Keskustelut Metsänomistus Onko metsätalous epäeettinen elinkeino?

Esillä 8 vastausta, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
 • Onko metsätalous epäeettinen elinkeino?

  Eduskuntakäsittelyyn on menossa ensimmäinen kansalaisaloitteen perusteella tehty esitys turkistarhauksen kieltämisestä Suomessa. Metsätaloudesta tulee varmasti jatkossa vastaavanlainen aloite. Jos turkistarhaus on joidenkin mielestä epäeettinen elinkeino, niin eikö silloin puunkasvatuskin ole sitä?
  Turkistarhaus työllistää Suomessa n. 17 000 ihmistä ja tuottaa satojen miljoonien eurojen nettovientitulot. Metsätaloudessa luvut ovat paljon suurempia. Joko nimien keruu on käynnissä?

 • Metsäkupsa

  Kyllä todennäköisesti sama porukka laittaa nimensä myös,esim.epäeettisen metsätalouden lopettamiseksi Suomessa.Heidän mielestään puut olisi varmaan justeerilla kaadettava,hevosella ajettava metsästä.Puunjalostus ei tietenkään ylipäänsäkään eettistä,joten nimiä jälleen keräämään.

  n-merkki

  Ei metsätalous ole epäeettistä. Avohakkuut ovat.

  jees h-valta

  Minkäänlainen metsätalous ei ole verrannollinen turkistarhaukseen.
  Periaatteena olen sen kieltämisen puolesta mutta käytännön ongelmat estäisivät vetämästä nimeä tuollaiseen vetoomukseen. Ensin on oltava konkreettinen suunnitelma jolla turvataan sama ansiotaso näille elinkeinostaan luopumaan joutuville. Eläkeikään asti. Ketään ei saa ajaa ahdinkoon tuollaisella tavalla.

  Gla

  ”Heidän mielestään puut olisi varmaan justeerilla kaadettava,hevosella ajettava metsästä.”

  Tarkoitat varmaan, että puut pitää kaataa venäläisestä metsästä ilman minkäänlaisia meikäläisiä velvoitteita ympäristönhoidosta poislukien fsc-paperi pöytälaatikossa ja rahdata sieltä tänne jalostettavaksi.

  Puun takaa

  Suomessa keräillään nimiä ja ollaan lopettamassa useampiakin laillisia elinkeinoja, mutta nyt on tulossa sellaiset ajat, että moinen touhuilu loppuu. Ennen sanottiin, että Siperia opettaa, mutta vilu ja nälkä tulee kyllä tänne kotimaahankin, jos moinen hienostelu ei pian lopu.

  jees h-valta

  Hienostelustahan vain ja ainoastaan on turkkienkin kohdalla kyse.
  Nykyvaatetus ei turkkia tarvi joten sen puoleen saa eläinten kiusaus loppua mutta kuten yllä mainitsin niin ei maaseudun elinkeinoista yhtäkään saa runnoa väkisin loppu. Elinmahdollisuudet on turvattava.

  Timppa

  Menee tuo turkistarhauskeskustelu vähän ohi metsäasioista. Luulen oleni jonkinlainen asiantuntija kuitenkin. Vanhempani olivat nimittäin turkistarhaajia.

  Epäeettiseksi sen ammatin tekee sen raskaus. Harva ammatti on yhtä vaativa. Meidänkään 5 lapsisesta sisarusparvesta ei yksikään halunnut tarhausta jatkaa vaan itsekukin löysimme muita ammatteja.

  Ei tietenkään kukaan aitoja turkiksia tarvitse. Onhan keinonahka keksitty. Turkistarhaus käyttää paljon jätettä, joka ainakin toistaiseksi olisi pitänyt hävittää muuten.

  Kyllä tarhaeläimillä on hyvät olot. Eivätkä ne tosiaankaan ole stressaantuneita kuten uskotellaan.

  Millä sitä Kiinan tuontia maksettaisiin ellei siellä kysytyillä tuotteilla kuten turkiksilla. Jos niitä ei tuotettaisi Suomessa, niin varmaan jossain muualla kurjissa oloissa.

  Itäsuomen Antti

  Totta! Metsätalouden on oltava epäeettinen elinkeino samoin perustein kuin turkistarhauksen.

  Jos jotain ei voi tehdä kehäkolmosen sisäpuolella, on se pyrittävä lopettamaan kaikin laillisin ja puolilaittomin keinoin. Sehän kuluttaa meille niin tärkeitä luonnonvaroja.

  On totta että metsätaloudella on vielä petrattavaa niin taloudellisesti kuin ekologisestikin, mutta äly hoi… älä jätä

Esillä 8 vastausta, 1 - 8 (kaikkiaan 8)