Keskustelut Tekniikka Oliskohan Jonseredin loppukiri?

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 42)
 • Oliskohan Jonseredin loppukiri?

  Nyt on hinta kohdillaan Hankkijan sahakauppiaalla. Jonsarad  cs 2250S irtoaa suoralla kaupalla hintaan 559 €  Toimivasta hyvitetään 100 €, jos sellaisesta haluaa luopua. Saha on tekniikaltaan Husku, mutta ei taida olla kahvalämmitystä.

  Jos tarvitsisin, niin pakko olisi lähteä kaupoille!

 • Jätkä

  OIKEA moottorisaha saa olla aamukäynnistyksessä sellainen, että on vedeltävä ehkä useammankin kerran. MUTTA se ei sammu, ellei bensa lopu, tai sahuri sammuta.

  OIKEAlla ammattisahalla on ilo sahailla, se on aivan eri juttu kuin tuhrata jonkun tussun kanssa, kun saha kiihtyy tosinopeasti ja puru poistuu shausraosta hetkessä.

  Tuon seikan tajuamiseen ei pysty harrastelija, joka ei koskaan ole päässyt edes kokeilemaan ammattisahaa. Jos pääsee vahingossa kokeilemaan jonkun ammattimetsurin ammattisahaa, niin jyväjemmari nostaa kytkintä lähimpään sitä merkkiä myyvää kauppaa kohti . Maksoi mitä maksoi!

  Jätkä

  No jos on kyse polttopuurangoista, niin toki niitä raaputtelee parinsadan pikkutilhilläkin ja ostaa seuraavana syksynä uuden – samanlaisen.

  Mutta jos polttopuut tekee järeämmästä puusta, jota sitten sahataan oikein tosissaan ja kun ei saa kirveellä halki, niin myös halkaistaan sahalla, on kaksi vaihtoehtoa: Joko käytetty voimakas ammattisaha, taikka sitten mallia Dolmarin tai Echon jo testattu  malli uutena, jossa ei tietokoneita ja vastaavia härpäkkeitä ole. Ne ovat hyviä sahoja ja maksavat puolet huippusahojen hinnoista. Meisselisäätö jne…

  Pavekka

  Kuttaperkalla voi sahata runkojakin polttopuuksi. Ihan niin paksuja kun suomessa kasvaa.

  Rukopiikki

  Makita EA5001P33D 2,8kw näyttää olevan Kärkkäisellä 699 euroa. Samaan hintaan saa nyt jonseredin 2253 jota huipumpaa sahaa on jo vaikea kokoluokassaan löytää. Joten en sanoisi Makitaa/Dolmaria halvaksi.

  Metsänmies

  Jätkä:”Metsänmies. Huskun 545 on kyllä sellainen karvalakkimalli, eli puhuttiin myös aikaisemmin isäntälinjan sahasta. Oikea numerointimalli olisi siinä 45, mutta taisi tulla nuo numerot käytettyä aikaisemmissa versioissa.  Sama oli aikaisemmin 346:n kohdalla, kun tehtiin 345 malli.” Tottahan Jätkä törisee. Ostin kuitenkin reilu kaksi vuotta sitten tuon 545 sahan. Kun en ole ollut enää leipätyössä hakkuilla yli kymmeneen vuoteen, on se kakkossahana riittänyt mainiosti. Senkin kanssa oli alussa paljon ongelmia. Kaasutin vaihdettiin melkein uutena, sitten virtalaitteet. Vuoden jälkeen vaihdettiin vielä uudestaan kaasutin,nyt mark2 kaasutin. Vasta sitten alkoi toimia kunnolla. Tuo 345 oli ja on täysi lelu ammattimihelle.

  oksapuu

  Näin sivusta sanoen…

  Näyttäisi nyt olevan STIHL MS 261 C-M tarjouksessa 699€. Ammattipeli kohtuuhinnalla…

  Jätkä

  Pavekka:”Kuttaperkalla voi sahata runkojakin polttopuuksi. Ihan niin paksuja kun suomessa kasvaa.”

  -Toki voi sahailla, mutta jos on kunnon runko, niin aikamoista turuutusta se on. Hieman säälitti, kun naapurin leskellä oli sulhasmies käymässä ja hän oli lupautunut omalla M-sahallaan palastelemaan pihapuun, joka me sähkäsetien kanssa kellistettiin linjan sivusta.

  Saha oli kaikkien moottorisahojen äiti, eli musta Mc Culloh – Guttaperkkasaha, joka on tehty ihan Amerikan mantereella, samaa sahaa myydään myös Partnerina. 16 Tuumaisella laipalla.

  Ylkä karsi kuusen kyllä ihan sitkeästi, en tiedä montako tankillista meni, sitten hän palasteli latvasta päin klapimittaan, mutta minä annoin hänelle ison Huskun, kun säälitti niin sitä sahaa.

  Kyllä sellainen saha on vain risujen – taikka laudan katkaisuun riittävä: ”Ei mopolla moottoritielle”.

  Pavekka

  Höpsis. Muovi-ja metallirunkoisen käytännön erot on ihan muualla kuin rungon materiaalissa. Metallirunkojen kalliimpi hinta vain mahdollistaa varustaa ne paremmin. Hyvällä komposiitti sahalla sahaa sen mitä metallirungollakin jos ylipäänsä osaa sahata.  Joillakin vaan on tämä metallipakkomielle. Vähän samaa kuin merkkifetissi.

  Jätkä

  Kun lohkot lommoilee lämmittyään oikeaan sahauslämpöön, joka syntyy, kun sahaa huudatetaan suht kiihkeästi tankillinen toisensa perään, eikä tankki ole mikään 2,5 desin kahvikupillinen, vaan kestää oikeaa käyttöä yli tunnin kerrallaan, muuttuu kampikammion olosuhteet : Laakerit eivät ole linjassaan, vaan kanttaavat, vääntymiset aiheuttavat vuotoja ja pian kone pitäisi avata ja pinnat oikaista, mikä temppu onkin jo niin arvokas, että uuden lelun saa samaan hintaan.

  Jos kuvitellaan, että aletaan sahaamaan vaikka jätkän kynttilöitä 30 senttisestä puusta, niin kyllä Guttaperkkasahan kanssa tulee ”äitiä ikävä”, ensin sahaajalle ja sitten sahalle.

  Käytännössä oikeita moottorisahoja, joilla voi ihan aikuisten oikeasti tehdä puutavaran hakkuuta, on vain muutamia merkkejä ja niilläkin vain muutamia malleja.

   

  Metsänmies

  Pavekka:” Metallirunkojen kalliimpi hinta vain mahdollistaa varustaa ne paremmin”. Ei oikein avaudu. Jos noiden muovisahojen runkojen hintaa nostaisi, voisiko ne sitten varustaa paremmin?

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 42)