Keskustelut Metsänomistus Opetusministeriö näyttää säästöesimerkkiä

Esillä 9 vastausta, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
  • Opetusministeriö näyttää säästöesimerkkiä

    Opetushallitus aloittaa yt-neuvottelut tarkoituksena vähentää henkilöstöä 13%.
    Tämä on hyvä alku.
    Nyt myös ympäristöhallinto voi seurata esimerkkiä.
    Sitä ei ole koskenut yksikään säästöohjelma perustamisensa jäleen.

  • Puun takaa

    Suomessa on nyt tultu tilanteeseen, ettei säästöiltä välty enää nekään, jotka eivät ole aikaisemmin niihin osallistuneet.
    Tämä kieltämättä lisää omalla karulla tavallaan ihmisten tasavertaisuutta.
    Valtio joutuu jälleen ottamaan 7,1 miljardia euroa uutta velkaa rahoittaakseen sillä 13% butjettivajeen.
    Nulikkahallituksesta käy joukkopako, ja pian tarvitaan vanhoja 90-luvun karaisemia konkareita ottamaan maa uudelleen hallintaan.
    Unelmat vaihtuvat karuun todellisuuteen.

    Metsuri motokuski

    Niin nythän tähän suureen virkamieskoneistoon ollaan menty sen vuoksi että olemme rakentaneet uskomattoman byrokratian joidenka hoitamiseen näitä henkilöitä tarvitaan. On luotu melkoinen holhousyhteiskunta jossa jokainen voi valittaa tehdyistä päätöksistä ilman kuluja. Vain valittamisen ilosta. Jokainen joka tänä päivänä hakee vaikka rakennuslupaa voi omakohtaisesti sen todeta mikä byrokratia ja kuulemismenettely asiaan liittyy ja valittaa tietenkin voi joka kohdasta ilman omia kuluja.

    Kuka nämäkin valitukset tutkii muut kuin virkamiehet. Se ei paljon auta jos virkamiehiä pistetään pihalle ja byrokratia säilytetään ennallaan. Asioiden hoito vain venyy ja kukapa muu siitä kärsii kuin asiakas.

    Minusta kun otetaan -60 luvun byrokratia käyttöön ja noudatetaan puhdasta maalaisjärkeä asioiden hoidossa ja ihmisten palveluksessa niin alkaa säästöjä tulemaan ihan itsestään.

    Puun takaa

    Ääriesimerkkinä voidaan pitää esim. 4-tien perusparantamisen pysähtymistä 12 km matkalta siihen, että viranomaiset valittavat vuoronperää toistensa päätöksistä.
    Mm. Ruotsissa tällainen järjettömyys on lailla kielletty.
    Kohta on 10 vuotta kulunut eikä loppua näy.
    Ihmishenkiä on sillä välin menetetty, ja vammautuneita ihmisiä ja autonromuja on tullut lukuisia.

    Puun takaa

    Kertoivat uutisissa valtion viinanvalmistajan Altiankin menevän myyntilistalle, ja Finnair todennäköisesti perässä.
    Nyt on tilanne se, että kaikki mahdollinen on pakko muuttaa rahaksi.
    Kukahan ostaisi meiltä satatuhatta ylimääräistä virkamiestä?
    Ovat kuulemma oikein hyviä puolisonakin.
    Eivät ole kotiin tullessaan töistä väsyneitä ja ovat jo lukeneet päivän lehdet.

    Metsuri motokuski

    Kyllä ne virkamiehetkin ovat ihan saman paineen alla kuin me muutkin. Säästöpaineet ovat kovat ja sijaisuuksiin ei ketään saa ottaa. Byrokratia ei kuitenkaan vähennetä ja samat työt tehdään ilman ylityökorvauksia. Vuosilomatkin meni niin että kukaan ei ollut sijainen ja kuukauden tekemättömät työt odotti toimistossa. Ole sitten lomalla virkistäytymässä. Ihmeen sitkeenä tuo asenne töitä tekemättömistä virkamiehistä vain kulkee. Aika harvalla on oma kohtaista tietoa nykyisen virkamiehen työstä.

