Keskustelut Harrastukset Onko jossain hirvetön alue???

Esillä 2 vastausta, 61 - 62 (kaikkiaan 62)
 • Onko jossain hirvetön alue???

  Siirretäämpä tuolta apostoliketjusta tämä kysymys täällä erikseen puitavaksi.

  Aloitetaan A.Jalkasen kommentilla:
  ”Hirvien vaikutus vaihtelee alueittain PALJON. Toisaalla niitä on ja toisaalla ei. ”

  Kyllähän hirvien vaikutus vaihtelee paljon. Olisi kuitenkin kiintoisaa tietää, missä niitä hirviä Sinun käsityksesi mukaan ei ole? Onko mahdollisesti jossain Konneveden saarissa, vai missä.

  Minun käsitykseni mukaan jos ollaan kilometri puolitoista kaukana asutuista taloista tai kesämökeistä, niin hirviä on. Tälläisissä tapauksissa kyllä joskus metsästäjät sanovat että ei ole, mutta en ole kuullut yhdenkään, hirviä mtsästämättömän, metsänomistajan löytäneen tälläistä onnelaa metsästään.

  Julistettakoon nyt sitten kilpailu. Kuka löytää Rovaniemen eteläpuolelta, metsästä tai suolta, sellaisen paikan jossa ei ole hirviä ollut viimeisen kuuden kuukauden aikana. Niin ja tietysti etäisyys asutuksesta vähintään 1,5 kilometriä. Toki tuo viimeisin ehto tuntuu turhalta, kun ei passaa kesälläkään pitää Korpituvan ovea auki, jos ei ole itse paikalla ettei hirvet syö eväitä. Muita varkaita ei sillä kylällä kannata pelätä.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

 • jees h-valta

  A.J:lle tuonne edelliselle sivulle että hyvin eläväisiä on metsot haavikoissa olleet ja monet kerrat kyllä saanut hiukan verran säikähtämään kun nekin ilmeisesti ovat tottuneet jo minuun senverran ettei ne lähde kuin aivan jaloista. Ja kun iso lintu tai useimmiten linnut lähtee edestä niin meteli on melkoinen kotvan. Tuo aitahan ei anna sähköiskua ilman samanaikaista maakosketusta ja nauha itsessään joustaa aivan mielettömän pitkälle ettei ole tuskin edes mahdollista saada siitä linnunkaan vammoja. Lisäksi se on aika hyvin näkyvä eli punavalkoinen (tosin haalistuu ajan kuluessa). Ja aika matalalla ja hiljaa lintu silloin lentää jos se nauhaan osuu.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Vastaus Metsuri motokuskille:
  Kysymys ei ollut tieteellisestä tutkimuksesta. Tarkoitus vain oli kysellä METSÄNOMISTAJILTA Josko he hirvettömiä alueita tietävät.
  Itse kyllä oletin tuollaisia kuuden kuukauden alueita löytyvän. Väitän myös että sellaisia todella Suomen metsistä löytyy. Niihin vain ei tule kiinnitettyä huomiota, kun samalla alueella saattaa silti olla jokavuotisia hirvituhoja.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

Esillä 2 vastausta, 61 - 62 (kaikkiaan 62)