Keskustelut Metsänhoito Näin unohtunut metsä laitettiin kuntoon

Esillä 5 vastausta, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Näin unohtunut metsä laitettiin kuntoon

  Uutiset ja plokit-osastolta on pelkkä kuvan vilkaisu riittävä siihen, mitä olisi tehtävä. Jos alueella on energiapuun ostaja, ensin kohteeseen tarvittavasti raivaus rs:lla. Sitten rojun korjuu ja samalla harvennus ohjetiheyteen. Jos energian tarvitsijaa ei ole hinnalla, raivaus ja tavallinen normiharvennus.

 • Tomperi

  Paljonko maksaa raivaus?  sanotaan että vaikkapa 600 euroo hehtaari… tai satasen  tai jotain?  Paljonko maksaa… todennäköisesti edullisinta ettei hätiköi eikä hurahda siihen että motot tulee lillukanvarsiin….

  mehtäukko

  Kykenevä mo ei edes laskeskele, mitä maksaa, sillä asia mikä kuuluu kenellekin, se olisi huolehdittava. Harventajalle kuuluu sen jälkeen käydä sovittu koko alue läpi harventaen ohjetiheyteen jne.

  suorittava porras suorittava porras

  Kyseinen ”unohtunut” metsä on jutun mukaan ennakkoraivattu ennen hakkuuta ja hakkuukertymä 128 mottia hehtaarilta. Pinta-alaa myös reilusti ja kokonaishakkuukertymä yli tuhat mottia. Korjuuyrittäjälle oikein mieleinen kohde.

  Minäkin pidän kohdetta hyvänä energiapuukohteena ,mutta kuten kuvasta näkyy , metsä on pahasti pilalla . Hakkuulla pelastetaan vain se ,mikä on pelastettavissa. Olisi hyvä keskittyä energiapuun hankinnassa juuri jutussa esiintyviin tapauksiin eikä uhrata kallista aikaa kohteissa ,joissa raivaussahallakin pärjätään. Tämä on se keskeisin ongelma ,joka on pilannut energiapuuhommien maineen.

  PS. On kerrottava vielä niille ,jotka eivät pysty juttua lukemaan , että kuvan kohteelle oli istutettu kuusen taimet ja unohdettu palsta sen jälkeen kuvassa näkyvin seurauksin.

  mehtäukko

  Taimien istuttelu/unohdus ”eikun parantaa tappiollista kierrettä.

  Suhteellisuuden taju metsällisissä asioissa on joskus kummallista?

  vihtoori5

  Ei maksa tuota, 300€/ha riittää.  Näkyy olevan hies ja raudus koivua molempia.  Sitten parhaat kuuset valita, myöhemmin tulee luonnostaan lisää, 2 jaksoinen kasvatus.

Esillä 5 vastausta, 1 - 5 (kaikkiaan 5)