Keskustelut Luonto Onko vieraslajien torjunta pelkkää poliittista teatteria??

Esillä 7 vastausta, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
 • Onko vieraslajien torjunta pelkkää poliittista teatteria??

  Suomen lunnossa on vieraslajeja niin kasvi- kuin eläinkunnassakin. Miksi niiden torjumiseksi ei tehdä juuri mitään? Onko siinä tapahtunut sama kuin rahanpesun valvonnassa, jossa pieniä eläkkeitään nostavilta mummoilta tiukataan, mihin aikovat rahansa käyttää, kun samaan aikaan isot pelurit pesevät samoissa pankeissa miljardejaan? Enpä ole vielä havainnut yhdenkään valtiontien laidoilta lupiineja hävitetyn, tai valkohäntäpeura ja -kauriskannan kasvuun oikeasti puututtavan. Eikö valtiolla ole lainkaan omistajan vastuuta?

 • Rane

  No jos reunaehdot ovat että myrkkyjä ei saa käyttää ja keinot ovat kitkeminen (palkkatyönä) tai peräti maa-ainesten vaihtaminen niin ei semmoisia summia löydy että olisi realistisia mahdollisuuksia onnistua.

  Vähän sama juttu kuin entinen Mhy.n toiminnanjohtaja sanoi  että he ovat neuvovinaan ja sinä (Rane) olet maksavinaan.

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Vieraslajien torjunta on käytännössä lähes toivoton urakka. Lupiinit lisääntyvät jatkuvasti, myös siemenpankki on loputon. Kurtturuusut keväällä pihastani sahasin maatamyötä, sitten leikkurilla kun vuoden pari versot ajelee, niin kyllä hoituu torjunta. Jättipalsamin kitkutalkoisiin viherväki urakoimaan, eipä ole vielä näkynyt. Autiotiloillani lupiinit  kyllä jatkavat kasvuaan, metsä aikanaan sitten toivottavasti hiljalleen hillitsee .

  r.ritva r.ritva

  Entisellä maanläjityspaikalla lupiini levinnyt ja valloitanut alueen.Radanvarsilla samoin.

  Teidenvarsilta nyt jo niitelty.Vaikka kukkivat mutta ei vielä siemenkoteloja.Joen varsilla leviää Jättipalsamit.Siemenet poksahteleva kauas.Japanin isolehtikinsamoin juurakosta jos pääsee vetee asti alkaa tukkia sitä.Visbyssä näkee miten laajasti leviää.Kurttulehtiruusu.Istuttivat isojen teidenpankoille.Eli vationtiet vai destia kumman kontolle kuuluu.Kotipihan hansa puistoruusua monasti kurttulehdeksi mielletään mutta isot kerrotut kukat korkeampaa kasvua.Joku verso viereltä eipä vuosia olleena ole levinnyt.Aikaisemmin oli joku paikka -ilmoita vieraslajista-muutaman kerran noist ilmoitin.Ei mitään tapahtunut vaikka jättiputkea oli teiden vierellä.Se siis polttaa ja korkea kasvuista.Ite ohimennessä vesurilla poikki.

  Tolopainen

  Se on ihan samantekevää kasvaako teiden vierustoilla lupiinia tai pajua. Lupiini näyttää paremmalta. Suomessa ei ole yhtään alkuperäislajia, kaikki on tänne tullut jääkauden jälkeen, jopa ihmisetkin. Alkuperäinen ihmislaji on tummaihoiset. Turhaa intoilua noiden vieraslajien torjunta, ne ovat tulleet jäädäkseen, enää niitä ei pois luonnosta saa. Vaatisi vuosittaiset ruiskutuksen glyfosaatilla.

  Puuki

  Lupiini lähtee jos niittää monta x/kesä ennen siemennystä ja useana vuonna peräkkäin.   Muut kasvit tulee lopulta sen tilalle.    Hansaruusu on tosiaan yleinen piharuusu joka muistuttaa kurtturuusua mutta ei leviä juuri itekseen.  Se japanilainen isolehtinen putkilokasvi (kasvaa kuin bambu ,mikä lie nimi ?) on sitkeä eikä saa pois oikein millään minne on päässyt leviämään tai istutettu .

  Köppäkynsi

  Ankka on espanjansiruetanan luontainen vihollinen, joten kellä niitä on, niin luonnonmukaista torjuntaa on mahdollista tehdä.

  Tolopainen

  Ei noita jättiputkiesiintymiä jokirannoillakaan kukaan enää torju. Ei ketään edes kiinnosta, kun niille ei mitään voi. Pienenkin esiintymän hävittäminen on lähes 10v urakka, jos maaperään on levinnyt siemenpankki. Jos siihen tuo lupiinia, ne saattavat voittaa kasvussa jättiputken.

Esillä 7 vastausta, 1 - 7 (kaikkiaan 7)