Keskustelut Metsänomistus Nyt se sanottiin ääneen

Esillä 8 vastausta, 11 - 18 (kaikkiaan 18)
 • Nyt se sanottiin ääneen

  Suomen teollisuuden tilaukset ovat pudonneet todella nopeasti, ja irtisanomisuutiset ovat lähes jokapäiväisiä. Suomi on ajautumassa eurooppalaisten kriisimaiden joukkoon, minkä teollisuuden edustajat sanoivat tänään jo ääneen. Ollaan tilanteessa, josta ei enää selvitä pelkästään puun hintaa laskemalla. Suomi joutuu rajujen muutosten kouriin. Miten näette maamme tulevaisuuden?

 • Leevi Sytky

  Välillä vaikuttaa siltä, että kuusmottisen onnellisuuden syynä on otsalohkon manipulointi kemiallisesti. Tulee niin villiä juttua, mutta sana on vapaa, näköjään. Menee läpi metsään liittymättömät ”hyppiin keikkuin”.

  Kurki

  ”Suomessa tehdään yhä 100 miljoonan ihmisen paperit ja 50 miljoonan ihmisen puutuotteet. Mutta kun kysyntä laskee, myös tarjonnan täytyy laskea. Ne maat pärjäävät, joissa toimintaedellytykset ovat parhaat. Valitettavasti Suomesta on jouduttu sulkemaan parempaa kapasiteettia kuin muualle Eurooppaan on jäänyt käyntiin.”

  http://www.talouselama.fi/uutiset/stora+enson+juha+vanhainen+suomi+on+karjessa+sulkemislistalla/a2153570

  Onhan tuo nyt päivänselvää että metsäteollisuus ei ole pelotellut enää pitkään ainakaan sillä, että huonosti menee.
  Kuinka monta tehdasta on lopetettu, siksi että haetaan kannattavuutta ja silti tulokset ovat nippa nappa plussalla. Suomalainen teollisuus on se kannattamattomin, joka suljetaan ensin kuten tuossa linkissä Storan kaveri toteaa.

  Suomi tarvitsisi nyt 20..30% devalvaation että vienti vetäisi, mutta kun ei voi devalvoida niin sitten tuon suuruisen palkka-aleen.
  Ja kun se palkka-ale ei varmasti toteudu, niin Suomi ottaa sitten sen mustan pekan eli työttömyyden palkansaajan tahdosta.

  jees h-valta

  Kurki edelleen puhuu asiaa ja hyvin pitkälti tuohon suohon juuri vajoamme. Niin sitä vain ympyrä sulkeutuu ja olemme kohta ”Kreikan tiellä” jos ei saada otetta tämän valtakunnan asioiden hoitoon. Liian kauan mennyt liian hyvin ja tuudittaa ilmeisesti aika ikiuneen. Herätys vain voi olla karumpaa laatua.

  Metsäkupsa

  Velaksi olemme alkaneet elää ja kilpailukyky olennnaisesti heikentynyt.Johan maalaisjärkikin sanoo,kuin siinä käy jos ei mitään tehdä.Eteläinen eurooppa ja Japani ovat siitä varoittavia esimerkkejä.Lisää jaettavaa ei synny entiseen malliin,joten on sopeuduttava niukempiin aikoihin.Ei varaa palkan korotuksiin ja esim.metsäyhtiöiden olisi aloitettava johtajien palkkojen kohtuulistaminen,vastaamaan yhtiön tuloskehitystä.Me raaka-aineen kasvattajat olemme jo osaltamme osallistuneet hintajouston myötä kustannus talkoisiin.

  Visakallo

  Viro toteutti 2008-09 laman takia sisäisen devalvaation, ja maa on nyt paremmassa valmiudessa kohdata tämä uusi, suurempi lama kuin Suomi. Viimeksi tehty palkkaratkaisu meillä on näihin oloihin aivan liian kallis, ja nyt sitä maksetaan jätti-irtisanomisin. Ollaan samantapaisessa tilanteessa kuin Holkerin hallituksen loppuaikana -80-90-luvun vaihteessa. Sen aikainen valtionvarainministeri Erkki Liikanen totesi: ” Vaikka koko Euroopan ja maailman talous horjuisi, Suomen talous tulee kestämään. Jo reilun vuoden päästä noista sanoista olimme historiamme syvimmässä talouskriisissä.

  A.Jalkanen

  Juuri tuosta maan sisäisten tekijöiden kuten palkkatason ja ikärakenteen vaikutuksesta kilpailukykyyn puhui muistaakseni Sixten Korkman ajankohtaisohjelmassa. Eli sen sijaan että lapioidaan tukea pankeille ja valtiontalouksille, pitäisi enemmän tehdä korjausliikkeitä maan sisäisesti, sekä meillä että Kreikassa.

  Vientimme rakennemuutos lienee väistämätön; kilpailukyky sellussa ja paperissa ei vain riitä kun kuljetusmatka kasvaville markkinoille (Kiina, Aasia) on liian pitkä. Mutta muuttaako Koillisväylä tilanteen? Olisiko Kemijärven sellu pitänyt säilyttää? Lisääntyvä toimeliaisuus arktisella alueella tietää hyvää ainakin Pohjois-Suomelle.

  Kurki

  Visakalliolle.
  Että ollaan todella samassa tilantessa kuin Holkerin hallituksen loppuaikoina.
  Erkki Liikanen oli valtionvarainministeri vuoteen 1989 ja siitä eteenpäin Matti Louekoski.
  Erkki Liikanen oli tuon hallituksen ainoa järkevä henkilö, sillä hän halusi tehdä valtiolle 0-budjetteja.
  Liikanen erosi oman puolueen painostettuma, että oli SDP:n taakkana tulevia vaaleja 1991 ajatellen ja Louekoski oli se tarinan roisto, jolle valtion menojen korotus 20% sopi mainiosti ja vaaleja ajatellen sopi myös mainiosti SDP:lle.
  Tuolloinen ulkoministeri Kalevi Sorsa, joka oli luopunut SDP puheenjohtajudesta 1987, hyppäsi myös pois uppoavasta laivasta ja hän sanoi mm. että Suomea odottaa omaisuusarvojen romahdus, joka sitten toteutuikin.

  Korpituvan Taneli

  A.Jalkanen on oikeassa, kyllähän Suomessa korjausliikkeitä tarvittaisiin. Siitä millaisia, ei varmaankaan tule helposti yksimielisyyttä.

  On helppo yhtyä näkemykseen että synkeät ajat ovat tulossa. Samalla voi tietysti toivoa ennustaneensa Väärin.
  Edellä olevassa viestissäni yritin vain tuoda julki sen että kaikkein epäluetettavin taho sen asian esille tuomiseen on metsäteollisuus, jolla on AINA mennyt huonosti.

  Olisi tosiaan hyvä jos kalottialuueelle tulisi jotain lisä säpinää, vaikkapa koillisväylän muodossa.
  Kemijärven sellutehdas toki oli jo ikäloppu, miltei 10 vuotta vanhempi kuin Kaskinen. Se olisi pitänyt uudistaa, jos siitä olisi haluttu pitempiaikaista apua alueelle. Tosin Stora-Enso teki kaikkensa että sellunkeitto ei jatkuisi siellä, sehän kieltäytyi myymästä sitä Ruukki-groupille, joka olisi ehkä pystynyt sillä ajamaan muutaman vuoden ilman isompia investointeja.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

Esillä 8 vastausta, 11 - 18 (kaikkiaan 18)