Keskustelut Metsänhoito Oma kehu huipussaan!

Esillä 5 vastausta, 11 - 15 (kaikkiaan 15)
 • Oma kehu huipussaan!

  Metsäradiossa oli metsäteollisuuden viestintä johtaja Mika Mäkinen suitsuttamassa itselleen kehuja.

  Aluksi totesi , että edellisestä kehusta on pitkä aika . Minuakin haastateltiin viimeksi 2016!

  Kun mt. saa sopivalla kysymyksen asettelullaan mieleisensä vastauksen , kannattaa silloin kehua , etteivät vastaajat ole tyhmiä.

  Metsäteollisuus on mukamas uudistunut vuosien saatossa! Kyllä: Sen propakanda mainokset ovat yhtä uskottavia kuin muinaisessa Neuvostoliitossa. ” Tehdään yhdessä toiveittesi metsä.” Käytännössä tämä tarkoittaa laajoja avohakkuu alueita!

  ”Hyvin voinnin tuottaminen koko Suomeen” : Kyllä , hakkuu raiskiot jäävät syrjä seudulle. Kanto raha tulot ja työpaikat menevät kaupunkeihin.

  Ympäristö asioiden hoito tarkoittaa metsäteollisuuden mielestä Neuvostoliittolaista kilven kiillottamista. Jota he kutsuvat ”viestimiseksi”.

 • MJO

  Kaupunkilaisena metsänomistajana minun puukauppatulot siirtyvät mukanani kaupunkiin, eikä jää syrjäseutujen risupartojen juopoteltavaksi.

  Sori vaan, jos se ei kaikille risuparroille käy.

  Gla Gla

  Riippuu tuulen suunnasta, milloin ongelmana on hoitorästit (ei varmaankaan tuota monokulttuuria), milloin monokulttuuriset talousmetsät. 30% metsistä ei ole käsitelty 30 vuoteen, niitäkään tuskin monokulttuureiksi voi sanoa. Toki on hoidettuja metsiä, joista osa on aika yksitotisia. Virkistyskäyttöön ne silti kelpaa kun näkyvyys ja kulkukelpoisuus ovat hyviä.

  mehtäukko

  Metsätaloutta on muokattu vaikkapa viimeisen kymmenenkin vuoden aikana melkoisesti jopa järkevään suuntaan. Muuttuneet metsälait,sertit ja hyvän metsänhoidon suositukset ovat osaltaan ohjanneet toiminnat suunnilleen oikeiksi. Osa on hakusessa.

  Kuitenkin käytännön puuntuotanto laillisena elinkeinona työllistää ja tuo vientituloja maalle sekä leivän monelle portaalle. Eli on yksi elintason luoja.

  Se, että demokratian ja sananvapauden nimissä jotkin risuparat vihreine joukkioineen vain mustamaalaavat ja syytävät kapuloita rattaisiin,ei voi olla täyspäistä touhua.

  Onko Risuparalla omissa toimissaan mitään kehumista?

  Visakallo Visakallo

  Ville Niinistö ilmoitti, ettei pyri Vihreiden puheenjohtajaksi, mutta pyrkii todennälöisesti Brysseliin torppaamaan suomalaista metsä- ja maataloutta. Kotimaassa Vihreät pyrkivät puolestaan taas saamaan ympäristöministerin salkun. Metsänomistajien ja maalla-asuvien kiusaaminen saa siten taas uusia kierroksia. Onneksi tästä pääsee kohta eläkkeelle. Ei enää viitsisikään jäädä sitä menoa katselemaan. Käy vain surku jatkajien puolesta.

  oksapuu

  Juu…

  Onkin vielä tuoreena muistissa kun Haaviston Peku naturaa teki… Soidensuojelu ohjelma varmaan kaivetaan esille suohaudasta, kiinteistövero metsämaalle sitten kaupanpäälle…

Esillä 5 vastausta, 11 - 15 (kaikkiaan 15)