Keskustelut Harrastukset Onko jossain hirvetön alue???

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 62)
 • Onko jossain hirvetön alue???

  Siirretäämpä tuolta apostoliketjusta tämä kysymys täällä erikseen puitavaksi.

  Aloitetaan A.Jalkasen kommentilla:
  ”Hirvien vaikutus vaihtelee alueittain PALJON. Toisaalla niitä on ja toisaalla ei. ”

  Kyllähän hirvien vaikutus vaihtelee paljon. Olisi kuitenkin kiintoisaa tietää, missä niitä hirviä Sinun käsityksesi mukaan ei ole? Onko mahdollisesti jossain Konneveden saarissa, vai missä.

  Minun käsitykseni mukaan jos ollaan kilometri puolitoista kaukana asutuista taloista tai kesämökeistä, niin hirviä on. Tälläisissä tapauksissa kyllä joskus metsästäjät sanovat että ei ole, mutta en ole kuullut yhdenkään, hirviä mtsästämättömän, metsänomistajan löytäneen tälläistä onnelaa metsästään.

  Julistettakoon nyt sitten kilpailu. Kuka löytää Rovaniemen eteläpuolelta, metsästä tai suolta, sellaisen paikan jossa ei ole hirviä ollut viimeisen kuuden kuukauden aikana. Niin ja tietysti etäisyys asutuksesta vähintään 1,5 kilometriä. Toki tuo viimeisin ehto tuntuu turhalta, kun ei passaa kesälläkään pitää Korpituvan ovea auki, jos ei ole itse paikalla ettei hirvet syö eväitä. Muita varkaita ei sillä kylällä kannata pelätä.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

 • Metsuri motokuski

  Onhan noita täällä Keski-Suomessa paljonkin. Ainakin sellaiset alueet joissa ei ole hirvien elintapoihin sopivia alueita. Hirvet ovat loppujen lopuksi aika paikkauskollisia. Itse olen omistanut hirveä haukkuvia koiria parisenkymmentä vuotta ja aina ne hirvet tahtovat löytyä samoilta alueilta. Usein ns hirvipotteja on pari – kolme passialuetta kohden jotka käyn ensimmäisenä tarkistamassa. Niiltä alueilta ne hirvet tahtovat löytyä. Loput alueet ovat aika tyhjiä hirvistä.

  jees h-valta

  Tuo asutuksesta tuonverta irti olo vei minun tiedostani kyllä sellaiset paikat.
  Ainoat alat mitä tiedän on sähköaidalla aidatut taimikkoni. Ainakin viime tarkastukseen asti ollut.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Metsuri motokuski ei ole kelvollinen vastaaja, vastaajan pitää olla sellainen henkilö, joka ei metsästä hirviä. Hirvestäjillä on joku kummallinen ominaisuus, he eivät näe hirveä ennemmin kuin kiväärin tähtäinten läpi. Muuna kuin metsästysaikana hirvestäjän silmä on täysin immuuni hirvelle, niitä ei näy missään.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Kyllä Tanelin kriteerit taitavat olla nyt liian korkeat. Jos hirviä ei ole, niin yleensä silloin maanomistaja on joko itse hirvenmetsästäjä tai ainakin vuokrannut maansa metsästäjille. Lisäksi aika harvalta alueelta on Etelä-Suomessa noin pitkä matka asutukseen.
  Jos tingit hieman vaatimuksistasi, niin ainakin Sahalan kartano Rautalammilla täyttää hirvettömyysvaatimuksen.

  Alun perin väite ei ole minulta, vaan tuolla toisessa ketjussa joku nimimerkki (oliko ”suorittava porras”?) esitti, että hirvien määrä ei enää rajoita metsänuudistamisen puulajivalintaa. Jos hän vaikka vastaisi, mistä tällainen onnela löytyy?

  Omasta puolestani toivon syksyn metsästyskauden sujuvan niin, että ensi vuonna voin luottavaisin mielin viljellä koivua kaarnakuoriaiskuusikon tilalle. Aika hyvin on homma kyllä toiminut: ainoastaan yksi noin hehtaarin laajuinen männyntaimikko on mennyt hirvien suihin yli 40 vuoden metsänomistusaikanani. Ja se sijaitsee kyllä keskellä tietöntä aluetta.

  mehänpoika

  A. Jalkanen:
  ””Omasta puolestani toivon syksyn metsästyskauden sujuvan niin, että ensi syksynä voin luottavaisin mielin viljellä koivua kaarnakuoriaiskuusikon tilalle.””

  – Jälleen 100 %:sesti toiveajattelua kuten kaikilla muillakin metsänomistajilla, jotka ovat kuunnelleet hirvimiesten lupauksia metsästyskauden alussa. Eihän myönnettyjen pyyntilupien määrä millän tavalla poikkea aikaisempien vuosien määristä.

  Ainakaan hirvikannan kokoa ei ole tarkoitus ainakaan pienentää edellisestä talvesta kuin alueellisesti. Muilla alueillahan hirvimäärä pakosti kasvaa.

  Taisi olla suorittavan portaan lupaus, että hirvien määrä ei tulevina vuosina ole haittaamassa puulajivalintaa. Sinänsä paikkansapitävä lupaus, koska puulajin valinnan tekee metsänomistaja ilman vahinkojen aiheuttajia, hirvestäjiä pyyntilupineen.

  Ammatti Raivooja Ammatti Raivooja

  Metsänomistaja tekee puulajivalinnan? Pitää olla kova kantti, ettei murru hirvihössöttäjien paineessa. Meilläkään ei olisi yhtään koivikkoa jos kuuntelisi aina niitä puolta tusinaa hirvihöpöttäjää kun oot koivua laittamassa. Eikä olisi naapurissakaan kun se on uppiniskaisesti uudistanut menestyksekkäästi raudusta luontaisesti vaikka ”neuvojat” paasaavat kuusen istutusta jokapaikkaan ja mikä hulluinta niin jo koivulle uudistuneseen paikkaan.

  Anton Chigurh Anton Chigurh

  VMI 10:n mukaan juuri sillä hetkellä oli näkyvissä TUOREITA hirvituhoja miljoona (1000000) hehtaaria, seitsemän vuoden uudistusalat. Joka on reilu aliarvio.

  Kun huomioidaan se tosiseikka, että miljoona hehtaaria juurikäävikköä on jouduttu uudistamaan kuuselle ja se, että miljoona hehtaaria kuivia kankaita on myös jouduttu uudistamaan kuuselle, niin hirvituhojen todellinen määrä on kolme miljoonaa (3000000) hehtaaria.

  Holtiton luvaton (minä en ainakaan ole antanut lupaa) sorkkaeläinlaidunnus on jatkunut kohta puoli vuosisataa.

  Ammatti Raivooja Ammatti Raivooja

  Meikä on vedelly raakasti ne kuuset nurin kun on niin hyviä männiköitä on syntynyt niille alueille. Harmi vaan, että ihmisten ahneus ei kestä jättää yhtää siemenpuuta, muuten tulisi täydellisiä.

  Anton Chigurh Anton Chigurh

  Oletko sorkkaeläinlaiduntaja?

  Ammattiraivooja suoltaa kyllä niin paksua jöötiä, että sellaista ei norsukaan kykene puristamaan.

  Ammatti Raivooja Ammatti Raivooja

  Nojoo, oot oikeassa, vähän pitää jättää keltasia kuusitikkuja ettei ihmisistä tunnu, että heitä olisi kuusetettu, kyllä ne viimeistään ennakkoraivauksessa häviää.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 62)