteen levitys?

  http://yle.fi/uutiset/3-11968892?fbclid=IwAR3eBrakpAXVul5EhNPuM8Vec7Fz4dgDb6yxE_qtsLHxragtZwUmYkuXL44

  isaskar keturi

  Saadaan videopelisukupolvi töihin. Kohta tekevät ne jatkuvan kasvatuksen poimintahakkuutkin drooneilla ja puu kerrallaan leijutellaan tehtaalle. Nuoriso yötöinä sängyssä selällään tableteillaan hommat hoitaa, niin ei herkempien edes tarvitse kuolleita puita nähdä.

  Anteeksi harhautuminen aiheesta AJ:n kommentin takia, mutta taisin selvitä tällä kertaa. En ole vielä käynyt katsomassa, mutta luultavasti vähäiset saa kuitupinoon syksyn nuoren metsän kunnostuksen viimeistelyn yhteydessä.

  Per Ä Reikäs

  Visakallo Visakallo

  Ihan vain vanhanaikaisilla menetelmillä korjattiin myrskytuhopuut, eli etsin ne autoillen ja kävelemällä ja motoketju hoiti homman muutamassa päivässä. Kaikki tukit on jo viety sahoille. Vakuutusyhtiö pyysi tänään mittaustodistuksen, joten homma on tällä ketaa hoidettu. Tällä kertaa tuhoalueet olivatkin sellaisissa paikoissa, joissa niiden kaikkein vähiten oletti olevan. Syöksyvirtaukset tekivät vanhasta Visakallosta kerralla trendikkäästi vihertävän metsänomistajan. Nyt minulla on niitä paljon hehkutettuja pienaukkoja!  – Joten siivotkaahan Kerttu ja kaikki mielikuvituskaverit jatkossa suunne!

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Paljonko tuli takkiin myrskytuhon takia Visan tukkiprosentissa? Omassa myrskyhakkuussani ei montaakaan prosenttiyksikköä, koska muistaakseni hakkuussa tuli noin 60 % tukkia.

  Visakallo Visakallo

  Tukkiprosentti vaihteli rajusti alueittain, koska osa tuhoalueista oli vasta parhaimmassa arvokasvuvaiheessa, eli ennen tuhoakin tukkiprosentti oli vielä pieni. Lisäksi osa katkenneiden puiden tyvistä jäi pystyyn tekopökkelöiksi. Tästä johtuen näiltä alueilta hakatun tavaran tukkiosuus oli käytännössä nolla. Järeisiin kuusikoihin syntyneissä pienaukoissa tilanne oli toinen. Tukkeja tuli n. 70%. Tukki näkyi kyllä hyvästä kysynnästä johtuen otetun niin tarkkaan kuin suinkin mahdollista.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 59)