Keskustelut Metsänhoito Näin muuttuu maailma…

Esillä 7 vastausta, 211 - 217 (kaikkiaan 217)
  • Näin muuttuu maailma…

    Vielä vuosikymmen sitten metsänomistajia kehotettiin viivyttämään taimikonhoitoa , että ”saadaan kemerat ”. Samaa neuvoa tarjottiin isännille raivaamattoman leimikon suhteen lisäyksellä , että hakataan puut ensin motolla ja raivaillaan siitten palsta siistiksi , että ”saadaan kemerat ”.
    Energiapuusavotoita markkinoitaessa kehotettiin myös odottamaan ja viivästyttämään nuoren metsän kunnostamista , että ”saadaan kemerat ”

    Nyt alkaa järki viimein voittaa raivausasioissakin .

    Lainaus :

    ”Johtava metsänhoidon asiantuntija Markku Remes painottaa, että taimikonhoitoa ei kannata viivyttää, vaikka kemeratukia ei työn suorittamisen oikealla hetkellä olisikaan saatavilla.

    ”Taimikonhoidon viivästyessä myös työn kustannukset kasvavat. Jo yhden vuoden viivästyminen hidastaa työtä 10–30 prosenttia oikeaa aikaan suoritettavaan työhön verrattuna.”

    Kunnon ohjeitakin alkaa viimein tulla , kun löysä raha ei ole ohjaamassa toimintoja . Onneksi viisaammatkin kertovat työn ajoituksen vaikutuksista työkustannuksiin . Tähän asti on yleisesti vain valitettu metsänhoidon kalleutta .

  • metsänvartija

    MV on myös ekometsän hoidon linjalla.

    Jättää uudistamisen ja harvennukset luonnolle.

    Kustannuksia ei tule muuta kuin muokkaus. Lehtipuu pitää maan kunnossa.

    Tälläisissä ekorisukoissa on oma kiva tunnelmansa, pikku hiljaa metsä kehittyy luonnonmukaisesti.

    Kaikki kustannuskriisit ja hirvittävä touhuaminen jää pois.

    Peruspuuston istutus, kuusta 600-800 r/ha ja sen vapauttaminen riittää ”aktiiviselle” metsnhoitajalle.

    metsänvartija

    Täytyy myöntää niin MV tuntee myötätuntoa suorittavaa porrasta kohtaan.

    Ihmetyttää kuka noita leimikoita ostaa korjattavaksi, jos on jäänyt hoitamatta niin jättää vaan luonnolle, sillä siisti.

    Suorittavan kuvat kertoo todella enemmän kuin 1000 sanaa. Korjuuvauriot ja sen jälkeen luonto poistaa vielä omansa. Kohteet raivattu ja hakattu, tulos on varmasti negatiivinen.

    Moto on hyvä avohakkuilla, viljelymetsän voi kasvattaa täystiheinä, näin saadaan metsänviljelysta paras hyöty.

    Ammatti Raivooja Ammatti Raivooja

    Joo, 2 raivausta tarvitaan mutta jos sinulla olisi ripaus kokemusta niin tietäisit, että se harvoin riittää kun ne tehdään kovin aikaisin, että alisuorittavat portaatkin niihin pystyy. Sillonkuin puhutaan, niinkuin jutussa työn maksamisesta ja kustannusten kurissa pysymistä niin silloin kannattaa tehdä asiat erittäin järkevästi.

    wanhajätkä

    Muuttuuhan se maailma. Mutta toki vomme siihen vaikuttaa.
    Olen yli kuuskymppinen ”vanhus” jo mutta virtaa on vielä. Tuota tuota.
    Ei se metsänhoito tartte olla nii vakavaa, mutta tuloshakuista tietenkin.
    Met tehhään porukalla nuita hommia koko perheen voimin.
    Jo parivuotiaan lapsenlapsen kanssa käydään hakemassa taimitarhalta se oma puu. Istutetaan se yhdessä seremointien kera. Sitä on kiva seurata kuinka rakas se oma puu on. Pikkusen vanhemmille lapsille on jo oma metsälö hoidettavana ja kuinka ne on onnessaan sen kehittyessä…
    Mulla on aina kolme raivaussahaa timmissä ja yhessä meemme mettään. Nuo akat ja nuoret on sitkaita raivaamaan ku ne vaan kannustetaan risukon kimppuun
    Ei tää mettänhoito tartte olla mitään yksinäistä puurtamista
    Ihan se on asenne kysymys…näin mietin

    suorittava porras suorittava porras

    Yksi näkökulma AR:ltä unohtuu . Omatoimiset raivaajat .
    Sieltä löytyy työvoimapotentiaalia raivuille , kunhan heitä ei järkytetä liian kovalla urakalla alkuvaiheessa . Työn on oltava siedettävää , kun hommaa aloitellaan . Jo senkin takia kannattaa alottaa raivaaminen silloin , kun raivattava materiaali on pientä . Kahteen kertaan se työ on useinmiten tehtävä , jotta paras lopputulos saavutetaan . Kaksi ajoissa tehtyä raivausta on helpompi toteuttaa , kun yksi vähän liian myöhään tehtynä . Kahdella raivauskerralla saadaan myös kiistatta tasaisin taimikko . Se on varmasti lopputuloksen kannalta
    tärkeämpää , kun muutama euro kemeraa ja jo enemmän tai vähemmän kärsinyt taimikko .

    Timppa

    Ikääni en viitsi mainostaa. Nyt perkaan männikköön 7 vuotta sitten tehtyä 3,5 ha:n aukkoa, johon kylvin männynsiemenet 6 vuotta sitten. Aukko on kaamean louhikkoinen, mutta hyvin on mänty lähtenyt kasvuun.

    Viimeistään nyt on oikea aika tehdä varhaisperkaus. Harvennan mäntytuppaat tavoitteena 4000-5000 tainta/ha. Vesasyntyiset hieskoivut ovat kasvaneet hirveästi, joten perkaus on erittäin tärkeää. Jonkin verran on myös luonnonmäntyjä, joista ilman raivuria tulisi kunnon susipuita. Siis nekin nurin. Minulla ei ole kiirettä, joten pyrin katkomaan kaikki pienetkin vesat.

    Kemeraa en ole hakenut emmekä saa, koska kokonaispoistuma on aika pieni ja osa männyistäkin vielä alle 70-senttisiä. Mutta eipä ole paljoa kulujakaan. Ja pysyy motoriikka ikämiehellä kunnossa kivikossa.

    metsänvartija

    Saisi tehtyä isomman meno varauksen, sillä se korjaantuisi.

    Nyt vero rahat menee verottajalle ja sitten välikäsien kautta takaisin.

    Oikeaan markkinatalouteen kuuluisi tälläinen systeemi.

Esillä 7 vastausta, 211 - 217 (kaikkiaan 217)