Keskustelut Metsänomistus Onko metsäsi lakkautettavassa kunnassa?

Esillä 5 vastausta, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Onko metsäsi lakkautettavassa kunnassa?

  Hallitus julkaisi kriteerit, millä kunnat yhdistetään. Mitä vaikutuksia arvelette uuden kuntajaon tuovan puunostajien ja metsänhoitoyhdistysten toimintaan? Asutko itse, tai ovatko metsäsi lakkautettavassa kunnassa? Meikäläisestä näyttäisi sananmukaisesti tulevan kaupunkimetsänomistaja.

 • Puun takaa

  Perämetsäläisestä kaupunkipuistonhoitajaksi!

  paskolammi

  Taitaapa tuon vanhan, hämäläisen emäpitäjän nujertaa naapuri, noin kahden kylmän piipun Lilliputti.

  Korpituvan Taneli

  Tuo kaupunkilaisuus tulee joskus muutenkin. Tanelinkin metsät joskus toistakymmentä vuotta sitten olivat yllättäen kaupungissa, eikä mitään liitoksia ollut tapahtunut.

  Tuo käsite ”lakkautettu kunta” on aika epämääräinen. Virallisestihan kaikki kunnat lakkautetaan liitoksessa ja uusi perustetaan. Aina ei edes mikään vanha kunnannimi jää voimaan. Silloinkin kun uusi kunta perii jonkun osakaskunnan nimen, pitää muistaa, ettei uusi kunta ole se entinen samanniminen.

  Epäilempä ettei kuntakarttaharjoituksella ole kovin paljon tekemistä käytännön metsätalouden kanssa.
  MHY-kenttä on jo nyt laajemmissa kokonaisuuksissa kuin peruskunnat, ei sielläkään ihmeitä tapahdu.

  Siis reaalimaailman puolella ei mitään uutta auringon alla.
  Ihmisten pään sisällä tapahtuu toki paljonkin sellaista, jolla on melkoiset vaikutukset reaalimaailmaankin.
  Suurimmillaan tämä näkyy kun isoihin kaupunkeihin liitetään näitä ”lakkautettuja kuntia”. Maan hinta saattaa saada arvaamattomia sysäyksiä ylöspäin. Tämäkin vaikuttaa metsätalouteen vain siten että ns metsäloudellisen arvon merkitys kaupateossa niillä alueilla pienenee.

  Jäitä hattuun, tässäkin asiassa!

  Terveisi: Korpituvan Taneli

  Metsäkupsa

  Kotikuntani ei täytä hallituksen kriteereitä,joten eiköhän ennen pitkään velkainen kuntamme ole osa viellä velkaisempaa kaupunkia.Epäilen suuruuden tuomia säästöjä.Ennen meillä oli oman pitäjän alueella toimiva Metsänhoitoyhdistys,nykyisin neljän kunnan alueella toimiva.Metsänomistajalle säästöä ei ole tullut fuusion ansiosta sanottavasti,vaikka toiminnanjohtajan pallit vähenivät.Puunmyyntisuunitelman laadinta on pysynyt ”ilmaisena”,mutta yhdistys ei välitä leimikkotietoja puunostajille,ellet maksa puukaupan avustamisesta.Metsänhoitomaksu ei ole alentunut yhtään yhden pitäjän Mhy ajasta.Silloin tietetty leimikko oli automaattisesti ostajien nähtävissä,metsänomistajan tarvitsi vain odotella puunostajien yhteyden ottoja.Onko niin ,että myös Mhy on ruvennut ajamaan vain omaa etuaan omistaja jäseniensä kustannuksella.

  Pähkäilijä

  Kalliimmaksi menee elämä. Kohta autoilu on kaupunkiajoa… Paikallisesta kylätoimikunnastakin tulenee sitten kaupunginosayhdistys. Siihen ne muutokset taitavatkin jäädä, itselle on ihan sama missä kunnanvirasto sijaitsee kun ei siellä ole tullut käytyä muutenkaan. Asiat on pystynyt tähänkin asti hoitamaan puhelimella ja sähköpostilla.

Esillä 5 vastausta, 1 - 5 (kaikkiaan 5)