Keskustelut Metsänhoito Nielupellot,Veli Pohjonen

 • Tämä aihe sisältää 19 vastausta, 9 ääntä, ja päivitettiin viimeksi sitten A.Jalkanen toimesta.
Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 19)
 • Nielupellot,Veli Pohjonen

  Merkitty: 

  Kainuun Sanomat 29.6.2023 Veli Pohjonen:Kiertotalous uuteen nielupeltojen vaiheeseen

 • kaapo123

  Nielupelto tuottaisi energiaa,lyhyt kiertopuuta haketukseen.Pysäyttäsi ravinnevuodon ja haitalliset aineet.Peltoja ei ruokaa varten eikä rehua

  kaapo123

  Veli Pohjonen kirjoittaa lietteestä,jota tulee 230 000 kuivatonnia/v eli asukasta kohden 40 kuivakiloa Suomessa.Kierrätysliete sisältää myrkyllisiä alkuaineita,lääkejäämät,haitalliset bakteerit.Liete pitäisi levittää nielupelloille eikä ruuan tuotantoon.Suomessa ollut kokeilua nielupelloista,Nurmijärvi,Alkon tehas

  Rane

  Kymmenisen vuotta sitten Ranellekin soitteli joku projektihenkilö että olisinko kiinnostunut jätevesilietteen levityksestä pelloilleni.Sanoin että periaatteessa kyllä mutta reunaehtona on että haitta-aineet pitäisi saada pois.Tätä sanoi että selvitetään.Ei ole sen jälkeen kuulunut mitään.Arvaan että näiden jäämien erottaminen on sen verran vaikeaa/kallista ettei onnistu.

  A.Jalkanen

  Mikä on nielupellon etu verrattuna tavalliseen metsityshankkeeseen? Nopea bioenergian lisääminen?

  Nostokoukku

  Pääkaupunkiseudun lietteessä alkaa olla niin paljon huumejäämiä, että se menee pian sisäiseen kiertoon.

  kaapo123

  No Veli Pohjonen ainakin ehotti nielupeltoja

  Kurki

  Tuohan olisi hyvä tapa kaupunkilietteen tuhoamiseksi, kun sillä on lannoittava vaikutus ja maaperän mikrobit hajoittavat samalla erilaisia yhdisteitä. Kun kasvusto vielä poltetaan energiaksi siinäkin kasveihin sitoutuneita epäpuhtauksia katoaa. Peltojen vain pitää olla savipeltoja ettei pohjavesiin pääse painumaan mitään ja alueelta tulevat ylijäämävedet lopuksi ilmeytetään maaperään.

  A.Jalkanen

  Mitä puulajeja laitetaan?

  Husq165R

  Yhä enemmän olen alkanut viime aikoina ihmettelemään että onko eri puulajeilla sitten eri ns. ”vaatimuksia” maalajien suhteen!

  (Toivottavasti olen väärässä!)

  Kurki

  Saaneeko viljelyyn muuta kuin lyhytkiertoisia nielukasveja?

  Nieluviljely (sink husbandry) ekologisena haravana, ravinnevuodon pysäyttäjänä ja ravinteiden kierrättäjänä on verraten pitkällä Ruotsissa ja Tanskassa.

  https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/velipohjonen/kiertotaloudelle-nielupeltojen-maaluokka/

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 19)