Keskustelut Luonto Oho onpas kuva

Esillä 7 vastausta, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
 • Oho onpas kuva

  Merkitty: 

  Miten metsälehti voi julkaista laittomasta toimenpiteestä kuvan lukijan kuvapalstalla? Sellaisen kuvan jossa on linnunpönttö tehty muovista? Se on ympäristörikos.  Poikaset kuolee niihin.  Lämpötila nousee korkeaksi, kynnet todennäköisesti lipee, on kuuma ja kostea kuin sauna jne….

 • Maria Karuvuori

  Hei!

  Pöntön tekeminen ei ole laitonta, mutta hyvä, kun nostit asian esille. Pöntöt voivat tosiaan lämmetä ja poikasten on vaikea päästä niistä pois, eikä muoviputkea voi suositella pöntön materiaaliksi.

  T: Maria Karuvuori

  Kesätoimittaja

  Rane

  ”linnunpönttö tehty muovista? Se on ympäristörikos.”

  Onko?

  A.Jalkanen

  Pönttö pitää asentaa pohjoisen puolelle puuta ettei se kuumene. Puuki kommentoi lukijoiden kuvissa, että sisäpuolelle pitää asentaa tikkaat koska seinä voi olla liukas. Lisäksi jos on pelkoa kuumentumisesta, pöntön voisi maalata ulkopuolelta valkoiseksi.

  Kuitupuunkasvattaja

  Veikkaan ettei pelkkä valkoinen väri riitä. Jos putkesta pitäisi pönttö tehdä, niin kaksi putkea sisäkkäin ja eriste väliin.  Sisäliukkauteen myös jotain.

  Puu on kyllä hieno materiaali, eristää ja hengittää.

  Gla

  Melkoinen hightech-pönttö, sandwich-rakenne ja kaikki. CE-hyväksyntä vielä päälle.

  Toivottavasti linnunpönttödirektiivi ei tuollaista kohta meiltä ala vaatia, kun kompensaatiokeskusteluja EU:ssa käydään.

  r.ritva

  Ainut oikea ja aito pönttö on puusta tavalla tai toisella tehty.Joitakin lavoja puusta joudutaan rakentamaan kalasääksen pesintään.

  Muovi ei sinällään metsiin kuulu.Peltipurkkikin olisi ekologisempi.Surkea yritys suomen metsiin.

  Tolopainen

  Ei niitä muovipönttöjä yleensä metsiin viedä. Rakennusten seinustoilla niitä on, ainakin tuulihaukalle kelpaa hyvin. Eikä ole kuuma, kun pöntöissä on avoin yläosa.

Esillä 7 vastausta, 1 - 7 (kaikkiaan 7)