Keskustelut Tekniikka Nyt se myytti on murrettu

Tämä aihe sisältää 27 vastausta, 14 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi jees h-valta 3 kuukautta, 1 viikko sitten.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 27)
 • Nyt se myytti on murrettu

  Metsälehti oli testannut uusien ketjujen leikkuutehoa ja sitten viilattujen leikkuutehoa . Ihan uutena x-cut leikannut paremmin vaikka täällä jotkut muuta väittää. Halpisketju oli parantunut viilaamalla. Viilaaja ollut kokenut että ei jää siitäkään kiinni.

 • sitolkka

  Se vaikuttaa millaisella viilalla on viilattu.

  jees h-valta

  Lasketaanko siihen turhan työn aika mukaan siihen leikkuutehoon?

  Ola_Pallonivel

  Minä oon ylistänyt tuota X-cut ketjua! Se on hyvä ja kestää uskomattoman pitkään terävänä. Oisinpa lopettanut aiemmin Stihl ketjujen käytön, mutta kun en tiennyt paremmasta. Kannattaa kokeilla!

  Tolopainen

  Mitä noilla tyhjänpäiväisillä testeillä tekee, ketju ei ole kauan uusi kuitenkaan, jos sahaan viisi vuotta vanhalla ketjulla, tuskin muistan millainen se oli uutena.

  jees h-valta

  Minä en koskaan kyllä säästele sahaa viittä vuotta joten vuosittainhan käytetyllä sahalla ketjuja uusitaan. Minä en koskaan esim. purota purupiikkejä lainkaan vaan sahaan alkuperäiställillä. Huomautan että hyvän Stihlin ketjun hinta on sentään alle kahdenkympin ja minulla on siihen varaa kyllä.

  Metsuri motokuski

  Ei purupiikkiä tarvii erikseen pudottaakkaan. Tilhillä on erinomainen viilateline jossa on myös purupiikkiä alentava lattaviila mukana. Minusta se on kohtuu edullinen ja vähemmänkin sahaaja saa hyvän ottavan terän aikaiseksi. Minulle oli positiivinen yllätys tuo uusi viilanohjain.

  Jätkä

  ”Asiantuntijat” kommentoivat tuossa edellä.

  Lasse

  Harmi ettei MG järjestä nykyään moottorisahan huoltokursseja niin kuin Mhy aikoinaan järjesti, olivat näimmä siltikin todella tarpeeseen.

  Metsuri motokuski

  Tuosta jätkän asiantuntevasta kommentista johtuen on hiukka syytä tarkentaa omaa kirjoitustani. Ilman muuta purupiikin lasku on välttämätön. Monelle se lasku menee vain ”mutu” menetelmällä. Usein tulee laskettua liikaa. Nyt tuohon ongelmaan näyttää tilhillä olevan ratkaisu jossa samassa ohjaimessa on myös lattaviila. Kaippa niitä muillakin on vastaavia tulkkeja mutta nyt tulee tuo lasku samalla kun suorittaa teroituksen.

  kuusessa ollaan

  Niin, se Stihlin 2 in 1 ohjain on ollut itsellä peruskunnostus/purupiikkien säätämiseen jo vuodesta 2010, kun tuli markkinoille. Saatavilla myös sinisenä versiona, alkuperäisen alihankkijan tekemänä. Maastossa sitten vapaalla kädellä tarvittavat teroitukset.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 27)