Keskustelut Puukauppa Oikaisuvaatimus pääomatuloihin

Esillä 5 vastausta, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Oikaisuvaatimus pääomatuloihin

  Moro.

  Verottaja yllätti ja veropapereissa ilmoitti tilalle lähes kolminkertaiset pääomatulot, vaikka tilalla vain yksi puukauppa 2018 ja se oli oikein ilmoitettu ja yhtiö hoitanut verot eteenpäin.

  Milläs kaavakkeella sitä muutosta pitäis hakea, ei oikein auennut kun verottajan sivuja selailin, ei ole vastaavaa tullut eteen koskaan?

 • mettämiäs

  OmaVerosta löytyy sähköinen oikaisuvaatimus-lomake, onnistuu huomattavasti helpommin kuin ennen vanhaa paperiaikana. Jos muutosvaatimus tosiaan koskee vuotta 2018, voisi onnistua ihan olemalla yhteydessä verottajaan, koska kyseessä mitä ilmeisimmin on verottajan virhe eikä erilaiset ”tulkinnat”

  pihkatappi pihkatappi

  Metsäverotuksen korjausten osalta olen aina ollut suoraan yhteydessä metsävero neuvontaan. Asiat on helpompi käydä puhelimessa läpi, kuin tutkia kuittikasa, tehdä oikaisu samoilla luvuilla kuin aiemmin ja verottaja lähettää kohta uuden kirjeen.

  Tolopainen

  Kannattaa katsoa ne veroehdotukset läpi, ei verotuksessa mikään tule yllätyksenä, kyllä se perustuu niihin lukuihin, joita on laittanut ilmoitukseen.  Verottaja saa nuo luvut myös puunostajalta, jos se on tilittänyt ennakkoverot. Omaverosshan tuo näkyy, että palautus maksetaan tilille neljäs heinäkuuta, kyllä Sipilän hallitus hoiti tuonkin asian kuntoon.

  jörrikkä

  Niin kuin jo aiemmin on kommentoitu, niin nopeiten ja helpoiten homma hoituu soittamalla. Mikäli eivät pysty oikaisemaan jo puhelun aikana, antavat ohjeet oikaisuun.

  kuusessa ollaan

  Ok, kiitoksia kommenteista.

  Se todellakin tässä oudoksuttaa, että vain yksi puukauppa tuolle vuodelle ja aivan epämääräinen pääomatulojen määrä ilmestynyt ilmoitukseen. En tiedä sitten, onko mahdollista että annetun ilmoituksen luku on epäonnistunut ja tuo epämääräinen summa on tullut sen kautta. Ja tosiaan muita tuloja ei ole ollut kuin yksi puukauppa, alvihommakin on papereissa juuri ilmoitetulla tavalla.

  Erikoista on se, ettei pääomatuloista ole tässä tulleessa verotuspäätöksessä mitään erittelyä, eli ei voi tietää mistä ne tulevat…luulisi nykyaikana olevan mahdollista laittaa erittely.

Esillä 5 vastausta, 1 - 5 (kaikkiaan 5)