Keskustelut Metsänhoito Nuotio

Esillä 6 vastausta, 11 - 16 (kaikkiaan 16)
 • Nuotio

  Merkitty: 

  Mitä mieltä olette metsänomistajin siitä, että marjanpoimijat tekevät nuotioita metsiinne?  Olen niitä nähnyt nuotiopiakkoja, todennäköisesti ovat ulkomaalaisten kun kaikki muovi ei ole palanut vaan jäänyt nuotiopaikalle kytemään. Jos nuotion tekee mtetsäautotielle onko siitä kysyttävä lupa tienomistajalta vai metsänomistajalta joka omistaa maan myös tien ulkopuolelta. Eikö ne ole aika harvassa sellaiset metsäautotiet joiden omistaja ei omistaisi metsää metsäautotien vierestä?   Eniten harmittaa muovit ja roskat joita löytyy näitten nuotioitten liepeiltä.   Ei nuotioita vaikka vettä satas. Eri asia jos kysytään maanomistajalta lupa ja maanomistaja sytyttää nuotion.

 • Tomperi

  Tämä kuriton tapa saattaa levitä Suomalaistenkin tavaksi, juuri kun alettiin siitä päästä eroon.  Eikös joltakin luonnonsuojelu alueelta löytynyt  kymmeniä luvattomia nuotionpohjia?

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Nuotio ja roskaaminen eivät ole jokamiehen oikeuksia!

  Nuotio muodostaa AINA kesäaikana lisäksi tulipalon vaaran.

  Meillä päin on melko hyvin säästyttyy noilta ongelmilta, mutta asia on tärkeä. Kaikki tapaukset pitäisi saattaa poliisin tietoon. Tietysti myös marjankeruufirmoja pitää kovistella tarvittaessa.

  Metsästäjille olen antanut luvan nuotionpitoon, mutta sekin näyttää jääneen vähäiseksi nykyvuosina.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Jätkä

  Meillä on hirvijahtaajilla joitakin nuotiopaikkoja, joille on viety kuivat puutkin jo ennakolta. Tuli on paikassa, johon se on rajattu kivillä niin, että se pysyy omassa tilassaan. Makkaratuli pitää olla, kun koko päivän rahjustaa metsässä ja on märkää ja kylmääkin.

  arto arto

  Meillä laavuja ja kotia. Joissa tulipaikat. Samoin tuli puut. Nyt töissä tutulle isännälle laavu käytössä ja tulipaikka ja kaasugrilli.

  rööri roope

  Hyvä olla tulipaikka,mutta jos tuli karkaa metsään voihan tehdä uudet tulet.

  Tomperi

  Niin ja jos on nuotiopaikka ja sen rakentanut niin ei se voine sytyttäjä vastuusta välttyä jos maastoon tuli leviää, sen vuoksi pitää ehottomasti tuli sammuttaa kun poistuu nuotiopaikalta vaikka sinne ois tullut uusia nuotiolla istujia ja vaikka kuinka vakuuttavasti sanoisivat  tulet sammuttavansa, vastuuta on kovin vaikia vältellä sano naapurin isäntä ku ruokkoa maksoi….

Esillä 6 vastausta, 11 - 16 (kaikkiaan 16)