Keskustelut Metsänomistus Onko pelloista iloa metsätilan yhteydessä?

 • Tämä aihe sisältää 7 vastausta, 4 ääntä, ja päivitettiin viimeksi sitten mehtäukko toimesta.
Esillä 7 vastausta, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
 • Onko pelloista iloa metsätilan yhteydessä?

  Merkitty: 

  Ostin metsätilan ja mukana tuli reilu 2 hehtaaria peltoa. Tila sijaitsee toisella paikkakunnalla kuin muut metsätilani. Onko noista peltohehtaareista mitään hyötyä verotuksellisesti aikanaan perillisille tai itselleni? Tarkoitus laittaa pellot vuokralle. Ja onko noista muuta vaivaa verotuksellisesti kuin pitää täyttää maatilan veroilmoitus vuokratuloista? Verottajan silmissä en kuitenkaan taida olla maanviljelijä, kun en pelloilla mitään kasvata myyntiin.
  Jos noista ei mitään ”hyötyä” ole, niin taidan vaan lohkoa ne erilleen ja myydä pois.

 • isaskar keturi

  En keksi muuta haittaa, kuin pellon yksikkömaksu tiessä on suuremmat kuin metsän. Eli osa vuokratulosta menee tiemaksuihin, jos yksityistien varressa. Toinen oma ongelma on, että peltoalueilla on vanhoja maatalouden rakennusmaan paikkoja, josta joutuu turhan päitten maksamaan kiinteistöveroa…pieni mutta kuitenkin turhaa.

  A.Jalkanen

  Menikö se verottajan tulkinta niin että pellon vuokralle antajakin katsotaan viljelijäksi, eli tulee etua perintöverotuksessa? Entä lahjaveroissa?

  isaskar keturi

  Etuja ei saa, mutta velvoitteet tulee. Pitänee olla aktiiviviljelijä?

   

  Alaneva

  Ei siitä taida perintöverotuksessa olla iloa, jos on pellot vuokralla.

  ”Maatalousmaan, salaojien, metsän sekä tuotantorakennusten ja niiden rakennuspaikan osuus luovutushinnasta on verovapaa, jos kaikki seuraavat ehdot täyttyvät (TVL 48 §:n 1 momentin 3 kohta):

  • myyjä on käyttänyt omaisuutta maa- tai metsätalouden harjoittamiseen
  • omaisuus on ollut yhteensä yli 10 vuotta myyjän omistuksessa tai yhteensä myyjän ja sellaisen henkilön omistuksessa, jolta myyjä on saanut omaisuuden vastikkeetta
  • ostajana on luovuttajan lapsi tai muu rintaperillinen tai luovuttajan sisar, veli, sisarpuoli tai velipuoli. Nämä lähisukulaiset voivat olla ostajana joko yksin tai yhdessä puolisonsa kanssa.”

  ”Maatalouden harjoittamisena pidetään maataloustuotteiden tuottamista myyntiin, eikä pelkkää tuki- ja vuokratulojen saamista siten pidetä maatalouden harjoittamisena. Jos myyjä on harjoittanut tilalla pelkästään metsätaloutta, verovapaus ei silloin koske maatalousmaata eikä maatalousrakennuksia, vaan ainoastaan metsää. ”

  mehtäukko

  Perillisille hyöty- ala ei riitä, 3 ha vähintään. Ja jatkajalla täytyy olla koulutus…viljellä 5 vuotta…

  A.Jalkanen

  Pinta-alaraja on selkeä. Maatalouden harjoittaminen ei yhtä selkeä. Luin jostain että on mahdollista keplotella niin että maanomistaja myy vuokramiehen tuottamat maataloustuotteet ja saa sitten spv-verohuojennuksen.

  Ihminen on kekseliäs kun on kyse verojen välttelystä. Joskus tuollaisesta pienimuotoisesta sivutoimisesta maataloudesta voi saada isot spv-verovähennykset enkä tiedä oliko se lainsäätäjän tarkoitus.

  mehtäukko

  Tuolla keplottelulla kyllä varmistaa hyvät yö-unet 5v:ksi, ja joku narauttaa varmasti,- ihan oikein. Ja tulee kallis spv.

   

Esillä 7 vastausta, 1 - 7 (kaikkiaan 7)