Keskustelut Metsänhoito Onko enää

Esillä 8 vastausta, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
 • Onko enää

  Merkitty: 

  metsureita jotka hakkaa ylispuita.?

  tääläpäin yleensä niitä tulee kun on motosavotta siinä vieressä.

 • Timppa

  Kyllähän niitä on.  Mikä sitten on hinta on eri asia.  UPM:n Silvestalla on.  Kerran kävi Metsä-Pirkan kaveri kaatamassa linjan vierestä.  Taitaa myös monilla metsänhoitoyhdistyksillä olla.

  Jätkä

  Onhan niitä!

  Korpituvan Taneli

  Onhan niitä, olen käyttänyt 32€/h. Ei matka yms lisäkuluja. Oli yrittäjä metsuri, kahden miehen tiimi, tekevät MHY:lle, mutta myös suoraan mo:lle.

  Ei kai metsureista sinänsä puutetta edes ole, vaan heidän työnsä maksajista. tietysti jos jollain paikkakunnalla halutaan samalla työmaalle esim. kymmenen moottorisaha metsuria, voi olla ettei ihan heti löydykkään. Kyllä heitä silti on, kysyntää vastaavasti.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  eero heikki

  Kyllä on,ylisuuria ja tonttipuita tulee tehtyä.

   

  Korpituvan Taneli

  Eero Heikki kai on jo laskettava eläkemieheksi, vaikka pihapuut edelleen nurin menevätkin. Tärkeää on että nuorempiakin todella löytyy, eli jatkossakin ylispuun kaatajia on, minunkin metsurini on vähän yli 30v. Tekijöitä siis on kunhan vain joku suostuu metsurityöstä maksamaan.

  Sähköyhtiöillä kai ei omia metsureita enää ole, mutta niillä firmoilla, jotka yhtiöille ne käytännön työt tekevät löytyy kyllä myös edelleen osaamista. Toimeksiantoja sähköyhtiöitten puolelta tulee kai aika harvakseen.

  Sittenhän uutena ryhmänä osaajia, ovat nämä pelastuslaitosten miehet, joita Eero Heikki on ansiokkaasti hommaan kouluttanut.

  Ei ole mahti menossa maan rakoon.

   

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Jätkä

  Meillä oli kaksi – kolmekin metsuriyrittäjää, jotka olivat peruskoulutukseltaan Metsuri – metsäteknikko – metsätalousinsinööri – opettajia. Ja taitaapa siellä olla koneinsinööri – metsäkoneenkuljettaja – opettajiakin, jotka ovat hankkineet laajan pätevyyden jopa opetusammattiin.

  Muutaman kuukauden työsopimuksista jopa vakituiseen virkaan heitä on palkattu ja kaikilta onnistuu hankalien tai isojen puiden poistaminen. Yksi on erikoistunut kiipeilyyn, jolloin puu voidaan palastella pystyyn, jos se ei mahdu kaatumaan. Myös latvus ja rungonosat voidaan laskea köyden varassa maahan, eli jos puu on mahtunyt kasvamaan pihassa, se mahtuu siihen pälasteltuna lähes kannon päälle.

  Kaikki heittävät myös keikkaa, kunhan sovitaan aika, paikka ja hinta.

  eero heikki

  Kylläpä voi meikäläisen laskea eläkemieheks 69 v,mutta kun terveys on vielä kohtalainen niin tien silloin tällöin keikan,motomiehille ja pihapuu hommia kun kysyntää on,raivuuta en tie enää muuta kun omassa metässä.

  Nimetön

  Mullehan nuita riittää,niimpä sitten kehittelin ropsikoukun kahvaan tunkin.

  Eipä tarvii enää vänkäriä kannella.

Esillä 8 vastausta, 1 - 8 (kaikkiaan 8)