Keskustelut Puukauppa Osaketappiot puukaupasta.

  • Tämä aihe sisältää 62 vastausta, 19 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 6 vuotta sitten AvatarRane2 toimesta.
Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 62)
  • Osaketappiot puukaupasta.

    Onko mahdollista hyvittää pörssiosakkeista syntynyt tappio puukauppatuloista? Jos on mahdollista, kuinka pitkä aika siihen on mahdollista, vuosi vai useampi?

  • Puuki

    Itse mjo olet pihalla .  Vastasin lähinnä tolopaisen kommenttiin:” ei paljon auta jos nousseita osakkeita ei myy”  . Tietenkin robotit tekee ihmisille kauppaa, mutta ne kaupat tehdään mikrosekunneissa ja nopeimmat robotit voittaa  : Ne vetää kauppojen välistä sillä hommalla.

    Holdaaminen on erikseen ja osto-ja myynti päiväkauppana on oma sijoittamisen lajinsa. Olen itsekin lähinnä harrastuksena ollut mukana ”pörssipelissä” toistakymmentä vuotta. Että jotain tiedän siitä hommasta.

    oksapuu

    Niin se vaan UPM meni läpi 30€ että heilahti. Eikä tarvittu robottia 🙂 …

    MJO

    Ai ei auta, jos ei nouseita osakeita myy? Onpa tuokin oikea aivopieru,

    On se ainakin Herlinejä, Nalle wahlroosia ym.. ym.. auttanut. Miksi hyvin tuottava omaisuus pitää välttämättä käyttää euroina tilillä ja maksaa niistä verot?

    Minulle ainakin riittää, että rahaa on tilillä, sen verran kun tarvitsen ja loput parhaiten tuottavina sijoituksina hyvin hajautettuna.

    Tolopainen

    Osakkeet nousevat niin kauan kuin markkinoille tulee lisää rahaa. Ei ne mihinkään nouse jos ei tapahdu kauppoja. Joku osti tänään UPM:n osakkeita rahalla ja joku myi. Eli rahat kaupoista on jonkun sijoitustilillä käteisenä. Ja sitten sanotaan että kaikki rahat pitäisi olla osakkeissa, sehän on mahdotonta.  Osakkeissa ei ole yhtään rahaa kiinni, kaikki on jossain muualla. Markkinnolla tehdään päivittäin kauppaa pienillä erillä osakkeita, niitä voi omistaa kymmeniä vuosia eikä niillä ole pakko käydä kauppaa.  Holdarille roboteilla ei ole mitään merkitystä. Ne vain ovat lisänneet markkinoiden volaa ja tehneet holdaamisesta vaikeampaa. Osakkeilla kaikkien on mahdollista vaurastua mutta vain harvoille se onnituu. Pää ei kestä markkinoiden romahduksia, kun omat rahat laittaa peliin, siitä tulee vaikeaa.

    oksapuu

    Väittäisin kuitenkin että robot on tehneet holdarin elämästä helpompaa. Robot tekee kauppaa muutaman sentin katteella ja kierrättää myyntiin tulevat osakkeet äkkiä eteenpäin…

    Robohan on juurikin niin viisas kuin sen ohjelman tekijä on 🙂

    MJO

    Minulle ei ole tärkein kriteeri millainen yleinen markkina tilanne pörssissä. Jos yrityksen tulos kasvaa vuosittain ja siitä seuraa nouseva osinkotuotto. Osakkeita ostettaessa minä ainakin ostan pienen palan yritystä, enkä mitään vedonlyönti lottopaperia.

    Jos yritys kasvaa kannattavasti, niin markkinat korjaa kyllä dipit. Oma paras ja ylivoimaisesti suurin potti on Kone:ssa, jota on hankittu vuonna 2002 ja ostettu lisää vuonna 2009.

    Tolopainen

    Osakkeiden arvot mene yleisen markkinatilanteen mukaan. Pitkään jatkunut liian löysä rahapolitiikka on kanavoinut rahaa osakkeisiin  ja johtanut asuntojen ja muun realiomaisuuden hintojen nousuun. Pitäisi nopeasti palata normi korkoihin ennenkuin tulee suurempia vahinkoja. Ihmiset ylivelkaantuvat nopeaa tahtia. Inflaation kiihtymisestä näkyy merkkejä, ruuanhintakin lähtenyt viimein nousuun.