    MaalaisSeppo

    Virkamiehet ovat varmaankin hyvinkin työllistettyjä, johtuen mm. paisuvasta byrokratiasta. Mitkä tahot sitä byrokratiaa kasvattavat? No ylityöllistetyt virkamiehet. Toiset väsäävät monimutkaisia lakiesityksiä ja toiset yrittävät sitten niitä soveltaa ja valvoa niiden toteutumista.

    Metsuri motokuski

    Niinhän ne tekevät. Mutta mistä se lähtee tarve niiden lakiesitysten teolle ? Pääosin siitä kun tulee paineita EU:n kautta ja kansallisella tasolla siitä että asukkaita , meitä veronmaksajia, joudutaan kuulemaan ja antamaan mahdollisuus vaikuttaa joka jumalan päätöksentekoon. Miettikääpä jotain KELA:n tukipäätöstä. Kuinka monta paperia tulee yhdestä päätöksestä ja jokaisessa on oikeus valittaa ja taas päätös valituksen jälkeen onko valitettu ja tuleeko asia lainvoimaiseksi. Toisena voisi olla rakennuslupa, Naapureita on kuultava ainakin kaksi kertaa: mitä aikon rakentaa ja vielä sen jälkeen minkälaisen pytingin aion rakentaa, Jokaisesta taas valitusoikeus. Sitten rakennukselle hankitaan joka kohdalle oma valvoja. Vesitöille, lvi:lle.suunnittelulle ja rakennusvalvonnalle, vaikka itselle rakentaa. Nämäkin vain siitä että joku urpo on joskus halunnut kunnallisen rakennusvalvonnan vastuuseen siitä että on rakentanut sutta tai ostanut sutta.

    Puun takaa

    Suomessa uskottiin pitkään siihen, että kouluttamalla väestöä mahdollisimman korkealle, elintasomme nousee.
    Näin varmasti ensin tapahtuikin, mutta nyt tämä tie on käyty loppuun.
    Virkakoneistot työllistävät nyt suureksi osaksi vain toisiaan.
    Jo pelkästään kuntien ja valtion viranhaltijoiden ja työntekijöiden lomakertymän sekä sairauslomakäytännön yhtenäistämisellä yksityisen puolen kanssa kestävyysvajeemme pienenisi 1-2 miljardilla eurolla vuodessa.
    Mitä taas eduskuntaan tulee, Jani Toivolan jo neljä kuukautta kestänyt äitiysloma kuulostaa ensin vitsiltä, mutta on täyttä totta.

    Hiluxmetsuri

    Suomella on ns. Suuri sydän -syndrooma. Kaikkia autetaan vaikkei olisi varaakaan.

    Suomessa on korkeimpi bruttokansantuotteita maailmassa ja samalla yksi korkeimpia julkisen menojen osuuksia Bkt:stä. Tämä siis tarkoittaa, että 57 % kansantuotteeesta tuottaa julkinen sektori.

    Tämä vaan on ihan helvetissään liikaa. Sitä on kertakaikkiaan pakko alentaa. Keinoja on. Ne ovat raakoja, mutta toimivia. Ja niitä on käytettävä.

    Mitä tapahtui 1920-luvun laman aikana. Muistaako kukaan? New deal? Tarvitsemme talouden New Dealin. Rahat takaisin yksityiselle sektorille ja verot alas 30%. Tämän jälkeen alkavat löytymään ne toiminnot ja säännökset, jotka ovat ihan aikuisten oikeasti tärkeitä.

    Loppu ajan kanssa kertynyt kuona karsiutuu. Tulee hiukka huutoa, mutta me näemme ennennäkemättömän työllistymisbuumiin ja talouden nousun. Tämä on se sisäinen devalvaatio, jonka tarvitsemme. Siihen ei auta palkansaajien palkanalennukset eikä muukaan nysväys.

Esillä 9 vastausta, 1 - 9 (kaikkiaan 9)