Keskustelut Metsänhoito Myyrien määrän odotetaan lisääntyvän tänä kesänä

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 41)
  • Myyrien määrän odotetaan lisääntyvän tänä kesänä

    Metsäntutkimuslaitoiksen metsäeläintieteen professorin Heikki Henttosen mukaan maan eteläpuoliskolla oli viime vuonna myyräkannan laskuvaihe ja nyt myyrien määrän odotetaan kääntyvän kasvuun.
    Henttosen mukaan myyräkanta vaihtelee Etelä-Suomessa tyypillisesti kolmen vuoden sykleissä.

    Yle Etelä-Karjala

  • 6 m3 6 m3

    Tilastonikkarilla paha aukko sivistyksessa. Talviaikaan minkki viihtyy purojen ja jokien varsilla, syoden jarvisimpukkaa ja pikkukaloja. Liikkuu jaa telien alla, hanki joen varrella voi olla koskematon.

    Suden jälki

    En halveksi kirjoista opittua tietoa, mutta montakertaa ihmiset luottavat johonkin ennustuksiin eikä omin silmin nähtävään totuuteen.
    Monesti myös akateemisesti koulutetut luottavat vanhaan totuuteen vaikka myyräasioissa. Sykli tulee aina 3-4 vuoden välein, ja sitä hoetaan jumalan totuutena kansalle. Elämässä se ei vaan mene näin.
    Luonto on niin vhitun monimutkainen ympäristö toimia. Jokainen sadekesä tai 2006 2 kuukauden totaalinen kuivuus muuttaa elinympäristön uusiksi. Minäkin voin vasta ajatuksissani arvailla kuinka monimuotoinen onkaan eri eliölajien yhteenkasvaminen.

    Voi myös olla että se mitä pidämme jonkun eliölajin sukupuuttona, onkin jonkin uuden alku. Itseäni tuo vihattu juurikääpä alkaa kiinnostaa enemmän. Sehän on KAI oikeastaan siunaus metsälle.
    Ilman lahottajia metsät olisivat satojen metrien paksuudelta kaatuneiden puiden peitossa.
    Myyrienkin tehtävä on minusta sallittu. Oikeastaan kaikkien eliöiden elämä on sallittu.

    Peräkylän Tarzan

    Mikähän lienee satiaisen elämän tarkoitus?
    Osaatko Suden jälki sitä meille kertoa?

    Anton Chigurh Anton Chigurh

    Tartsan perätila onkin rapuriikilän alter ego.

    jees h-valta

    Ja jatkokyssäriksi voisi vielä laittaa että mikähän on tämän suden jäljen tarkoitus tällä maailmaa syleilevällä suvaitsevaisuudellaan kaikkia eliöitä kohtaan?
    Puuston lahoaminen maassa on kovin luontaista mielestäni mutta ei pystyyn lahoaminen. Jolloin olemme tekemisissä ongelman kanssa joka johtuu jostain ketjusta puulle haitallisia asioita.
    Jos jo pieni puu on sydäntä myöden laho on ihmisen oikeasti syytä olla huolissaan. Silloinhan on yksi havupuulaji vakavasti uhattu joka on kuulunut luontoomme kuitenkin jo monen kymmenen ihmisiän ajan. Eli haaskaamme metsänomistajana energia ja rahavarojamme hukkaan. Silloin alkaa lompsa ja mo laihtua ja nestevirtakin siinä sivussa voip suuntautua vesitalouden anteihin.

    Gla Gla

    Metla kertoo, että myyrätuhoja voi vähentää karkoteaineilla.

    ”Karkotteiden käyttö on suositeltavaa istutuksen jälkeisenä toimenpiteenä. Karkotteet eivät ole myrkkyjä vaan niiden teho perustuu pahaan makuun ja hajuun. Jos kesäsyöntiä on odotettavissa, voidaan taimien tyvet käsitellä karkotteella jo alkukesästä. Heinäkuun lopulta lähtien karkotetta voidaan käyttää koko taimelle, mikä on tarpeen ennen talvea. Alkukesästä tehtävä torjunta-ainekäsittely koko taimelle voi aiheuttaa vaurioita vastaistutettuille taimille.

    Karkotteen voi levittää taimiin esim. taskutusruiskulla, reppuruiskulla, maalisutilla tai kumihansikkaalla, jonka päälle on vedetty villalapanen tai hansikkaalla, johon on kiinnitetty vaahtomuovin palanen.”

    http://www.metla.fi/metinfo/
    metsienterveys/lajit_
    kansi/miagre-n.htm

    Mutta onko tällaisia aineita olemassa? Googlella löysin vain jonkun puutarhakäyttöön tarkoitetun tuotteen, jota ei käytännössä voi metsässä hyödyntää.

    http://www.rakentaja.fi/
    artikkelit/8458/torju_myyrat
    _luonnonmukaisesti.htm

    Yllättäen tuoreessa myyräennusteessa mainiaan karkoteasineiden yhteydessä hirvikarkote:

    ”Metsämyyrätuhojen torjuminen on haastavaa, mutta pahimmilla riskialueilla toimiin kannattaa ryhtyä esimerkiksi loukkupyynneillä tai karkoteaineita käyttämällä. Hirvien karkottamiseen käytetyt latvoihin sumutettavat aineet ovat hillinneet myös metsämyyrien syöntihaluja.”

    http://www.metla.fi/tiedotteet/20
    13/2013-06-05-myyratiedote.htm

    Onko Trico siis ainoa käyttökelpoinen aine ja toimiiko se muille kuin metsämyyrille?

    Anton Chigurh Anton Chigurh

    Kaikesta valistuksesta huolimatta löytyy ainakin yksi, joka uskoo vielä joulupukkiin.

    Suden jälki

    Olet varmaan Jeesmies myös kysynyt itseltäsi yhden kysymyksen:
    Onko järkeä aina vastustaa kaikkea. Itsekin tein sen ja totesin, ettei ole. Parempi minulle on ymmärtää eri lajien elämänkirjo ja tajuta yksinkertainen asia.
    MIKSI SE LAJI TOIMII NIIN.
    prof Henttonen myyrätutkijana ei ole vielä sitä oppinut.

    jees h-valta

    En tietääkseni ole vastustanut kaikkea enkä edes aiokkaan vastustaa. Etenkään uutta kehitystä ja innovatioita metsätaloudessa.
    Olen jopa mielestäni ollut edistyksellinen mutta kun en vain ole sitä nk. johtoajatusta löytänyt noista suden jäljen hajatelmista.
    Mielikuvituksellisia juttujakin on hauska lukea kunhan niissä on edes jokin kantava pohja-ajatus.

    Suden jälki

    Olet yksi tämän palstan kantavista voimista. En ole aina sanonut, mitä Suden jäljen nimeen on laitettu. Ne häiriköt kai onneksi voidaan unohtaa. Yritin ja sain vihdoin että Sudelle vaadittiin kaksinkertainen ilmoittaminen.

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 41)