    Metsäyhtiöiden huipputulokset näkyvät korkeina osinkoina ja matalina kuitupuun hintoina. Metsänomistajat on laitettu näiden juhlien maksajiksi kiinalaisten ohella.

    Uusmetsäläinen

    Tolopainen on – omalla kärjistetyllä tavallaan – oikeassa  osakemarkkinoiden kehityksestä.

    Itse asiassa sijoitusmarkkinoiden pitkä vakaa nousu saattoi päättyä jo helmikuun alussa osakekurssien laskuun ja korkojen nousuun. Nyt viimeistään pitäisi  liiallinen turha optimismi karista ja ymmärtää myös osakemarkkinoiden ikävämpi puoli. Sijoitusneuvojilla ja markkina-analyytikoilla optimismi tietysti säilyy pitkään kuten se säilyi edellisessä finanssikriisissäkin hyvinkin pitkään vielä vuonna 2008.

    Tolopainen

    Talouskriisit ja romahdukset ovat parasta mitä markkinoilla tapahtuu. Ilman 2007 talouskriisiä olisimme täysin hukassa. Kun katsoi ennusteita joskus 2000 luvun alussa ne näyttivät että  meillä nyt olisi satojen tuhansien ihmisten työvoimavaje, kun eläköityvät ikäluokat olivat paljon suurempia kuin työmarkkinoille tulevat. Onneksi pitkään jatkunut kupla puhkesi ja kehitys tervehtyi uusille urille. Metsäteollisuuden kasvun mahdollisuudet tulivat vasta Aasian talousnousun myötä ennen sitä markkinat olivat vuosia supistuneet. Kiinan talous tulee ohittamaan Yhdysvallat ja se ottaa takaisin teollisen  johtavan aseman joka sillä on ollut jo aiemminkin. Trump yrittää epätoivoisesti taistella Kiinan terästeollisuutta vastaan ja aiheuttaa markkinoille lyhyempiä tai pidempiä häiriöitä.                                             Pörssit yskii mutta nousu näyttää jatkuvan. Edes osingon irtoaminen ei pahemmin notkauttanut Enson kurssia maanantaina ollaan jo osingon irtoamista edeltäneellä tasolla. Anonymos hallitsee ostoillaan Helsingin pientä pörssiä. Se päättää kurssien suunnan.

    Planter Planter

    Holderiksi siirryin teknohuuman jälkeen ja se on osoittautunut hyväksi taloudelle ja hermoille. Muutaman kerran vuodessa kurkkaan mitä salkulle kuuluu. Rahastot voivat veivata salkun sisältöä jatkuvasti, kun verottaja ei iske voitollisiin myynteihin. Yksityissijoittajan pääoma vähenee jokaisessa voitollisessa myynnissä verojen takia.

    Kallein sijoitus oli aikanaan Kauppalehden ja Arvopaperilehden tilaaminen ja niissä olevien juttujen uskominen. Nuorena keltanokkana ymmärsin väärinpäin sijoitussuositukset. Analyytikot ja välittäjät tietysti suosittelevat osakkeita myytäväksi, jos he haluavat niitä itse ostaa ja ostettavaksi, jos he haluavat niitä itse myydä. Kauppaa pitäisi tehdä koko ajan, että välityspalkkioita valuu välittäjille, osta, lisää, vähennä, myy.

    Jos nyt alkaisi veikata pörssiromahdusta ja myisi osakkeet pois, voitolle pääsy edellyttäisi, että pörssi notkahtaisi vähintään 30%. Teknohuuman jälkeen huolella rakennettu salkku näkyy olevan satoja prosentteja plussalla, joten myydessä menisi veroa yli 20% ja osingot keskimäärin 4%/vuosi jäisi saamatta, kun laittaisi rahat 0-korolle odottamaan. Romahdus voi tulla vuoden kuluttua tai kolmen tai ei ollenkaan, vaan nousu loppuu ja jää heilumaan näille lukemille.

     

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 62)