Keskustelut Metsänomistus Onko ollut ongelmia naapurin kanssa?

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 28)
 • Onko ollut ongelmia naapurin kanssa?

  Hätäkeskukseen on soitettu muun muassa naapurin häiritsevien pihavalojen vuoksi.

  Naapuri saattaa pillastua ruohonleikkurin äänestä tai käristyvän possun tuoksusta ja soittaa poliisit. ”Sinivuokkoja” on vaadittu paikalle vähemmästäkin.

  – Minulle on soitettu, kun naapuri on kaatanut puuta omalla pihallaan keskellä päivää, muistelee ylikomisario Juha Hakola Helsingin poliisista.

  Poliisille tulee joka viikko turha naapuririitaan liittyvä keikka, kertoo Itä- ja Keski-Uudenmaan poliisin ylikomisario Maarit Pikkarainen.

  IL

 • Peräkylän Tarzan

  Tuo puunkaatojuttu kuvastaa hyvin tämän päivän asenteita.

  Hyvin usein häiriöstä valittajat eivät huomaa itse aiheuttamiaan ääniä ollenkaan.

  Kurki

  Naapuri valitti keväällä hakkuussa tulleista oksakasoista rajallaan ja ehdotti niiden kasaamista suuremmiksi kasoiksi ja polttamista, kun nuo oksat ovat niin ruman näköisiä.
  En suostunut.
  Mutta hän itse käy kyllä kusettamassa koiriaan meille päin tulevalla yksityistiellä, mutta ei siihen suuntaan jota itse käyttää asioidessaan kuntakeskuksen suuntaan. Eli keväällä lumien sulaessa jätökset jäävät vain meidän tienperän asukkaiden katseltaviksi eivätkä näinollen tule naapurin itsensä katseltaviksi.
  Rumaltahan se kiistämättä näyttäisi.

  e-h

  No ei naapureiden,mutta taajamassa kerran pääsin lehteen yleisön osastoon kun sahan käynnistin klo 5,30 puistohakkuilla.

  Iron Man

  On siinä ihmiset järkyttyneet perinpohjin kun e-h on pistänyt husokin soimaan,varmaan tartteneet lanttumaakarien apua.
  Harrastelijahan onkin huumorimiehiä.

  e-h

  Korjaus Iron Man,Stihl oli sahana,mukava oli tavata Harrastelija Pudasjärvellä.

  Aukusti

  Sirkkelöin pihallani polttopuita klo 18.20 ja uusi naapuri soitti poliisit paikalle. Poliisijärjestyksen mukaan kyseiset puuhat olivat sallittuja klo 19.00 saakka. Sanoivat päivää ja että täälläkö se metsuri sahailee? Kysyinkin heiltä että joko se kello on seitsemän? Ei ollut. Haastattelivat ja tekivät muistiinpanoja. Täytyihän tilastoon saada merkintöjä. Jatkoin kellon mukaiseen aikaan.

  Tälläisilla soitoilla se naapurisopu säilyy, vai säilyykö ! ?

  Gla

  Minulla on ollut tapana jutella naapurien kanssa ennen puunkaatamista tai muuta vastaavaa hommaa. Se todennäköisesti on vaikuttanut niin, ettei mitään kyräilyjä ole tullut.

  jees h-valta

  e-h-n sahan käynnistys ei ole varmaan sopinut ravintolasta 4,00:n jälkeen kotiin krapulassa palaileville kaapunkilaisille.
  Onhan se olo hutera ja siihen parin oksennusreissun jälkeen pää tyynyssä ja nurkalla alkaa työn äänet. Morkkis ja kankkunen on paha yhdistelmä ja sahan ääni muistuttaa liian nopeasti saapuvasta aamusta ja jos vielä työaamusta niin…..

  suorittava porras

  Lisätäänpä mausteita vanhaan keitokseen…

  Tänä päivänä törmätään edelleen yllättävään ”naapuriapuun”.
  Laillista yritystoimintaa ja sen kehittämistä yritetään estää valituksia tehtailemalla . Esimerkkinä tästä on tapaus , jossa isännän omalle maalleen sunnittelemasta kiviaineksen ottopaikasta on valitettu varsin ponnekkaasti verraten toiminnan vaikutuksia jopa Talvivaaraan. Lehtien palstoilla paikallis-ja maakuntatasolla on toinen toistaan hysteerisempiä toiminnnan aloittamista vastustavia kirjoituksia .
  Hanke jumiutuu luonnollisesti pitkäksi aikaa valitusten takia.
  Harmillista tässä on se , että valituksten asiaperusteet ovat varsin huteralla pohjalla .
  Valituksen ”pääarkkitehti” asuu vakituisesti kaukana toisella paikkakunnalla , mutta jarruttelee mökkiläisenä sen tilan kehittämistä ja yritystoimntaa , josta mökkitontti on alunperin lohkaistu. Mökkiläinen on luonnollisesti kerännyt myös pitkän nimilistan valitustaan tukemaan .

  Maaseudun alempi tieverkko tarvitsee kunnostusta ja kestävää materiaalia pintaan . Nämä yllä mainitut tapahtumat kuitenkin jarruttavat tai jopa estävät paikallisen ja edullisen ”lähimateriaalin” käyttämisen . Valituksissa vedotaan yhtenä tekijänä haitalliseksi kasvavaan liikenteeseen lähialueilla . Ei kuitenkaan oteta huomioon sitä , paljonko kilometrejä ja liikennettä tulee lisää , kun materiaalia hankitaan kauempaa . Moni tienparannushanke jää toteutumatta viimeksi mainitusta syystä.

  Puun takaa

  Kuntakin osaa joskus yllättää naapurinsa.
  Kunnan omistamalla maalla lähellä rajaa kasvavat puut ulottivat juurensa ja oksansa yksityisen taloyhtiön puolelle, aiheuttaen asfaltin rikkoutumista ja ylimääräistä kattojen ja räystäskourujen roskaantumista. Taloyhtiö tarjoutui omalla kustannuksellaan kaatamaan ko. puut ja viemään ne pois, ja pyysi kunnalta toimenpiteeseen luvan. Lupa tuli, ja ammattimetsuri hoiti hommansa hienosti. Tämän jälkeen alkoivat vaikeudet. Lupaprosessi oli kunnan sisäisessä tehtävänjaossa sivuuttanutkin yhden virkailijan, ja taloyhtiöltä vaadittiin sen takia kantojen poraamista ja useiden kookkaiden puiden istuttamista kahden kaadetun tilalle, eli tuhansia euroja maksavaa operaatiota. Oli selvää, että siinä vaiheessa taloyhtiö alkoi puolustautua kunnan mielivaltaa vastaan. Jää nähtäväksi, kuinka kauan ottelu tulee kestämään.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 28)