Keskustelut Luonto Onko susi potentiaalinen vaara pikkulapsille?

Esillä 7 vastausta, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
 • Tolopainen

  Meillä ei onneksi syrjäseuduilla enää ole pikkulapsia. Siellä on vain isoäitejä ja nehän ovat tunnetusti susien ruokaa, mikäli uskomme, mitä koulussa opetettiin. Tuskin mikään susi niin nälkäinen on, että venäläisen syö.

  derHorst

  Entäs autot tai lasten vanhemmat? Tappavat molemmat joka vuosi Suomessakin useita lapsia. Sudet sentään tyytyvät eläinkuntaan.

  Rane

  No on siis väitetty että:

  -Susi ei hyökkää ihmisen kimppuun.

  -Luontoliiton kokeiden mukaan susi ei syö ihmislihaa.

  -Ihmisten huoli esim. lastensa koulumatkoista susiseuduilla on pelkästään psyykkinen ongelma.

  Nämä väitteet eivät  pidä paikkaansa.

  A.Jalkanen

  Onhan Suomestakin 1800-luvun lopulta luotettavasti dokumentoituja tapauksia, joissa susi on hyökännyt ihmisen kimppuun. Miten Luontoliitto on tutkinut tuota ihmislihan syöntiä? Ymmärrän oikein hyvin nuo psyykkiset ongelmat, minulle niitä aiheuttavat vapaana juoksevat koiratkin!

  Korpituvan Taneli

  Susi on vaarallinen yleensäkkin ihmiselle, siinä vaiheessa kun susi huomaa että ihminen puoluskyvytön. !800 luvulla susi ”peri” (hukkaperi) ihmisiä. tilanne oli monesti se että ihminen olisi menettänyt henkensä ilman suttakin.

  Turha väittää ettei ihmisen liha kelpaisi sudelle. Nälkäinen susi syö sitä mitä kiinni saa, eikä nirsoile.

  Terveisin Korpituvan Taneli

  Petkeles

  Maastullilla on kova kahden kärki mitä tulee olkiukkoihin; ”Rysseli” ja sudet.

  tamperelainen

  Tekstin alla Uuden Suomen LINKKI Hämeenkyrön susisurmista v 1877

   

  Näin päädymme vuoden 1877 hullun susi-kesän tapahtumista – parilla myöhemmällä turmalla täydentäen – seuraavaan summaukseen: Hämeenkyrön seudulla tapahtui muutaman vuoden aikana 15 suden päällekarkausta, joissa kohteina oli joko yksinäinen lapsi tai lapsiryhmä. Näissä hyökkäyksissä suden uhkaamiksi joutui yhteensä 23 lasta (15 poikaa ja 7 tyttöä, yhden sukupuolen jäädessä epävarmaksi), heistä noin 13 Hämeenkyrön pitäjän alueella. Raadeltuina surmansa sai 12 lasta (6 p, 5 t, 1 epäv.), joista 9 tahi 10 näyttäisi olleen hämeenkyröläisiä (4 p, 5 t, 1 epäv.).

  https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwiz3OSRrrL5AhVyxosKHbGWBOUQFnoECAMQAQ&url=https%3A%2F%2Fpuheenvuoro.uusisuomi.fi%2Fveikkohuuska%2F133436-hameenkyron-susisurmat-1877-vuoden-tienoilla-9-tahi-10-lasta-menehtyi%2F&usg=AOvVaw1KrHRiee8ndmUyd6Wp1Hgr

Esillä 7 vastausta, 1 - 7 (kaikkiaan 7)