Keskustelut Puukauppa Myrskyleimikko

Esillä 9 vastausta, 51 - 59 (kaikkiaan 59)
 • Myrskyleimikko

  Merkitty: 

  Oletteko saaneet myrskysavotoitanne myytyä? Tuntuu aika laimealta kysyntä ainakin Pohjois-Savon suunnalla. Ilmeisesti vahvat pystyvarannot heikentää kiinnostusta…Mikä on tilanne Pohjois-Pohjanmaalla? Toivottavasti puille löytyy ostaja.

 • Apli

  https://www.ksml.fi/paikalliset/4217793

  Juttu maksumuurin takana, mutta kävin paikalla viime viikolla ja hyvin on korjuu sujunut ja tukkia saatu talteen, syöksyvirtaus kaatoi jopa pienet taimikot, alueelle keskitetty monen yhtiön koneita jotta homma saadaan maaliin mahdollisemman nopeasti..  Noin 100ha kaatui metsää Joutsan seudulla.

  kmo

  Kopterikuvaa Utajärven suunnalta, yle.fi/uutiset/3-12012701 – ei näkynyt motoja työssä.

  Puun kasvattaja

  Kävin tarkastamassa myrskytuhoja ja oli n.20 kuutiota puuta kaatunut. Pääasiassa puut oli 2.harvennuksen männikköä ja vähän kuusia. Kysyin metsäyhtiöltä hakkuita, mutta ei ollut kiinnostusta, kun lähialueella ei ollut muita tuhoja ja pieni määrä. Olen itse aikaisemmin tehnyt pari hankintakauppaa, mutta nyt ei vaan ole aikaa. Lähistöllä olisi ajokalustoa saatavilla helposti. Soitin metsänhoitoyhdistyksen ja kysyin metsuria tekemään puut. Metsuri olisi saatavilla, mutta hinta oli järkyttävä. Pyysivät 65 e tunnilta. Jos tuon homman teetättäisin, jäisi koko homma maksun puolelle. Nyt pitää miettiä asiaa että mitä tekisi.

  Petkeles Petkeles

  Se tulee aina yllätyksenä, että kukaan ei suostu talkoilla toisille töihin.

  Metät kunnossa!

  Siisti sitten kun ehdit puut energiaksi (esim. ensi talvena). Tappio ei ole merkittävä. Taitaa joistakin vakuutusyhtiöstä saada osan erotuksestakin?

  Puun kasvattaja

  Joo, eiköhän ne puut johonkin käyttöön saa jollain aikataululla. Se vaan ihmetyttää, että miten metsänhoitoyhdistys hinnoittelee palveluitaan noin. Tuohon hintaan saa kaivinkoneen töihin. En ole ollut vuosiin metsänhoitoyhdistyksen jäsen, kun en ole tarvinnut palveluita, nyt asia vaan varmistui.

  husse

  Tuo on aina huvittavaa, kun jotkut luulevat saavansa puunmyyntituloa muutamasta pihapuusta tai pienistä kuutiomääristä myrskytuhopuita. Tai puiden arvolla katettua työn kustannukset. Pihapuut ja myrskypuut ovat työläitä saada korjattua ja tienvarteen.

  Puun kasvattaja ei taida älytä mistä työn hinta koostuu, saa palkkansa ilmeisesti verorahoista eli seinästä. Valtion, kuntien ja julkisella puolella olevat eivät vaan ymmärrä tuottavan työn päälle. Sinunlaisten tulot sitä koitetaan tehdä yrittämällä ja maksamalla itse luodusta työstä verot.

  Jätkä

  Puunkasvattaja. Jos ajo järjestyy edullisesti, niin ei muuta kuin turvahousut jalkaan ja Husku käyntiin. Tuonvertaisten puiden tekemiseen riittää yksi työpäivä varsin hyvin, eikä bensaakaan mene kuin korkeintaan kaksi litraa.

  Ammattimetsurilta kuluu aikaa korkeintaan aamuyöllä neljä tuntia, eli ei kai se puiden hinta ihan niin kehno ole, vai ostetaanko niitä nyt lainkaan?

  Puuki

  20 mottia voi jättää monimuotoisuuspuiksi ötököille , jos puut ei ole yhdellä ha:lla jolloin ne pitää völjätä pääosin pois maksoi mitä maksoi (Jos ovat kuusia) .

  PS  Tähän jatkoa (OOT kun en jaksa avata uutta ketjua) :  Ötökkälain mukaan pitäisi tienvarsista ajaa havupuutavara pois jo kesäkuun loppuun mennessä. Pohj. puoliväliin heinäkuuta mennessä.  Nyt kun on näin pitkät helteet olisi pitänyt ajaa puut jo aiemmin.

  Yksi isohko e-puukasa ei ole liikkunut minnekään ja luultavasti kohta alkaa olla ytimennävertäjiä tulossa niistä puista.  Ei riitä että osa puista on alle 10 cm paksuja.  Lomalla ei nähtävästi ole kukaan järjestämässä metsäkuljetuksia.   No firmalle lähtee sitten laskua tilanteen mukaan, jos lähimetsissä tulee kasvutappioita , kun ei aik.  muistutuskaan auttanut tilanteessa.

Esillä 9 vastausta, 51 - 59 (kaikkiaan 59)