Keskustelut Metsänhoito Nuotio

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 16)
 • Nuotio

  Merkitty: 

  Mitä mieltä olette metsänomistajin siitä, että marjanpoimijat tekevät nuotioita metsiinne?  Olen niitä nähnyt nuotiopiakkoja, todennäköisesti ovat ulkomaalaisten kun kaikki muovi ei ole palanut vaan jäänyt nuotiopaikalle kytemään. Jos nuotion tekee mtetsäautotielle onko siitä kysyttävä lupa tienomistajalta vai metsänomistajalta joka omistaa maan myös tien ulkopuolelta. Eikö ne ole aika harvassa sellaiset metsäautotiet joiden omistaja ei omistaisi metsää metsäautotien vierestä?   Eniten harmittaa muovit ja roskat joita löytyy näitten nuotioitten liepeiltä.   Ei nuotioita vaikka vettä satas. Eri asia jos kysytään maanomistajalta lupa ja maanomistaja sytyttää nuotion.

 • Jätkä

  Avotulen teko ei kuulu jokamiehen oikeuksiin, vaan edellyttää aina maanomistajan luvan. Myös metsäautotie on jonkun maalla, yleensä saman maanomistajan metsää on ainakin toisella puolella tietä. Muoveja ei pidä poltella nuotiossa.

  Per Ä Reikäs

  Nuotiot minua kiusaa, sen sijaan metsiin jätetyt muovi roskat kylläkin. Helvetin moinen kasa, ilmeisesti kaupoista ilman kerättyjä yli päiväisiä tuotteita, lieny joku paikallinen metsästäjä ruokkini riistaansa jättäen muovi pakkaukset risu kasojeniki päälle. No EI tule Riista lupia enään ja se on Varma, muuttakoon Intiaan rottia jahtaamaan

  Tomperi

  ”<span class=”ILfuVd” lang=”fi”><span class=”hgKElc”><b>Metsäpalovaroitus</b> varoittaa, kun maasto on kuivaa. Ilmatieteen laitos antaa <b>metsäpalovaroituksen</b>, kun metsässä on kuivaa. Silloin ei saa tehdä avotulta. </span></span>”

  Onkohan tämä ns turhia kieltoja jota rikkomalla ei tule seuraamuksia?  Aika vaikea se on metsässä tietää kuka on maaomistaja jos palavan nuotion pohjan löytää.  Löysin sellaisen kolme vuotta sitten. 112 vissiin auttaa?  Kait niitä on tärkeämpiäkin asioita kuin luvaton nuption tekeminen ja siitä informoiminen.

   

  A.Jalkanen

  Jos marjanpoimijat tms. luonnossa liikkuvat tarvitsevat keinon lämmittää ruokaa, turvallisempi ja laillinen keino tähän on käyttää kaasukäyttöistä retkikeitintä. Erikseen perustetut viralliset nuotiopaikat (esim. retkeilyreiteillä) ovat ainoat sijainnit, joissa nuotion teko on sallittu toisen maalla ilman etukäteen kysyttyä lupaa.

  Jätkä

  Uskokaa huviksenne, että vaikka olisi metri lunta ja sataisi vettä, niin avotulen tekeminen metsämaalla on kielletty aina ilman maanomistajan lupaa.

  Poikkeuksena hätätapaus, jossa tuli on tehtävä paleltumisen ehkäisemiseksi, eli hengen pelastamiseksi.

  Kuitupuunkasvattaja

  Marjayhtiöt pitäisi laittaa kovaan vastuuseen. Aasialaiset pomijat jättävät säkkitolkulla jätteitä jälkeensä. Osa poltettuna ja nyt parin vuoden aikana myös mm. lasipurkkeja.

  ihmettelijä

  aikamoista touhua.

  virkavallalle selvisi, että paikalla on ollut ulkomaalaisten marjanpoimijoiden leiri.Leirissä asustelleet marjanpoimijat kertoivat, että he olivat löytäneet kuolleen koiramaisen eläimen tien reunasta, jota he olivat päättäneet paistaa ja syödä nuotiolla, poliisi kertoo.

  Per Ä Reikäs

  Juu voisin jopa uskoa, Kiinassa koira herkkua ja olen nähnyt aivan järjettömiä eläin rääkkäys videoita(Ranskalainen ystävä greenpeace), monia ja en edes haluaisi kertoa, jottei hulluus leviä.

  Syövät ja kiduttavat koiria, tosi on.

  Per Ä Reikäs

  Edellistä korjaten, eivät kaikki kiinassa lukemattoman lukuisesta kansasta tee niin, osa ihan ok porukkaa, kuten Venäjälläkin, kaikki halua hyökkäys Sotia, mekään ole samanlaisia keskenämme, täälläkin vinoutuneita, katsoa peiliin väliin sopii.

  Metsä kyllä kasvaa, ilman sinuakin.

  Arnold Layne

  Olen kaksi luvatonta nuotiopaikkaa löytänyt ja molemmat on ulkolaisten marjanpoimijoiden tekosia. Molemmat nuotiopaikat on jätetty siivottomaan kuntoon eikä varkauksiltakaan ole vältytty. Semmoisia velikultia.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 16)