Keskustelut Metsänhoito Onko Metsäkeskuksen ohjelmat susia

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 15)
 • Onko Metsäkeskuksen ohjelmat susia

  Sanokaas asiasta tietävät, pitääkö paikkansa, että metsäkeskus ei pysty maksamaan tukia ulos, koska uudet ohjelmistot eivät toimi? Minulla vähän karvastelee, kun kalliin metsänterveyslannoituksen tuelle olisi ollut käyttöä. Kohta vuosi mennyt odotellessa. Onko joku yleensä saanut tukirahoja ulos?

 • wanhajätkä

  Sepäse, puhut väärti kalliita sanoja! Ei luullis olla vaikeita llätästä leimaa hankkeen saapuneeksi. Nyt oottaa sata tonnia tuhkaa levittämistä. 75 tonnia viimetalvisia on jo kameran ulkopuolella ku on levitetty ennen hyväksyntää!
  Rahaa siellä ois, lisäbudjetissa tuli vielä 8 miljoonaa lisää.
  Kyllä tiilikaisen pitäs tukistaa metsäkeskuksia.
  Oon varma että kemeravaroja siirtyy taas epämääräiseen tulevaisuuteen.
  On se ihan perseestä ku homma ei pelaa…
  Kuitenkin toteuttamis ilmoituksen jälkeen on hyväksyä tai hylkästä…

  KeLo

  Voi hyvät miehet, jättäkää se kemera jo kuolemaan omaan mahdottomuuteensa!

  Tolopainen

  Metsien kasvu on yli 100 milj3 ja hakkuut n.70milj ja valtio tukee apupaskan levitystä metsään tuottamaan lisää lahoavaa puustoa. Eiköhän tämä sosialismi ole tiensä päässä, ei taida Kreikassakaan olla näin järjetöntä toimintaa. Lisäksi pitää lähettää moninkertaiset paperit niinkuin se jotenkin pyhittäisi tämän järjettömän sirkuksen. Yksityismetsissä tapahtuvaa toimintaa ei tarvita valtiolta valvomaan minkäänlaista organisaatiota, korkeintaan voidaan tehdä suosituksia hyvästä metsän käsittelystä.

  Näätä

  Kyllä sijoitustoiminnan kannattavuus tulee perustua muuhun kuin valtion maksamiin tukiin. Metsäsijoittajalle on tarjolla Kemera-tukea ja metsävähennyspohjaa. Lisäksi metsätilojen luovutus lähisuvulle on helpompaa kuin esimerkiksi asunto- tai osakesijoittajalla.

  Mutta niin kauan kuin tällaisia tukia maksellaan, niin totta kai raha kelpaa, jos kerran kriteerit tuelle täyttyy. Itselläkin on sisällä rahoitushakemus nuoren metsän hoidolle. Tätä on käsitelty jo maaliskuusta asti ja ilmeisesti ei ihan heti tarvitse odottaa rahoja tilille, kun päätös tulee. Ei tuota rahoituspäätöksen käsittelyaikaa oikein voi perustella järjestelmien uudistamisellakaan. Luulisi sen olevan aika automaattinen toimenpide, mikäli ehdot täyttyvät ja budjetissa on tilaa.

  Gla Gla

  Kemerasta voi olla mitä mieltä tahansa, mutta hakkuut ylittävä kasvu ei näin vaatimattomalla puun käyttömäärällä ja kasvulla ole minkäänlainen osoitus mistään Kemeraan liittyvästä. Se kertoo vain kylmää faktaa kestämättömästä raaka-aineen tuotannosta. Puun kasvun jä käytön määrän pitäisi olla kaksinkertainen nykytilaan verrattuna täkäläisissä olosuhteissa.

  Itse jätin hakemuksen tammikuussa. Kun toteutusselvityksen laatimisen aikoihin maalis-huhtikuun vaihteessa mitään ei ole kuulunut, kysyin asiansta Metsäkeskukselta. Sain vastaukseksi jättää paperit, vaikkka päätöstä ei olekaan tullut. Hiukan on paperien käsittelyssä olut ruuhkaa, joten sen takia ei tarvitse päätöstä jäädä odottelemaan. Tuon jälkeen hiljaisuus on jatkunut, eikä siis rahoista ole tietoakaan.

  metsä-masa metsä-masa

  Ilmeisesti ensiviikolla voi metsään. fi kautta tehdä toteutus ilmoituksia niille kuvioille joilla on jo hyväksytty rahoitushakemus.

  Ps. tämän tiedon luin jostakin !

  arto arto

  Ne tukipaperit käy monta mutkaa ennen kuin joutuu maksuun, johtuu eu;sta sen laki velvoittaa tekemään niin esim sähköinen hakemus joutuu tulostamaan tekemään uuden ja taas sähköinen. paperin menee mappiin sähköinen koneelle. siitä se ruuhka johtuu.

  wanhajätkä

  Kertokaapa viisaammat miten metsäkeskusten budjetti muodostuu. Toimiiko esimerkiksi kemera siten että että käsittely organisaatio keskuksissa on jakamassa kemerapottia vai onko tolla viranomaistoiminnalla oma kassansa.
  Molempi pahempi. Jos se virkamies systeemi syö kemerapottia ni montako jyvästä potista riittää metsään.
  Jos on taas toisinpäin ni ompa kallis systeemi. Kulutt tuplaa kustannukset.
  Ei sovi talonpojan päähän kumpikaan vaihtoehto.

  Soppii kyllä eppäillä että EU vaatii juuri nuin moninkertaisen työn kun tukien valvonta voi olla paljon yksinkertaisempikin?

  ChesterC

  Sähköpostilla lähetetty hakemus tai ilmoitus on ihan sama kuin lähettäisit perinteisellä postilla ruutupaperille raapustetut tiedot.

  Kemera-rahat ei ole sidoksissa metsäkeskuksen budjettiin, vaan vuotuisen käytettävän summan määrää mmm.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Kyllä täällä homma ihan kohtuudella pelaa (Seinäjoen MK)
  6.5 -16 tehty toteutusilmoitus (MHY)
  20.9 Päätös
  22.9 Rahat tilillä
  26.9 Paperi tuli postissa.

  Tervewisin: Korpituvan Taneli

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 15)