Keskustelut Tekniikka "Oikeaoppinen ketjun teroitus"

Esillä 10 vastausta, 211 - 220 (kaikkiaan 236)
 • Jätkä

  Koivukynttilä on mielestäni kauniimpi kuin havupuinen, eikä se ainakaan räisky, kuten kuusipuinen. Jos nyt sahailee ja pistää kuivumaan katon alle, un ensi talvena hyviä kynttilöitä. Sahalla sahattuun kynttilään kannattaisi pistää pienet tikut yläreunaan, jolloin kuivuessaan vääntyvät neljännekset eivät taipuisi kiinni toisiinsa – palaa hienommin.

  Yksi olisi tietenkin tuo poraaminen. Isolla hirsiporalla porattaessa kannattaa varmistaa, että virtanappi ei lukittaudu pohjaan. Kun porakone lähtee käsistä ja nappi on pohjassa, niin jotain särkyy – aina.

  Tolopainen

  Tuo viila kärjestään akkuporakoneeseen vaikuttaa aika tehokkaalta tavalta teroittaa ketju, joka on saanut osumaa, se on viilalla lähes toivoton urakka. Kun laittaa sahan kiinni ruuvipenkkiin, voi ketjun teroittaa tuolla molemmin puolin irroittamatta sahaa välillä, nopea ja tehokas. Tuota voisi käyttää jopa huoltoautossa metsässä, kun saa sahan penkkiin kiinni.

  Eikö nuo sahaukset voi tehdä myös vasta, kun pöllit on kuivuneet.

  Jätkä

  Viilalla teroittaminen porakonetta apuna käyttäen ei ole kovin hyvä tapa, koska viila on tehty työntämällä ottavaksi.

  Toisin on timanttiviilan kanssa, joka on tehty porakonetta varten.

  Kuitenkin tosilaiskalle teroittajalle suosittelen huoltoautoon inventteriä ja halpaa teroituskonetta, sekä harjoitusta ketjun vaihtamiseksi. Maailman nopeimmat kääntävät laipan ja vaihtavat kaksipulttisessa sahassa ketjun alle 15 sekunnin. Kyllä teikäläisetkin sen pystyisivät tekemään pienellä harjoituksella alle kahden minuutin!

  Tolopainen

  Oletko kokeillut, siinä viilaa tyonnetään ja vedetään ja lisäksi kone pyörittää lastua kyllä lähtee ja teroitus todellakin onnistuu molemmin puolin samasta suunnasta. Kannattaa tuota kokeilla vaikka kiveen sahattuun ketjuun.

  Lasse

  Ketä teikäläisiä Jätkä nyt tarkoittaakaan mutta tämäki teikäläinen  vaihtaa ketjun alle 8s:n.

  Jätkä

  Tuo tyyppi ei ole esiintynyt palstalla ainakaan omalla nimellään.

  Tolopainen

  Minä olen Jätkä parhaimmillaan ansainnut kuukaudessa enemmän kuin teikäläinen vuodessa, eikä ole tarvinnut laippoja käänellä eikä ketjua viilata.

  savo'ttamies savo’ttamies

  Tuon teikäläisen päivä metsässä loppuu lyhyeen, kun terälaipan kiinnitys mutterit tippuu hankeen viimeistään ensimmäistä puuta karsiessa.

  Jos nyt kiristämättömällä ketjulla saa edes puuta nurin.

  Metsurien kisoissahan sahaan ei saa koskea laipankäännön jälkeen ,kun seuraava laji on karsinta.

  Tolopainen

  Tyypillistä Huskia, laippa irtoaa metsässä ja mutteri hukassa. Ei ole koskaan tapahtunut Tilhille, mutta tuossa tekeleessä ketju ei pyöri, jos laipanan kiristää kunnolla.

  jees h-valta

  Noin kyllä olen myös ollut kuulevinani näiltä ”huskuilijoilta”. Ja minulla Stihlissä on nykyään yksi mutteri ja sillä pysyy. Eikä pääse tippumaan. Sen kiinnitys on suorastaan nerokas. Parasta saksalaista insinöörioivallusta.

Esillä 10 vastausta, 211 - 220 (kaikkiaan 236)