Keskustelut Tekniikka Oliskohan Jonseredin loppukiri?

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 42)
 • Oliskohan Jonseredin loppukiri?

  Nyt on hinta kohdillaan Hankkijan sahakauppiaalla. Jonsarad  cs 2250S irtoaa suoralla kaupalla hintaan 559 €  Toimivasta hyvitetään 100 €, jos sellaisesta haluaa luopua. Saha on tekniikaltaan Husku, mutta ei taida olla kahvalämmitystä.

  Jos tarvitsisin, niin pakko olisi lähteä kaupoille!

 • Pavekka

  Ei nämä ole harrastesahoja vaan maatilasahoja. Saha pitäisi aina ostaa tarpeen eikä fantasioiden mukaan.

  Rukopiikki

  Miksikäs maatilalla ei voisi sahailla kunnon sahalla? Ja mitä fantasiaa siinä on? Säästö siinä on kuitenkin vain muutama satanen, mikä ei ole nykypäivänä raha eikä mikään. Sitten ostetaan mettäharrasteisiin kymmpitonnilla mönkijää sun muuta ja guttaperkkasaha siihen tarakalle. Ei aukene.

  Metsänmies

  Rukopiikki:”Koskaan en ole ymmärtänyt tätä harrastesahojen ostoa muutaman satasen säästön takia. 699 euroa taisi olla hankkijan tarjous 2253 mallista. Muuta jonssia ei mielestäni kannata kenenkään ostaa. Kun oma Husqvarna 550xpg oli neljä viikkoa takuukorjattavana, sahailin hankintaani myös 2252 Jonseredilla. Useita päiviä. Toinen saha, mitä käytin tuona aikana oli 346 Husqvarna, sillä isommalla sylinterillä. Oli vielä melko vähän sahattu Husgvarna 545. Noita vertaillessa en pysty hirveästi moittimaan tuota ”isäntälinjan”sahaksi nimettyä Joseredia.  Mielestäni käy täysin ammattisahaksi. Vain muutamassa, parin kiinnon oksaisessa ja jäisessä koivussa huomasi, että tehoa saisi olla enemmän. Kun pitää terän kunnossa , homma hoituu myös hieman pienemmilläkin tehoilla. 2252 vastaa suunnilleen husqvarnan 545 vanhempaa mallia.

  Rukopiikki

  No jokainen ostakoon mitä haluaa. Havainnollistin vain että kun turhempiakin leluja laitetaan metsiin kymmenillä tuhansilla, niin jotenkin oudolta siinä kuviossa näyttää muutaman satasen säästö sahassa.

  Jätkäpätkä

  Eipä ole tarvinnut vielä yli 400€ sahaa ostaa, sama pieni Jonssi vuodesta toiseen. Syyskuussa vien sen palstalle ja joulun jälkeen kannan kotiin, muuta huoltoa ei tule tehtyä kesken savotan kuin ketjun viilausta ja vaihtoa. Hyvin toimii, 5-6 kiintoa päivässä sahailee.

  Ola_Pallonivel

  Melkein 10 vuotta oli harrastekäytössä muovirunkoinen 45 kuutioinen Stihl.

  Sitten ostin ammattimallin Huskyn, kun halusin lämmittimet. Lämmittimien puutetta lukuunottamatta tuo Stihl oli kaikinpuolin parempi, kuin ammattimallin Husky.

  Metsänmies

  Olan tapauksessa se johtuu varmaan siitä, että hänen kehonsa ja mielensä olivat sitoutuneet tuo 10 vuoden aikana erottamattomasti tuohon vanhaan Stihliin.

  Metsänmies

  Misthän tämä ristiriita johtuu. Jonseredin omilla sivuilla tuon CS 2250 s mallin tehoiksi ilmoitetaan 1,9kW. Kaikissa liikkeiden ilmoituksissa saman sahan teho on 2,4kW.

  Jätkä

  Metsänmies. Huskun 545 on kyllä sellainen karvalakkimalli, eli puhuttiin myös aikaisemmin isäntälinjan sahasta. Oikea numerointimalli olisi siinä 45, mutta taisi tulla nuo numerot käytettyä aikaisemmissa versioissa.  Sama oli aikaisemmin 346:n kohdalla, kun tehtiin 345 malli.

  Merkittävin ero noissa versioissa on, että niiden vääntökäyrä on laakeampi, eikä nouse niin korkealle, kuin nousee tehopiikki ammattiversiossa.

  Ja se hinnanero muodostuu huomattavasti kalliimmasta sylinteristä ja männästä. Puhuttiin ”kevennetystä männästä ja suljetuista huuhtelukanavista”, joilla saatiin parempi huipputeho ja käytännössä pienempi kulutus.

  Tavallisen metsänomistajan hankintahakkuu ja rankasavotat ovat lähinnä harrastelua, joten niistä maatilamalleista voi ihan hyvin puhua harrastelusahoista. Vaatimuksena heillä on, että se lähtee helposti käyntiin ja on kevyt. Sillä, pysyykö se käynnissä ei ole väliä, kunhan sen jaksaa ituniskakin nypätä kaksisataa kertaa päivässä käyntiin. Sitten onkin käynnistin jatkuvasti kuralla.

  Jätkäpätkä

  Kyllä jätkä sahan käynnissä pitää pysyä ja lähteä käyntiin helposti, ei siitä mitään tuu, jos sammuvaa sahaa joutuu päivät nykimään. Itselleni riittää halpa, kevyt ja toimiva. 10 vuotta kun 100 kiinnon hakkuita tekee, on saha hintansa haukkunut. Pahimmassa tapauksessa se yli puolet kalliimpi loppuu ennemminkin ja painaa niin pirusti.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 42)