Keskustelut Tekniikka Nauhoitettavat kumisaappaat!

Esillä 9 vastausta, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
 • Nauhoitettavat kumisaappaat!

  Kai kengätkin tänne soipvat, paremmin kuin ”Muuta metsästä” osioon.

  Tanelilla vanhat jalat vaativat yksilöllisen pohjallisen käyttöä. Se taas onnistuu vain nauhoitettavilla kengillä. Jalka ei saa liikkua pohjallisen päällä, että tuntuma pysyy hyvänä.

  Muuten homma onkin jo hanskassa, pitkävartiset nahkaiset, Erätukun jahtikengät kestävät kohtuullisesti vettäkin. Huskun turvakengät kestävät sitä myös, vaikka matalammat ovatkin.
  Ongelmaksi tuleekin, kun pitää kunnolla kahlata tai on oikein kunnon kurakeli, silloin tarvitaan Kumisaapasta.

  Kysymys kuukuukin, että onko kumista nauhoitettavaa kenkää tällä hetkellä kenenkään mallistossa?
  Oli joskus sellaisia saappaita joissa oli ”rintuuksessa” nauhoitus.
  Sitten jotain ulkolaisia useammalla soljella varustettuja ”maihinnousuja”
  Tietääkö joku, onko markkinoilla jotain tällaista?

  Terveisin: Korpituvan Taneli

 • kisi

  Tiedätkö Sievin saappaat? Eivät ole kyllä kumia, vaan polyuretaania. Polyuretaanimikrosolurakenne (mahtava sana!) mahdollistaa jalkineiden keveyden – on myös ankarassa kulutuksessa kestävämpi kuin kumi. Omissani nauhoitus on ”rintuuksessa”, kylläkin varren yläosassa. Siitä saa saappaat nyöritettyä juuri niin tiukasti istuviksi kuin on tarve. Muistaakseni takaa nyöritettävä versio on myös olemassa. Pistän tähän yhden osoitteen, jossa näkyi myytävän tätä nauhasaapasta. Kopioi koko litania kerralla ja siirrä osoitekenttään! Katsotaan, laskinko oikein merkkien määrän.

  http://www.tyokalutarvike.fi/epages
  /tyokalutarvike.sf/sec44ac5df2dd/?O
  bjectPath=/Shops/20111212-11092-745
  021/Categories/Tyoe_ja_turvakengaet
  &gclid=CKKxxbSovLMCFU97cAodciYAiA

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Kiitos Kisi!
  olit laskenut merkit oikein, linkki avautui ilman korjailuja.

  Saappaat eivät valitettavasti olleet tarkoittamaani mallia. Näissä tuo nauhoitus auttaa lähinnä siihen ettei talvella mene lunta saappaaseen.
  minä tarvitsisin sellaiset joissa olisi nauhoitus, soljet tms ihan nilkan kohdallakin, niinkuin noissa nauhoitettavissa varrellisissa nahkakengissä, joita kyllä tuntuu nykyään löytyvän moniltakin firmoilta. Ne pitävät tosin vettä, mutta jos pitää oikein työskennellä ojasta päin tai on sopivaa savi- tms velliä, niin nahkakenkä ei oikein käy.

  Terveisin: korpituvan Taneli

  kisi

  Sitä vähän arvelinkin, kun puhuit ”rintuuksesta”, että tarkoitat nilkan seutua pikemmin kuin säärtä. Haluan silti vielä kehua noita Sievin saappaita. Ne ovat nimittäin hyvän malliset jalkaan, ikäänkuin tyköistuvat – varsinkin, kun pistää villasukan, on tulos lonksumaton ja nuljumaton. Jalan rakenteesta tietenkin riippuu, mikä lesti istuu. Kengät kannattaa AINA käydä sovittamassa liikkeessä; sen sinä varmasti tiedät.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Tähän astihan se liikkeessa sovittaminen on ollut selviö, mutta nyt nettimyynnin aikana houkutus on vähän muuhunkin.

  Tuossa kun tein hakuja, löytyi Easymarket.fi sivusto. Sillä oli mititäärimallisia vettäpitäviä, nahkaisia, varsikenkiä monenlaisia. Kalleimmatkin maksoivat vain 65 euroa pari. Minä sentään olen maksanut 170 euroa näistä jahtikengistä Erätukkuun, kyllähän ne hyvät ovat mutta on siinä hintaeroakin.
  Easymatketkin on sellainen putiikki ettei sillä ole ollenkaan myymälää, jossa sovittaa. Tuohon hintaan jo voisi vaikka hiukan maksaa postikulujakin, jos saisi useamman parin sovitukseen.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  kisi

  Liikkeessä sovittaminen on sikälikin tärkeää, että siinä pääsee alustavasti kokeilemaan, miltä kenkä tuntuu liikkeessä. Kannattaa liikkua, jos liikkeessä vain on tilaa, eteen ja taakse päin sekä kiertää ympyrää. Jos jo siinä vaiheessa on jotain arveluttavaa kengän toiminnassa, ei kannata harkitakaan hankintaa.

  Onhan se tilaaminen nettikaupasta houkuttavaa, mutta ei siinä välttämättä ilman vaivaa selviä. Mahdollisesti pitää noutaa ensin lähetys postista, sitten sovitetaan kotona rauhassa (tämä parasta). Jos käy huonosti, pitää väkästellä postin kuljetettavaksi kelpaava palautuspakaasi ja lähteä postitusreisulle. Jos jotain jo tuli maksetuksi, pitää sitäkin alkaa onkimaan takaisin.

  6 m3 6 m3

  Taneli ettii vettäpitäviä ”myötätuntoja”? Tsekkaa Army shopit. Varusteleka ja mitä niitä olikaan.
  Armeijan ylijäämä kaupoissa muistaakseni törmäsin johonkin kuvauksia vastaavaan malliin

  veli poika

  Metsämessuilla oli nokian osasto jossa oli esillä edestä nauhoitettavat kumisaappaat mallia TAIGA. Pohja oli mallia nastoitettava sama kuin vaellussaappaissa. Väri vaihtoehtojakin
  oli useampia. Eikun kaupoille vaan.

  6 m3 6 m3

  Taiga, Taiga tuu, taiga tuu.

  Jokos Taneli vaari on käynyt ostamassa nuo veli pojan vinkkaamat ”ruojut”?
  Pätevän näköiset kuvassa, millaiset lie jalassa?

  kisi

  Tässä kuvassa pätevän näköisellä pojalla Sievin saappaat:

  http://files.elonmerkki.net/30/www.
  elonmerkki.net/pub/cache/scale/400/
  599/lappi/Kaleviaukossa2_MG_9186.jp
  g

  Kopioi kaikki kerralla, myös g-kirjain!

Esillä 9 vastausta, 1 - 9 (kaikkiaan 9)