Keskustelut Metsänomistus Onko metsäsi vakuutettu?

 • This topic has 27 vastausta, 21 kirjoittajaa, and was last updated juuri nyt by Avatarhatelo.
Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 27)
 • Onko metsäsi vakuutettu?

  Millaisin ehdoin ja mistä vakuutuksesi on? Kokeeko joku vakuutuksen turhaksi?

 • Jean S

  Ei ole vakuutusta, koska vakuutus ei korvaisi lannoituksesta aiheutuvia odotuksia. Yksi parhaita vakuutustuotteita on metsäkone, joka hakkaa ajoittain liian isot (=kalliit) puut pois.

  jees h-valta

  On vakuutettu ja tottahan suosittelen jokaiselle. Jos metsätalous kaatuu metsävakuutuksen maksuihin alkaa olla hiukan liian kiikunkaakun sekin talous.

  Jätkä

  Isot puut eivät tuhoudu lumen / tuulen vaikutuksesta niinkään, vaan huonosti hoidettu puusto ei kestä luonnon normaalia voimaa.

  Kun metsästä rassataan isot puut pois ja jäljelle jää heikot alus – ja välipuut, on tuhojen syntyminen melko varmaa.

  Menetykseksi on laskettava myös heikentynyt kasvu.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  On toki vakuutettu, enkä ymmärrä miksi joku ei vakuuta?

  Ehkä ainoa pätevä perustelu vakuuttamattomuuteen voisi olla, jos jollakin on paljon pienehköjä palstoja erillään toisistaa, niin ettei sama tulipalo tai esim. sama myrsky voi kohdistua kovin moneen kerralla.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Ei ole.Perustelu on,että ei kannata minulle.Rompit pieniä tuhoja tehneet 30- vuoden aikana,ei kannata minun tapauksessani tuhansia euroja vakuutusmaksuihin laittaa.Tilani ovat 80 km sisällä toisistaa,joten olen hajauttanut riskin.Vakuutuskorvaukset eivät taida kattaa,kun 70 tukki muuttuu 15 euron kuiduksi.Nuorissa metsissä varmaankin odotusarvon korvaaminen muuttaa tilannetta,mutta taitaa enemmistö metsänomistajista kantaa riskin itse,eli vakuutus herran hallussa.

  Menninkäinen

  Ei ole muuta kuin palovakuutus.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Ee ou vakkuutusta, metät nuoria. Myrsky kuato kertaalleen – ee se ennee sammaan paekkaan toesta kertoo satu.

  jees h-valta

  Minulla ainakin Tapanin myrskyn korvaukset ajoivat täysin asiansa eli se korvattiin mitä puusta ei myymällä saatu. Ihan metsäyhtiön ilmoittaman mukaan. Heiltä onnistui myös alusta lähtien erikseen myrskyleimikoiden ajo erillisenä koneelle. Sieltä tuloste ulos ja vakuutusyhtiölle ja korvaus tilille. Ei monimutkaista eikä sen jälkeen metsän vakuutusmaksu ole tuntunut ollenkaan kalliilta. Tosin ei kyllä sitä ennenkään.

  mehtäukko

  Ei minkäänlaista metsävakuutusta. Eikä toistaiseksi tulekaan.

  Kahdesta vakuutuspuljusta sen verran föör-mitätöntä korvauskäytäntöä, että mitä hittoa sitä maksamaankaan? Vaikka vak.maksut ovat vähennyskelpoisia, niin on mahdollinen korvauskin veronalaista.

  Jos rutu käy, ketju metsään ja kapulat pinoon.Se on siinä.

  Timppa

  Meillä on.  Metsävakuutuksen maksukäytäntö on hyvä ja selvä.  Todelliset vahingot saa asiallisesti.  Ollaan saatu muutama myrskytuhokorvaus, lumituhokorvaus, myyrätuhokorvaus ja kerran tukkimiehentäituhostakin.

  Tosin meillä on  nykyään pääosassa metsistä 2000 euron omavastuu, joten aivan pieniä vahinkoja ei korvata.  Kahuskenaario on, jos Päijänteeltä puhaltaa trombi, joka silppuaa parikymmentä hehtaaria tukkimetsää kerralla.  Siksi myrskytuhokorvaus on mahdollisimman suuri.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 27)