Keskustelut Puukauppa Onko nyt puukaupan aika?

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 60)
 • Onko nyt puukaupan aika?

  Metsälehti 17.5.2013
  ”RAAKAPUUN TUONTI KASVUSSA
  Puun tuonti Suomeen on käynnistynyt selvästi edellistä vuotta vilkaampana. Tammi-helmikuun tuonti ylsi 1,7 miljoonaan kuutiometriin, ja kasvua edellisvuodesta oli 45 prosenttia. Myös metsäteollisuustuotteiden vienti oli edellisvuotista suurempaa.”

  Oliskohan vielä jotain tehtävissä kiihtyvälle raakapuun tuonnille? Olisihan meillä kotimaan metsissämmekin teollisuudelle käypää raakapuuta. Teollisuus maksaa puista Venäjälle ja jättää mahdolliset saasteet Suomeen. Tuntuu nurinkuriselta!

  Eikö raha kelpaa suomalaisille metsänomistajille? Onko syntisen silmä täyttymätön?

  Mitä mieltä puukaupasta? Olisko tarjousten pyytäminen ajankohtaista?
  Ilmeisesti harva on vielä myynyt puuta ensi talven hakkuisiin. Itse alan pyytää tarjouksia.

 • Hiluxmetsuri

  Puusta suoraan tehtävässä biodieselissä ei ole järjen hiventä. Tuetulla prosessilla syntyy huonolla hyötysuhteella poltettavaa huonolla hyötysuhteella käyvissä aataminaikaisen tekniikan polttomoottoreissa. Toki jos tämän asian hahmottaa perinteisellä MTK-laiskeskustalaisella linjalla eli lisäämällä tukia niin tämäkin hölmöys muuttuu ihan salonkikelpoiseksi.

  TTL

  Puun hinta on noussut sadan vuoden aikana noin 11 % vuodessa. Nykyisellä korkotasolla ja kasvun ollessa positiivista mitään syytä ilmeisesti puukauppaan ei ole.

  metsänvartija

  Kesän kasvu kannattaa ottaa talteen ja odottaa hinnan nousua.

  jees h-valta

  Lomien jälkeen syksy taitaa olla aika murheellinen vireeltään. Kun tuo euroalue ei elvy tuumaakaan. Jotkut firmat saa hiukan tavaraa uppoamaan,toiset ei. Ei siis mitään muuta kuin laskeva syksyn hintataso odotettavissa. Keväällä nyt tehtiin tämän vuoden parhaat kaupat ja hinnantarkistus joka tapauksessa varmistaa loput.

  Metsuri motokuski

  Kyllä se varmaan niin on että syksyä kohti hinnat ovat laskussa. Mutta on toiselaisiakin uutisia. Teimme juuri viikko sitten kaupat reilun 1400 motin päätehakkuusta (kesäleimikko) ja voittajana oli pienehkö saha. Ilmeisesti heillä oli jokin ulkomaankauppa tehtynä ja raaka-aineesta oli tarvetta. Tarjoukset pyydettiin myös ”isoilta” mutta he eivät tällä kertaa pärjänneet. Mutta tarjosivat kuitenkin. Kauppa tehtiin ja sen voi sanoa että hinta oli kuusitukilla yli 62 euron ja mäntykin jäi 60 euroon. Kuidun hinta oli myös 25 euron hujakoilla. Ainostaan koivutukki oli mielestäni aika heikko muistaakseni 45 euroa mutta sitä ei paljoa olekkaan. Joten määrääväksi jäi tuo kuusitukin osuus. Samoin katkonta tunti olevan ihan ok.

  Mielestäni kauppa oli ihan hyvä ja saimme sen jota olimme kaavailleet.

  tervaHauta

  tuo oli mielestani erinomainen kauppa. Hinnat ainakin kohdallaan. Varsinkin kuitu. Missa pain Suomea?

  jees h-valta

  Tuossahan ei kuidun hinnalla ole mitään merkitystä kun ainoastaan latvakuidusta kyse. Ja saattaapa mennä sekin e-puun mukaan. Tukin hinnat aivan ok. Tosin määräänsä nähden ei vielä aivan tolkuttomat. En jäänyt omassa kaupassani joka oli vain reilu puolen hehtaaria noista tukin hinnoista juuri mitään.

  Puun takaa

  Kasvanut kysyntä Kiinassa ja Japanissa auttaa nyt suomalaisia sahoja. Myös hollolalaisella Herralan sahalla on pantu merkille Aasian vetovoima.

  Herralassa sahataan järeää eteläsuomalaista kuusta. Toiminta alkoi 110 vuotta sitten, ja toimitusjohtaja Markku Mäkelän mukaan yritys jatkaa sitkeästi alalla.

  Viime vuosina on investoitu muun muassa lajittelun ja rimoituksen automatisointiin.

  ESS

  metsänvartija

  UPM:n osakekurssi on sivuittaistrendissä, ja näkymät heikot.

  Metsäteollisuudellehan puut menevät joten yhtiöiden tuloksia ja näkymiä kannattaa seurata tarkasti.

  Pienenä plussana oli MBoard, pitkästä aikaa osinko.

  Raakapuunhinta on jämähtänyt 80-luvulle ja verotuskin nousi 2%.

  Metsuri motokuski

  Jos tänä päivänä kuusi tai mäntytukista saa kesäleimikolta yli 60 euroo niin miten se on jäänyt – 80 luvun tasolle ?

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 60)